LA “MARCHA REAL”, FELIPE VI, XIULADES I LA MENTIDA PODRIDA

imagesFinalment s’ ha fet públiques les multes per al Barça, i totes les parts implicades en la xiulada a l’himne d’ Espanya, i Felipe VI a la final de copa del rei del 2015. La multa al club català puja a 66.000 euros. Els motius esgrimits són “incompliment de les obligacions exigibles del dispositiu de seguretat i els controls d’accés i la introducció i encesa d’objectes prohibits (bengales)” per la “inacció i falta de col·laboració” A més s’ha proposat multar a l’ Athletic Club de Bilbao – l’ altre finalista- amb 18.000 euros, 70.000 per cada una de les dotze entitats sobiranistes que van promoure la xiulada.

Però si érem pocs, havia de sortir Esperanza Aguirre,  que ha dit:  “Las sanciones por la pitada al himno son risibles”, afegint “no se puede consentir lo que ha ocurrido; si hay una pitada al himno o al jefe del Estado hay que suspender el partido y hacerlo a puerta cerrada”. Això que ho digui una tia, que ha anat de bracet amb corruptes, que va aparcar el seu vehicle en un carril bus, que va ser multada abans d’ arrancar i ratllar el vehicle d’un agent, que va fugir d’una patrulla de la policia municipal que li van fer el alto, i que va fer declaracions contra els agents i policies, això sí que és tenir la cara dura.images (1)

De fet, ja estem acostumats a les ironies, falsedats o a aquesta forma de ser d’ Espanya, dir una cosa i fer la contrària. A més, amb una riallada d’ orella a orella, i com si no haguessin trencat el plat. Parlen de democràcia, però no la practiquen, defensen la independència de Palestina, però estan en contra de la de Catalunya. Tot això, i molts més exemples que podria dir, produeixen un rebuig tan immens, que produeix més allunyament dels catalans cap a Espanya.

Tal vegada, per tot el dit anteriorment, caldria dedicar a Espanya en general, i a la senyora Esperanza Aguirre en especial, aquests versos de Joan Brossa: “Be mossegaire, mal de tots nosaltres,Aquesta activitat d’ensenyar els altres. Aplica-te-la, porca, a tu mateixa.”

Autor: Francesc Rebolledo 

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
15 comments on “LA “MARCHA REAL”, FELIPE VI, XIULADES I LA MENTIDA PODRIDA
 1. rexval ha dit:

  És una multa / multes polítiques sota el paraigua d’una llei feta a porta i amb posteritat als fets. Això no és just, però si algú pensa que el ministre de l’interior és just que agafe la Viqui i veja el seu currículum i el de son pare. Opus i més opus, franquisme, etc.

  Això em recorda les super multes que el corrupte i lladre PP valencià va posar a ACPV pel “delicte” de haver posat feia 25 ó 30 anys uns repetidors de TV3 perquè el senyal arribés al PV. Són una franqustes declarats. Moriran matant, però moriran. Ara la ASOCIACION NACIONAL FRANCISCO FRANCO està recolzant a Rita la que tantes coses ha fet que ha estat acusada per no complir la Llei de Memporia Històrica. Ara vorem el multón que li posen a esta. Un dels bolsos de Loewe que encara no queda clar d’on van eixir. Quina xusma. Adéu i no torneu.

  • Tens raó multa política, i veig que la presència de Franco en el País Valencià és més intensa que a Catalunya. Salutacions

   • rexval ha dit:

    El PP no ha llevat res. És evidentment franquista. La néta de Franco amb els diners de les subvencions del PP, o siga, el que ens trau, està defensant a Rita, acusada de no haver complit la Llei de la Memòria Històrica.
    Salut

    • Salut camarada – no dic aquestes paraules perquè sigui comunistes, sinó en memòria dels soldats de la república-

     • rexval ha dit:

      La paraula “Salut!” provés realment de la Revolució francesa. Durant la República la feia servir tothom: republicans lliberal, socialistes, comunistes, anarquistes… Durant el franquisme solament els comunistes perquè els altres no formaren part de l’oposició l franquistes. O franquista o comunista, no hi havia altres opcions.

      • Estic d’acord amb tu: era la salutació republicà, independentment de la ideologia. Com el “Arriba España!” era la salutació del bàndol feixista. Camarada, té una mala premsa, per a alguns té connotacions comunites, d’altres no saben que els falangistes també es saludaven entre ells d’aquesta forma. Jo t’he dit “Camarada” en el sentit de la II República i la Guerra Civil. Gràcies per la teva aportació sempre interessant

       • rexval ha dit:

        Gràcies a tu, home, que és un plaer. La paraula “camarada” és d’origen comunista. Els falangistes – gran lladres- la van furtar. El cantar valencià Paco Muños té una cançó, “Camarada”, on ho explica. Els falangistes també s’apoderaren dels color anarquistes – roig i negre – . El mateix José Antonio explica que ho feren perquè era el color del poble. Com saps, el falangistes eren uns demagogs que enganyaven a la gent dient que no eren ni de dretes – el empresaris – ni d’esquerres – el moviment obrer. I és curiós perquè realment si que van haver-ho falangistes obreristes. Franco en va afusellar a algun, perquè no acceptaren el moviment d’unificació. Hi havia falangistes , al menys teòricament, antiburguesos. Eren la “tercera via”: ni capitalistes ni comunistes.

        Els socialistes feien servir l’expressió “compañero”, “company”. Els anarquistes no ho sé i això que el tio del qual heretí el nom era de la CNT-FAI. L’assassinaren abans que jo nasquera. Li passà com a Companys. La Gestapo l’agarrà en la França de Vichy quan era membre de la resistència francesa.

        • Gràcies per les teves sempre importants aportacions, sobretot són vistes des de la vessant valenciana. No sabien que els socialistes es feien dir “comapañero”.
         Atentament des de les terres germanes lleidatanes

     • rexval ha dit:

      Se m’oblidava dir una cosa important, al menys per a mi. Paco és el meu millor amic. Son iaio va col.laborar amb una institució que ens han volgut fer oblidar, que va ser la primera vegada que es feren classes en valencià. Tenia un nom curió que em fa pensar en el meu gos: L’Associació Protectora de l’Ensenyança en Valencià”. Això li costà la vida. Va ser afusellat a Paterna, on assassinaren molts milers de persones. Delicte:”Rojo separatista enemigo de España”, era pròxim a Azaña. El dia de l’afusellament cridaven a la família amb l’excusa d’arreplegar la roba, Realment era perquè sentires els tir i veres com assassinaven un ser volgut. Hi anà son pare- un xiquet – i sa iaia. Es portaren la rebla. En el folre de la jaqueta van trobar-se una carta amagada de comiat en valencià – prohibit, total- i un poema. Per acomiadar-se va servir el mot “Salut!”. Ja veus, matar a una persona per donar classe en valencià. Passats els anys, Paco i jo vam participar en la Premera Campanya Carles Salvador – mestre de valencià represaliat- del nostre barri

      Salut //*//

   • rexval ha dit:

    Sobre “Arriba España” recorde de jovenet que anava amb uns amics nacionalistes i pintura per canviar el lletreret a “ACÍ NO Arriba España”. I afegíem: “Els valencians no som espanyols, som catalans”. Quins temps… Finals dels 70 principis del 80. Feiem propanganda anticonstitució, la del 78, per ser “española”, “monàrquica” i “capitalista”.

 2. yeagov ha dit:

  Totalment d’acord. Afegir, però, que crec que els que haurien d’haver estat multats són aquells polítics espanyols que en dates precedents al partit van dedicar-se a escalfar l’ambient, també a aquells mitjans que van embolicar la troca.
  Crec també que Esperanza Aguirre hauria d’haver-se mantingut en silenci, de fet, crec que fa temps que hauria d’estar fora de la política. Mal exemple és una política, la majoria dels col·laboradors i subordinats estan embolicats en casos de corrupció, fet que fa pensar que la senyora Aguirre o també o està, o n’és còmplice per inacció, o és ruca. Però el post no tracta d’Aguirre. Tornant al tema: El personatge aquest que presideix el Comitè d’Antiviolència havia fet declaracions les setmanes prèvies a emetre aquesta “sentència” que l’haurien d’inhabilitar.

  • Gràcies per estar totalment d’acord, poca cosa podem dir en aquestes situacions

  • Els que “provoquen el mal ambient” són alguns polítics, alguns periodistes i alguns mitjans de comunicació. Ara bé, els que reben aquests missatges, haurien de filtrar i saber el que és blanc del que és negre. Gràcies a tu també

 3. Oriol López ha dit:

  Un estat on una xiulada en senyal de protesta es castiga té un dèficit democràtic important i no pot donar lliçons de democràcia a ningú.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: