JO TAMPOC VULL ARTUR MAS

mapa-catalunyaLa presidenta del Parlament, Carme Forcadell, continuant la roda de contactes amb els grups parlamentaris, en vista al debat d’investidura de dilluns, s’ha reunit amb Inés Arrimadas i Miquel Iceta. Aquests,  li han comunitat la negativa dels seus grups de votar Artur Mas, en el debat d’investidura. La líder de Ciutadans ha adduït “motius de gestió, la vinculació del seu partit amb casos de corrupció, i sobretot, perquè és qui ha impulsat un debat que només ha enfrontat els ciutadans catalans.” El cap del PSC, ha dit motivat el seu no “el nostre plantejament és radicalment diferent del full de ruta de Junts pel Sí, de manera que no donarem suport a la seva investidura.” La CUP també ha dit, des de bon principi que NO, explicant motius socials.

He de dir que Artur Mas em representava certes reticències,  per exemple: quan era conseller en cap, el govern català va pactar amb el PP del 1999 fins al 2003. O per les retallades a la sanitat – per bé que les retallades les va començar el tripartit-, ni a l’ensenyament, per exemple. Ni que sembles un independentista convertit, i curiosament després de la manifestació de l’11 de setembre del 2012, multitudinària a favor de la independència. Però quan va fer un canvi de rumb, i va decidir que es celebrés, fos com fos,  la consulta per la sobirania de Catalunya del 9N, aleshores vaig canviar de pensament. Quan es va comprometre, amb renúncies, per una Catalunya, independent, em va caure més bé. Quan el va imputar la justícia espanyola, la faiçó va millorar. I ara, que no el volen ni C’s, PP, i també els de la CUP, però que no s’adonen  llençaran “tirar a fer punyetes” el govern de Catalunya, considero que, ha de ser el proper president de Catalunya, de totes totes, o com deia el poeta “tan si es vol com si no es vol”.

De la mateixa que discrepo d’algunes aspectes del MH Lluís Companys, però no dubto que és el meu president, i a més màrtir, també discrepo d’alguns aspectes del MH Artur Mas, per motius inversament proporcionals. I crec que ha de ser el proper president català en aquest moment tan crucial, i ens ha de dur, a la sobirania de Catalunya, i farà bons els versos de Marian Amat: “i els herois tots de la raça catalana que només per la pàtria heu alenat: penseu que novament ella us demana a l’hora de la seva llibertat.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
4 comments on “JO TAMPOC VULL ARTUR MAS
 1. Gerard ha dit:

  Crec fermament que sense Artur Mas estem perduts. En cuan.t a la CUP….una decepció total.

  • Gerard, gràcies, abans que res per la teva aportació, Artur Mas era el candidat de #JuntsPelSí, aquesta suara citada candidatura ha guanyat, per Mas ha de ser el president. La CUP, vol que s’entenguin els seus ideals socials, alguns realitzables i d’altres no, però pot fer mal a Catalunya la seva enterca actitud.

 2. Joan ha dit:

  Jo porto setmanes somiant diputats de la CUP en els meus mals sons. Penso que per fer la Catalunya de tots cal un lider com Artur Mas: capacitat intelectual, idees clares, valor demostrat, coherència, sensibilitat pel sector econòmic, etc. Un president que pot anar pel món, en contraposició a d’altres que son la riota de tothom.
  Així mateix, penso que s’han d’observar les recomanacions del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), hi ha un bon anàlisi dels passos que cal donar, i no ens podem permetre cap error. Hem d’actuar amb el cap i no amb el fetge, per això determinats partits em fan por, i per això considero a Mas una garantia d’èxit.

  Respecte a les retallades, no crec que li agradés fer-les, a ningú que hagi de manar li agrada posar-se la gent en contra, però és quelcom de 2 i 2 són quatre. Si no hi ha ingresos i ja estàs prou endeutat (que ho estàvem, i molt), has de retallar.
  Pel que fa als cassos de corrupció, penso que ara mateix deu ser el home més investigat d’Europa, i de moment el únic que han pogut fer els nois de Fernández Díaz és inventar-se un informe difamatori fals, pel qual per cert ningú ha pagat (ni crec que ho faci mai, al contrari).

  • Artur Mas, efectivament, ha de ser un home preparat, ja que els seus estudis i llargs anys a l’administració ho suposen. Les retallades les van començar les esquerres (tripartit i ZP). Estic segur que els “nois de Fernández Díaz” li han buscat les pessigolles de mil maneres, però ho porta aquest tipus de feina.Gràcies per la teva aportació, important, i espero que continuïs fent-la.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: