El teorema de Pitàgores

Teorema de Pitàgores, www.mathsisfun.com

Teorema de Pitàgores ‘www.mathsisfun.com’

El teorema de Pitàgores estableix que a un triangle rectangle la suma dels quadrats dels costats que formen l’angle recte (els catets) és igual al quadrat de l’altre costat (la hipotenusa) i s’anomena d’aquesta manera perquè tradicionalment s’havia atribuït el seu descobriment al matemàtic grec Pitàgores (582 aC – 496 aC).

Avui sabem, però, que aquesta relació ja era coneguda i apareixia en antics documents de Babilònia i d’Egipte datats més de mil anys abans del naixement de Pitàgores. I que, tant el mestre de Pitàgores, Tales de Milet, com més tard el propi Pitàgores, viatjaren per Babilònia i per Egipte, per a completar les seves formacions en matemàtiques, de manera que Pitàgores segurament no en fou pas el descobridor, sinó el transmissor.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with:
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “El teorema de Pitàgores
  1. didaclopez ha dit:

    http://visithcandersen.dk/d-hca-formens-magi.htm

    Trianglen ABC er givet her,
    Retvinklet og paa Siderne Quadrater;
    Beviset er nu om de to Krabater,
    Det, at Quadraterne paa hvert Catheder
    AC, BC (jeg nævner disse Steder)
    Er’ just i Eet og Alt, som den Krabat,
    Hypothenusen kalder sin Quadrat.
    Nu gaae vi da til vore Præparater

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: