FELIPE VI “LA TÉ PETITA”

10392393_861851717160505_3495268121999249461_nEn el ple de l’Ajuntament de Torredembarra, s’ha debatut una proposta, no de caire de govern, sinó de caire ideològic, que tractava de reduir la fotografia del rei Felipe VI, a tamany carnet. La llei obliga a tenir la seva fotografia penjada en el saló de plens, però no s’especifica les dimensions d’aquesta. El regidor per la CUP, ha desplegat el seu argument, per defensar la proposta.

Més que un debat sobre la fotografia en si mateixa, ha estat sobre la monarquia, i el paper d’aquesta en la societat i la democràcia. Per exemple, s’ha parlat sobre la figura del rei emèrit, Juan Carlos I,  si tenia res a veure amb el 23-F, i coses per l’estil. El PSC de Torredembarra, ha volgut deixar pal·les el seu caràcter republicà – per cert, que el tenien molt amagat fins fa poc- però s’ha acabat abstenint. Així que la moció s’ha aprovat amb vuit vots a favor, l’abstenció del PSC, i el vot en contra – com no- del PP i Ciutadans.

Amb això, quedar ben clar que la monarquia espanyola ha quedat molt discutida, queda molt lluny quan el 1976 Juan Carlos va parlar en català en la seva visita al nostre país, i tots van quedar embadalits, cofois i continuar igual de lligats. En el segle XXI  ha quedat ben clar que els catalans no som espanyols, no tenim rei, i que estem farts de tanta submissió a Espanya. I això es demostra amb actituds com l’ Ada Colau, o l’empresari que no va voler encaixar la mà al sobirà, i més recentment, la fotografia “petita” de Felipe VI, a la sala de plens de l’Ajuntament de Torredembarra.

Els catalans no volem reis, més he de tenir clar que tampoc hem de voler “presidentes de república española”. Tots els catalans i les catalanes, hem de fer nostres aquestes paraules de la bíblia: “Acamparé com un guardià/ per defensar el meu país,/ el guardaré dels qui el travessen/ una vegada i una altra;/ no hi passarà mai més cap opressor,/perquè ara vetllo/amb els meus propis ulls.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
6 comments on “FELIPE VI “LA TÉ PETITA”
 1. rexval ha dit:

  Ara trauran una lleny sobrer “El tamaño sí importa” i obligaran a posar una bandera monàrquica com la que posà Aznar o la del guaperas sociata. I crear la figura de comprovador medidor de fotos de SAR, ja que “Alteza” ve de lo alt que és. Falta una altra foto, la del Duque Empalmao. Hauran de dir quant media “l’empalme” perquè càpifga en la foto. I encara falta una altra foto reial, la de les banyes de Doña Sofia, és a dir, la de les banyes que Don Juan Carlos li va regalar no del famós elefant sinó dels búfal cafre que també va matar.

  Per cer C’S s’han cobert de glòria nacionalista espanyola i això que ells no són “nacionalistas”. No ni poc, que diem per ací.

 2. Jordi ha dit:

  -mida. No “tamany”
  -sobre la fotografia. No “si mateixa”
  -tothom. No “tots”
  -tips. No “farts”
  -tampoc NO volem…

  • Jordi Camps i Vergés ha dit:

   Benvolgut Jordi. Estic ben d’acord amb les correccions que heu assenyalat al vostre comentari, llevat d’una de les definicions que em deixen descol·locat, si bé i que quedi clar, que no pretenc donar cap lliçó magistral, perquè de ben segur que Vós en sabeu molt més que jo de català, el qual jo he hagut d’aprendre a base de posar-hi voluntat, a base de la lectura en català i de quatre lliçons de gramàtica que m’han donat els meus fills i quatre més a base de recerca a internet. Dit això, he acudit al meu llibre de sinònims i antònims i, la recerca que he fet per “FART”, entre altres definicions hi figura la de “TIP”, i a l’inversa, fent la recerca per “TIP”, entre altres definicions, hi figura la de “FART”.
   Jo pensava sincerament, que “fart” era el superlatiu de “tip”. L’agrairia em corregíssiu ja que mai no és tard per aprendre.
   Salutacions

  • Gràcies, Jordi, per les teves correccions, sense dubte, les tindré en compte.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: