Aprendre a programar autòmats amb VirPLC

VirPLC

El programari gratuït VirPLC, disponible en diversos idiomes, entre els quals el català, desenvolupat per l’enginyer i professor Toni Ferrer, és un recurs molt interessant per a l’aprenentatge dels principis de funcionament i la programació dels autòmats programables, o PLC, ja que implementa un autòmat programable virtual en el qual es poden introduir els programes en l’habitual llenguatge estàndard de contactes i veure’n el resultat sense necessitat de disposar d’un autòmat físic i de la corresponent instal·lació.

A la web de VirPLC, a part del corresponent enllaç per a la descàrrega del programari, un manual i diversos exemples de programació, hi ha molts i interessants recursos addicionals, com una introducció als autòmats programables o la informació necessària per construir una targeta que, connectada al port paral·lel del PC, dotaria VirPLC d’entrades i sortides físiques per poder connectar-hi sensors i actuadors reals.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Aprendre a programar autòmats amb VirPLC
  1. rexval ha dit:

    Segur que coneixiràs la web, però la pose per si de cas. Informàtica en català, traductors, programes, etc, i tot gratuït:

    http://www.softcatala.org/

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: