
Imatge del reportatge sobre l’elaboració del sabó
L’oli usat provinent per exemple de les restes d’un fregit o d’una llauna de conserves és un contaminant que podem reutilitzar per fer-ne sabó seguint el procediment que s’explica al reportatge següent del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus:
Oriol López
No sé què em passa que tot em recorda a ma mare. Quan érem xicotets ma mare feia sabó amb oli vell i sosa càustica. Jo anava a la adrogueria – en queden? – a comprar la sosa. Li afegia alguna cosa perquè tinguera bon aroma. Feia servir una recipient de fusta que mon pare – que era clavador – havia fet i quan la pasta quallava la trossejava amb un ganivet.
Quins temps aquells!
REgí
Abans tot s’aprofitava, després ens vam acostumar a llençar-lo tot, i ara tornem a la reutilització i el reciclatge. Gràcies per la teva aportació, Regí.
Reblogged this on Celler-Adocse.