El Papa vegà

Confesso que el tuit animalista del Papa Francesc m’ha agafat totalment per sorpresa. Aquesta sí que no me l’esperava, escoltin.

M’ha sorprès perquè és un atac ben directe a la jugular del nacionalcatolicisme que governa el Reino. De fet, no m’estranyaria que el Gobierno hagués enviat ja en Margallo cuita corrents a la Santa Seu per negociar un tuit rectificatiu en què el Papa absolgui, per descomptat, toreros, lanceros, participants dels correbous, bous embolats, bous a l’aigua i els de tota la resta d’activitats “culturals” que componen la sàdica agenda dels subnormals, dels desgraciats, dels inútils i dels fills de puta amb qui compartim nacionalitat. Perquè aquí no fem pupa als animals, senyor Papa; aquí només fem art i només fem cultura. I per molt que els maltractem, ells no pateixen. Per què? Doncs porque lo digo yo y punto. Collons.

També m’ha sorprès moltíssim aquest tuit perquè desconeixia absolutament que el Papa fos vegà —o vegetarià, si més no. Ho ha de ser per força, atès que en la seva afirmació fa referència a la indignitat de fer patir els animals i sacrificar-los “sense necessitat”. Òbviament, maltractar-los i sacrificar-los per menjar-se’n els cadàvers és absolutament innecessari avui dia, ja que ningú amb dos dits de front gosarà negar l’existència d’alternatives perfectament saludables de les quals moltes persones en som la prova. El mateix podem argumentar en el cas de sacrificar-los per després vestir-nos amb la seva pell. Qui ho fa és perquè desitja fer-ho, pel plaer de fer-ho; no pas perquè ho necessiti. Per això dono per fet que el capitost de l’Església Catòlica és vegà, perquè ha afirmat el que ha afirmat —amb tota la raó del món, s’ha de dir— i jo no sóc ningú per dubtar de la seva paraula tot pensant que podria tractar-se d’un hipòcrita de traca i mocador.

Per acabar voldria esperonar, des del meu laic observatori, tots els seguidors i seguidores de l’Església Catòlica, Apostòlica i Romana, perquè facin cas de les paraules del seu venerat líder i contribueixin a fer aquest món una mica més digne. Que trobo que ja és hora.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
6 comments on “El Papa vegà
 1. rexval ha dit:

  Jo també sóc antitaurí i ecologista, encara que no vegetarià. Quan era petit, una cosina gran va portar-me a una correguda de bous. Em va fer molt de mal veure el pobre animal que li clavaven les banderilles, li xorrava sang de les ferides i bava per la boca. Se’m feu insuportable vore com el “rejoneador”o “picador” – crec que es diu així- li clavava una llança i com van matar l’animal i després el rematava un fill de puta li clavava un punyal en el clotell. Finalment, arrossegaven el cadàver per la plaça. Va la la primer i darrera vegada.

  Un altra experiència són els bous al carrer, molt popular per València. Una tortura que es fa en festes i que hauria de prohibir-se.

  Quant a Francisco es conegut el seu wagnerisme. Wagner seguia a Schopenhauer, influït pel budisme i defensor dels animals, contrari a la vivisecció i vegetarià. Molts seguidors de Wagner miren de fer-se vegetarians i defensar els animal. Podria citar casos com el compositor Hugo Wolf, Wagner o el mateix Hitler, que era un genocida en massa però defensava. els animals.

  Sobre el cristianisme cal dir que mai no ha segut “animalista”, al contrari. L’home és el rei de la creació i els animals són la seua propietat perquè faça el que vullga més de les ofrenes i holocausts a Déu. L’excepció és Francesco d’Asís, que si amava els animal i per això va ser un incomprés. És evident que el papa Francisco admira al sant del mateix nom.

 2. unicornio ha dit:

  Que grata sorpresa el tuit del Papa, personalmente llevo mas de 45 años de vegetariana, tampoco como huevos ni leche ni queso …, es la mejor decision de mi vida, para llevar una vida digna no hace falta comer cadaveres, que sea legal no quiere decir que sea normal … hazte vegano hoy.

  LEONARDO DA VINCI
  Llegará un tiempo en que los seres humanos se contentarán con una alimentación vegetal y se considerará la matanza de un animal como un crimen, igual que el asesinato de un ser humano.
  Verdaderamente el hombre es el rey de las bestias, pués su brutalidad sobrepasa la de aquellas. Vivimos por la muerte de otros: !Todos somos cementerios!

  MIGUEL DE CERVANTES
  La alimentación del hombre superior debe ser de frutos y raíces comestibles.

 3. evaquatre ha dit:

  Comparteixo els escrits! Gràcies Bixo “bixito” ;-)

 4. elbixo ha dit:

  Gràcies a tots per comentar.

 5. Oriol López ha dit:

  A mi també m’ha sorprès molt aquesta declaració del Papa; desconeixia la seva sensibilitat per aquests temes.

  • rexval ha dit:

   Tot el que ha dit Francisco està molt bé, però en una ocasió va estar fatal ja que d’alguna manera estava justificant la violència contra qui ataque la religió. No dic que eixa fora la seua motivació però el cas és que cas els assassinats de la revista francesa Charlie va dior que “no se le puede faltar el respeto a la religión”, i per acabar de rematar la cosa va dir una frase que defensava la violència “ESO ES COMO SI ALGUIEN INSULTA A LA MADRE DE UNA. ¿qUÉ QUERÉS? PUES TE TE DEN UN GOLPE”. Encara que he ficat cometes, no él literal, ja que escric de memòria, però això és el que va dir el Papa. Comparà la religió amb la mare i justificà la violència. En aquest cas va estar molt desafortunat. No va rectificar que jo sàpiga i el tema va ser en bona part ocultat pels mitjans de comunicación. Em semblaren paraules impròpies del Papa i més en la línia de certs “·prínceps” de l’església.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: