El genoma fluid

El genoma fluid, de Josep M. CasacubertaL’any 2000 l’anunci als mitjans de comunicació que s’havia pogut completar la seqüenciació del genoma humà revifava les antigues esperances i pors pel que feia a les possibles aplicacions que aquest coneixement podria tenir.

Què ha fet, doncs, que transcorreguts els anys, per al desencís d’alguns i per a l’alleujament d’altres, encara no s’hagi pogut portar a terme gairebé cap de les  aplicacions que s’anunciaven com a imminents l’any 2000?

Doncs que, tot i que la seva seqüenciació va ser un gran pas, el funcionament del genoma s’ha revelat molt més complex que no es pensava l’any 2000 i, per tant, encara queda molt de treball d’investigació per fer.

Per als que sentiu curiositat per saber què es sap i què encara no es sap sobre el genoma i quines podrien ser les aplicacions pràctiques  d’aquest coneixement, us recomano especialment el llibre El genoma fluid de l’investigador Josep M. Casacuberta que ens apropa en un llenguatge molt planer a aquest interessant i complex món del genoma.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
%d bloggers like this: