140 comptes de Twitter sobre informació i documentació

Fa unes setmanes, llegia un article del blog BiblogTecarios que contenia una selecció de 140 comptes de Twitter vinculats als àmbits de la informació i la documentació. 

wordle_bliblogtecarios_140_comptes_indispensables_Info_Docum

Sobre BiblogTecarios

BibliogTecarios és un espai web col·laboratiu (de seguiment molt recomanable, per cert) que té per objectiu compartir notícies i opinions sobre temes d’interès per als professionals del món de la informació i la documentació. El projecte es basa en el concepte de crowdsourcing (o proveïment participatiu), és a dir, en l’aprofitament de la intel·ligència col·lectiva, i va néixer l‘any 2010 per iniciativa de Julián Marquina

Actualment, l’equip de BiblogTecarios està integrat per estudiants i professionals del sector de la biblioteconomia i la documentació  de l’Estat espanyol i Amèrica Llatina, i comparteixen el coneixement des dels seus blogs personals a través d’aquest blog col·lectiu.

La llista de 140 comptes de Twitter sobre informació i documentació

La llista consta de 14 categories amb 10 comptes de Twitter cadascuna; aquestes categories abracen els diversos àmbits de l’extens univers del món de les biblioteques, els arxius, els museus, la documentació i la informació.

Per a l’elecció dels integrants de cada categoria, els membres de Biblogtecarios han escollit fins a quatre perfils mereixedors, sota el seu criteri,  de formar part de cadascuna de les 14 categories establertes. Posteriorment, els perfils nominats s’han ordenat d’acord amb l’impacte a Internet a través de l’índex Klout.

Podeu accedir a les categories i els comptes nominats a cada categoria des d’aquest post. A més, també han creat una llista a Twitter (Los140InfoDoc2015) que permet fer seguiment de les piulades emeses des dels 140 comptes.

Personalment, em sento molt  honorat de formar part de la categoria d’informació i documentació, al costat d’autèntics referents professionals com ara @jserranom, @julianmarquina, @ArsDictandi, @catuxa, @baiget, @serranocobos, @acabezas, @aneke, i @marcos_ros.

Sigui com sigui, m’agrada molt la conclusió de l’article:

#los140infodoc no es tanto un ranking como una sugerencia, un galardón como un acicate para continuar trabajando por la difusión de contenidos de interés.

Moltíssimes gràcies! Continuem!!!  :-)

Xavier Lasauca i Cisa
Blog L’ase quàntic

Recerca 2.0, Ciència 2.0, xarxes socials, dones i ciència, universitats, open access, open science, innovació a l'Administració, open data...

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “140 comptes de Twitter sobre informació i documentació
  1. Oriol López ha dit:

    Felicitats, Xavier, pel reconeixement obtingut i per la bona feina.

  2. Moltes gràcies, Oriol! La veritat és que és un reconeixement estimulant: seguim compartint! ;-)

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: