Mary Anderson, inventora de l’eixugaparabrises

Mary Anderson, inventora de l'eixugaparabrises

Mary Anderson, inventora de l’eixugaparabrises

L’hivern de 1902, la nord-americana Mary Anderson (1866–1953), durant una visita a la ciutat de Nova York, en agafar el tramvia es va adonar que el conductor s’havia d’anar aturant i netejant a través de les finestres que portava obertes a tal efecte i amb grans dificultats l’aiguaneu del parabrisa que l’impedia de veure-hi. Això la va portar a començar a pensar en un dispositiu que pogués ser accionat des de l’interior del vehicle, el primer eixugaparabrises.

El sistema que va idear, construir, provar i perfeccionar consistia en una palanca ubicada a l’interior del vehicle que permetia de moure un braç amb una goma netejadora ubicat a l’exterior, a la part superior central del parabrisa, que netejava el vidre.

Tot i que li van dir que l’artefacte distrauria els conductors i provocaria accidents, no va desistir i el 1905 va aconseguir de patentar-lo.

Més tard, també una dona, Charlotte Bridgwood, va inventar el primer eixugaparabrises automàtic elèctric, que patentà el 1917.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
One comment on “Mary Anderson, inventora de l’eixugaparabrises
  1. […] Aquesta dona és la Mary Anderson, una inventora americana. I va fer un invent que sovint us ha salvat la vida. I és que la Mary Anderson va inventar l’eixugaparabrises. Com s’ho feien abans? El conductor baixava del vehicle, netejava el vidre i tornava a conduir. En voleu saber més? […]

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: