QUAN GUANYA EL SÍ

909635678454893453958wA Irlanda, el referèndum sobre la legalització del matrimoni de persones del mateix sexe, ha suposat una alta participació, uns tres milions d’irlandesos amb dret a vot han acudit a les urnes, i per tant ha suposat una victòria del SÍ.

Els grups antiabortistes, els ultraconservadors i l’Església Catòlica – com no- s’han oposat a aquesta llei, adduint que la unió entre persones del mateix sexe atempten contra els valors de la família tradicional, això segons aquesta gent, clar. Però el cert és que una parella tradicional no és una garantia segura per a una educació estable del fill, com han estat casos de pares i mares immersos en la drogoaddicció, l’alcoholisme i per tant amb una vida plagada d’atzucacs que han perjudicats als seus fills.

Aquesta nova llei és una avenç en els drets civils dels irlandesos i les irlandeses, més encara si tenim en compte que fins al 1993, a Irlanda la homosexualitat es penava amb la presó, i més si tenim en compte que serà el primer estat del món que ha aprovat el matrimoni entre persones del mateix sexe per referèndum. Així doncs, la decisió pertany a la ciutadania irlandesa i no, com en el cas de l’estat espanyol, a un grup de polítics o jutges.

Per tant enhorabona als irlandesos, independentment de la seva orientació sexual per haver guanyat el sí en aquest referèndum, perquè de forma pacífica han arrencat drets per més llibertat, perquè com va dir el independentista cubà José Martí :”Els drets no s’agafen, no es demanen, s’arrenquen, no es pidolen.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with: , ,
Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “QUAN GUANYA EL SÍ
  1. rexval ha dit:

    Irlanda està canviant. Cada volta és menys “la catòlica Irlanda”. La raó és ben senzilla: l’escàndol de la pederàstia massiva dels sacerdots tapada pels bisbes i el govern. Encara que quasi el 100 % de les escoles son catòliques, tenen excepcions importants que són laiques i on en lloc de donar “Religió Catòlica” es dóna “ATEISME” com passa també en certs països llatinoamericans de tradició catòlica. En el meu bolc parle del tema, que ha estat silenciat ací perquè no interessa que estiguem informats:

    https://rexvalrexblog.wordpress.com/2015/05/12/ateismo-en-las-escuelas-de-la-catolica-irlanda/

    Regí

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: