FELIPE VI I LA MENTIDA PODRIDA

EspanyaFelipe VI  va parlar  al parlament europeu per primer cop, i va dir  frases com “La UE puede contar con una España unida y orgullosa de su diversidad, así como leal al proyecto europeo.” O “Europa es donde los españoles queríamos estar, donde nos merecíamos estar y donde permaneceremos siempre”, i també “No es posible concebir España sin Europa ni Europa sin España; soy europeo proque soy español.”

Les frases del monarca espanyol,  sembla ser que van tenir molt èxit, ja que hi van haver força aplaudiments, excepte una dotzena d’eurodiputats (de IU, ICV, ERC, Alternativa Galega i Nova Esquerra Catalana) es van marxar de l’hemicicle abans de la intervenció del rei espanyol, i als seus escons buits s’hi podien veure pancartes amb lemes com “Salut i República”, una bandera republicana espanyola, i una bandera independentista gallega.

Caldria opinar que Felipe VI va quedar molt davant de certs segments de població, però molt malament per a d’altres. Per als catalans no, perquè els espanyols  ni respecten la nostra identitat, abans de les eleccions se’ns va amenaçar, coaccionar i insultar de mil maneres. Per als espanyols que amb un currículum acadèmic brillant, i  que han marxat per  una feina de frega-plats o  escombraire ho deuen veure gens coherent. Respecte que Espanya sempre ha estat europea, és dubtable, històricament, ja que va estar molt influïda pels àrabs durant segles, i la política de Castella va ser d’impermeabilització cap Europa, per exemple la prohibició de Felipe II que els espanyols estudiessin a Europa. A més, caldria recordar al monarca espanyol que es pot ser europeu i no està a la UE, i que són coses diferents.

Als diputats d’ ERC i Nova Esquerra que es van absentar en senyal de protesta, la meva enhorabona, llàstima que els altres partits catalans fessin el mateix. A aquests diputats catalans, i també als gallecs, els vull dedicar aquests versos d’ Agustí Esclassans: “Del silenci d’estrelles que tortura la tenebra del seny i de l’espai, copseu-ne sempre la flameta pura, la voluntat que no s’acaba mai…!”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
7 comments on “FELIPE VI I LA MENTIDA PODRIDA
 1. rexval ha dit:

  L’altre dia va vindre a València Felipe VI a entregar els premis que el PP va dir “Jaime I (primero)” i que l’esquerra actual no ha valencianitzar. Com a senyal de protesta, un nodrit grup de dolçainers i tabaleter va interpretar en la mateixa cara del monarca “El cant del maulets” que Al Tall va popularitzar. Inclou un torç molt bonic que diu “I si no l’empara el Nostre Senyor, tallarem la cua…. a Felip de Borbó”. I ell sentint-ho com un babau que segur que no té ni punyetera idea que aquesta música la tocaven els maulets (austracistes) contra el botiflers (borbònic). De totes maneres, encara que li la tallen ja ha complit, habemus princesa:

  • No sabia l’anècdota que m’expliques, de fet sé ben poca crosa del País Valencià – dels germans valencians- i t’ho agreixo veritablement. La cançó em sembla força engrescadora, i no la coneixia. Moltes gràcies per la teva aportació, que espero que no sigui l’última.

   • rexval ha dit:

    Gràcies a tu, senyor de Mollerussa. He de dir-te que fins que aní a la mili i vaig sentir parlar a gent de Lleida no em vaig convéncer que el català i el valencià eren la mateixa llengua. Sempre sentia a gent de Barcelona o Girona i clar, hi ha diferències sonores. Quan vaig sentir a aquest lleidatans vaig pensar que eren de Castelló. I tot aixo em va passar a Andalusia, ja veus.

    Salut.

    PD. Per cert, acabe d’escriure alguna cosa sobre l’intent de conquista de Jaume I del comtat d’Urgell:

    https://rexvalrexblog.wordpress.com/2015/10/09/llibre-dels-feits-del-rei-en-jaume/#more-11708

    Amb 20 anys va cansar-se de la dona i li proposà un contracte de CONCUBINAT a l’hereva d’Urgell, però la cosa no va sortir bé. Urgell independent, de moment. Crida l’atenció l’odi dels aragonesos cap a Jaume I. El rei havia de defensar-se de la noblesa aragonesa, que li era hostil. Per això, incorporà Lleida a Catalunta i va constituir el Regne de València en lloc de cedir-lo als aragonesos, que era el que volien per la terra i l’eixida al mar.

    A València li tenim molt de carinyo a aquest rei. És el nonstre rei fundador i cada 9 d’octubre – avui – celebrem segons els polítics de tor, el Dia Nacional del País Valencià o el Día de la Comunidad Valenciana.

    • Doncs enhorabona als valencians i valencianes en el seu dia nacional

     • rexval ha dit:

      Gràcies. Enguany hi havia menys nazis i m’ha dit menys vegades “traïdor catalanista” per dur una estelada. Ho haurien de traure en totes les TV nade in Spain. Si fora al contrari i en Catalunya, segur que ho farien. Hi ha molt de fatxa per ací. Tres dècades de PP… Ara ens toca a nosaltres. Jo sóc simpatitzant de Compromís. Demanem una República Valenciana però no ens la volen donar…

      • No facis cas del que et puguin dir aquesta gent, ni aquesta ni d’altra, tu defenses la teva nació, la nació valenciana, i fas el correcte. Si consideres que “compromís” defensa la teva nació, em sembla bé, sé poques coses de València, com més m’expliquis millor i gràcies.

       • rexval ha dit:

        A mi m’agradaria que els valencians es sentiren valencians i no espanyols, però no és així. Jo em sent català de València. Lleida o Tortosa són casa meua. Cuenca o Teruel, no. Ara li han donat la màxima distinció a Raimon a València per part del President. Jo crec que Raimon és tant de Xàtiva com de València, Barcelona o Mollerussa.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: