CÀRITAS, PARTITS POLÍTICS I MÉS LLEI DE L’EMBUT

images (1)Càritas Diocesana és, un organisme de l’ Església Catòlica, que desenvolupa tasques humanitàries, sobretot entre els més necessitats. La seva funció és resultat de la doctrina de l’Església Catòlica i combre contra la pobresa. Fins aquí tot està molt bé,  no obstant, fa poc, l’ Agència Tributària, ha tramés al jutge Pablo Ruz – un altre jutge estrella-  un document en què afirma que les donacions realitzades al Partit Popular durant l’any 2008, estan exemptes de tributació perquè, segons fonts del PP van destinar els fonts obtinguts a l’objecte principal del partit i per tant no aprecia delicte fiscal. Curt i ras, el PP té el mateix tracte que Cáritas.càrites

Tothom coneix, d’una forma o d’una altra, la tasca de Càritas i ben a prop seu i, és innegable que mereix un tracte fiscal preferent per la seva labor humanitària, però el Partit Popular – i per tant la resta dels partits polítics-  tenen una altra finalitat, no pas criticable, però molt llunyana dels principis de  no discriminar i ajudar a tothom, independentment de la raça, gènere o ètnia dels necessitats. Com també centrant les seves  activitats en el combat de la pobresa, l’exclusió social, la intolerància i tot a canvi de res i, tot sense cap fita de quota de poder i sense publicitat. Aquest seria un altre cas de tracte desigual ,i com a tracte desigual, fomenta la desigualtat entre els ciutadans. Un altre cas d’ allò que els catalans anomenem “llei de l’embut” per part de l’ Agència Tributària.

Per tot plegat hauríem de dedicar  a Càritas els versos del poeta andalús Federico García Lorca: “Y bendito será el bello fruto de tu bello evangelio solemne, y bendito tu aroma perenne, y bendito tu pálido albor.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
6 comments on “CÀRITAS, PARTITS POLÍTICS I MÉS LLEI DE L’EMBUT
  1. Oriol López ha dit:

    Sí, ara resulta que els del PP són tots una mena de germanetes de la caritat!

  2. didaclopez ha dit:

    Bàsicament, els d’Hisenda consideraven que Càritas o el PP no són responsables de la procedència dels diners dels seus donatius. El que cal saber és, però, si realment es van destinar als objectius socials de l’organització

  3. anec lluc ha dit:

    Mentre siguin els propis partits qui facin les regles del joc,sempre sera un “jo me lo guis i jo me lo com”.I ja se sap que entre bombers no es trepitjaran la manguera.Hisenda com la resta d’instituçions es “la voz de su amo” es a dir,el govern de torn.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: