La Viquipèdia en català fa anys

Viquipèdia en catalàTal dia com avui, el 16 de març de 2001, ara fa 14 anys, es va crear la la Viquipèdia (la Wiquipedia en català), la primera edició en llengua no anglesa de la Wiquipedia (actualment està disponible en un total de 288 llengües). El primer article va ser una entrada sobre l’àbac.

El creador de la Wiquipedia, en Jimmy Wales, va expressar en un comunicat del 16 de març de 2001 la seva intenció d’engegar viquipèdies en altres llengües diferents de l’anglesa que feia referència explícita a la petició del col·laborador Cdani al respecte de la versió catalana:

“I want to set up some alternative language wikipedias.
French and German would be good, and Cdani has offered to not inflict his terrible English on us if we make a Catalan wikipedia.”
Jimmy Wales

Hores d’ara, la Viquipèdia és una obra de consulta de gran vàlua, amb més de 450.000 entrades, elaborada per un cos de voluntaris, gratuïta i accessible a través d’Internet.

Els seus continguts es poden fer servir lliurement per a treballs derivats, sempre que se n’esmenti la font i que els treballs derivats mantinguin aquesta mateixa llibertat d’ús.

Tothom hi és convidat a afegir-hi nous articles o a completar-ne els existents.

Per saber-ne més, podeu llegir el llibre Viquipèdia que, a més a més d’explicar què és i com utilitzar i contribuir a la Viquipèdia, dedica diversos capítols a l’ús de la Viquipèdia a classe, un interessant recurs educatiu.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
3 comments on “La Viquipèdia en català fa anys
  1. rexval ha dit:

    Vaja, no en tenia ni idea. Com que vam ser nosaltres els primers…això està bé. Jo la consulte molt i la trobe molt útil. Això sí, sempre hi ha alguns setciències que diu que no és fiable i , home, alguna errada pot tenir, però no cap dubte que és un instrument molt útil.

    Saluts mediterrànies.

    Regí

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: