Propera parada, #27S

Estic content. Podria estar-ho més? Doncs sí, sempre —o gairebé— podríem estar més contents amb el món que ens envolta. Jo els explicava fa uns dies que volia un Ajuntament de Barcelona independentista, d’esquerres i compromès a defensar al màxim els drets dels animals. Doncs bé, almenys he vist acomplert un dels meus tres requisits: la dreta no governarà Barcelona. Podria ser millor? Sí, és clar, podria ser que BCN en Comú fos tan independentista i tan antiespecista com la CUP. Però tot i no ser independentista, almenys ahir la senyora Colau va deixar ben clar que Catalunya ha de poder decidir lliurement quina ha de ser la seva relació amb Espanya. I pel que fa als drets dels animals, el programa de BCN en Comú no era tan agosarat com el de la CUP —ni tan sols com el d’ERC— però tampoc era tan indigne com el del PSC, ni tan ambigu com el de CiU. Tindrem, doncs, una alcaldessa força d’esquerres, força compromesa amb el dret a decidir i mínimament decent en la defensa del dret animal. Per acabar-ho d’adobar, la CUP irromp al consistori amb 3 regidors, l’unionisme anti-autodeterminació (C’s+PSC+PP) cau des dels 20 fins als 12 regidors, el suport al dret a decidir (BComú+CiU+ERC+CUP) puja dels 16 regidors fins als 29, i els regidors d’esquerres i netament independentistes (ERC+CUP) augmenten des dels 2 fins als 8. A més, si deixem de banda “l’eix nacional”, ens trobem que el consistori barceloní passarà de 13 regidors d’esquerres a tenir-ne 23 (BComú+ERC+PSC+CUP) i que la dreta, per contra, passa de tenir-ne 23 a tenir-ne 18 (CiU+C’s+PP). Bons resultats a Barcelona per a l’esquerra i per al sobiranisme, es miri per on es miri. Mals resultats per a la dreta i particularment dolents per a la dreta espanyolista, es miri per on es miri.

Font: CCMA, 25/05/2015 12.44h.

Bé, deixem Can Fanga i mirem les dades generals del Principat. Victòria clara de la dreta nacionalista catalana. CiU obté un 21,51% del total de vots a força distància dels segons, ERC, que acumulen el 16,40%. Cal destacar, però, que els partits favorables al dret a decidir (CiU+ERC+CUP+SI) pugen en percentatge de vot des del 39,04 fins el 45,16% i que els unionistes contraris a l’autodeterminació (PSC+PP+C’s) baixen del 38,84 al 31,98%. També vull destacar la pujada del vot netament independentista (ERC+CUP+SI) del 11,93% al 23,65% sense comptar els votants independentistes que han confiat en CiU, Podem, aliances com la de BCN en Comú i altres formacions que no es poden considerar “netament independentistes” però que és evident que en reuneixen alguns votants. Vull destacar també que malgrat el que pugui semblar, Catalunya no és de dretes. Si deixem de banda “l’eix nacional”, la dreta (CiU+PP+C’s) ha obtingut un 36,43% dels vots i l’esquerra (ERC+PSC+CUP), un 40,06% i això sense comptar les diferents aliances municipals que en molts casos incloïen ICV-EUiA, CUP, Podem, etc. És una dada que a mi em sembla molt significativa. Igual de significatiu, o més, és l’espectacular augment de la CUP, que passa dels 84 regidors que va aconseguir al Principat el 2011, als 377 que ha aconseguit enguany. El treball de formigueta cada dia els fa una mica molt més grans.

Si sortim del principat i mirem cap a la resta de la nostra geografia, ens trobarem amb el que podria ser el despertar del País Valencià. Patacada del PP en tots els seus feus i encara que guanya en vots, podria perdre el poder tant de la Generalitat com de diversos municipis significatius com ara València capital, si les esquerres saben jugar bé les cartes. I exactament el mateix podríem afirmar en el cas de les Illes Balears.

No sé si tot això ho podem considerar primera volta de res, però per a mi és obvi que les xifres evidencien la majoritària voluntat d’un gran canvi polític. Un gran canvi que estic seguríssim que ens farà guanyar molta confiança de cara a la propera gran oportunitat de canvi, la transcendental cita del 27 de setembre, malgrat el que vulguin fer veure des de segons quins altaveus subvencionats.

Guanyarem.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “Propera parada, #27S
 1. rexval ha dit:

  El més bonic de tot és que el PP català – millor dit, a Catalunya – és un residu, i tots sabem què és un residu. El sobiranisme ha augmentat a Catalunya malgrat que a Madrid juren que ha baixat. Ada Colau em cau molt bé i està a favor de l’autodeterminació. Queda el partit de futbol que en el repugnant col·loque de “Burroaga” o com es diga de TVE ja han avisat que espai amb això de xiular l’himne d’Espanya, la bandera i el rei que tot això és molt democràtic – encara que és un “residu” que ens va deixar Franco. Que si se posen aixi que jugue el Barça contra el Badalona i no els ofenguen en les seues essències pàtries. Vomitiu és una de les paraules que els mercenaris de les “tertúlies” ha fet servir. Jo ja estic escridassant-los en el meu interior. En fi, el de sempre tant per banda del PP com del PSOE.

  Pel que toca al País Valencià, estic molt content. No m’esperava el que ha passat. Rita i Camps se’n van no sé si a prendre un whiskey o a fer la mà. El cas és que se’n van, i la pujada de Compromís -nacionalista d’esquerres – ha estat una passada. Per fi, l’alcalde de València i el president de la Generalitat no faran el ridícul quan parlen en valencià, o siga, el nostre català.

  Esperem que en les generals seguisca la cosa seguesca així o millor.

  Salut i ací us deixe el meu enllaç per si voleu veure una foto de Rita amb una – o dos – copes de més.

  PD. Hauríem de fer una federació de PPCC i anar-nos-en a prendre pa amb tomàquet, botifarra, paella, taronges i orxata.

  Regí, ciutadà valencià de nació catalana.

  https://rexvalrexblog.wordpress.com/2015/05/25/el-pais-valencia-ha-dit-que-prou-adeu-al-pp-pujada-historica-de-compromis/

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: