Laurie Spiegel, programadora i compositora

Laurie Spiegel, retiary.org

Laurie Spiegel, retiary.org

La nord-americana Laurie Spiegel va estar treballant als anys 70 als laboratoris Bell desenvolupant programari divers de dibuix, de representació gràfica i de interacció entre el so i la imatge.

El 1985 va desenvolupar el programari de composició musical Music Mouse. Spiegel, parlant d’aquest programari, explicava que es tractava d’automatitzar la part del treball de composició musical que pot automatitzar-se per tal que el músic es pogués concentrar en aquells aspectes que no poden automatitzar-se i que el desafiament, precisament, consistia en esbrinar quins es poden automatitzar i quins no.

En la seva vessant de compositora de música electrònica li va donar molt de ressò mediàtic el fet que la seva obra Harmonices Mundi (1977) fos escollida per a la primera pista del disc amb sons de la Terra que, a mode d’ambaixada terrícola,  es va posar a bord de la sonda espacial Voyager per si aquesta acabava topant amb vida extraterrestre que el pogués arribar a escoltar.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: