Indiscretament alçats

Com que, segons sembla, tot allò de la “discreció” i del “deixem-los negociar” ja s’ha acabat, jo també voldria dir-hi la meva, si no els fa res. Perquè resulta que la CUP ha assegurat (una vegada més), ara a la Presidenta del Parlament, que no investiran Mas de cap manera. Això vol dir que si Junts Pel Sí no renunciés a Mas, hauríem de tornar a votar al mes de març. Opino honestament que aquesta seria una situació nefasta i desitjo amb la mà al cor que no s’arribi a produir.

Ahir a la tarda vaig escriure en una piulada que si fos militant de la CUP a hores d’ara ja seria partidari d’investir en Mas, i si fos de Junts Pel Sí a hores d’ara ja estaria disposat a renunciar a fer-lo President. Això és, òbviament, perquè considero que pel damunt d’en Mas i pel damunt de qualsevol altre personatge polític, hi ha una cosa de moltíssima més importància i transcendència. Una cosa que entrellucarem dilluns al Parlament en forma de moció aprovada per majoria absoluta —o així ho espero. Ja veuen, doncs, que si per mi fos, aquesta cosa nostra tiraria endavant tant sí com no.

Amb això no vull dir en absolut que si ara pogués tornar al 27S sabent com està el panorama, canviaria el sentit del meu vot. De cap manera. Vaig votar la CUP perquè sóc independentista d’esquerres i perquè (entre moltes altres coses) considero que el President de la Generalitat ha de ser algú del consens de la majoria de catalanes i catalans. De la majoria absoluta de catalanes i catalans. I el President Mas, tal com estem veient, no genera ni de lluny aquest consens. Per això discrepo rotundament del discurs d’aquells que asseguren que si el procés fracassa, serà per culpa de la CUP. Ho dubto. Dubto que la Història acabés culpant els qui volen un President consensuat en lloc dels qui volen un President imposat. Sobretot si tenim en compte que qui ha impulsat i qui ha liderat El Procés, tal com han reconegut totes les parts implicades, ha estat sempre la gent, el poble, la societat civil, i no pas el President.

I dit tot això, torno al que he deixat caure fa dos paràgrafs: si fos militant de la CUP ara mateix apostaria per fer President en Mas, i si fos de Junts Pel Sí, ara mateix hi renunciaria. Per què? Doncs perquè del que es tracta és de canviar la Història i la Història només la canviarem amb la nostra independència. Aquest extrem trobo que és indiscutible. Així doncs, cupaires, els asseguro que no els tindria pas rancúnia si surten vostès a la palestra i ens diuen “mirin, benvolgudes i benvolguts, n’estem fins als collons i els ovaris d’aquesta gent que ens fa xantatge. D’aquesta gent que està disposada a renunciar a un procés impulsat pel poble si no investim el seu President. Així que l’investirem. Perquè callin. Ara bé, pobres d’ells que se saltin mitja coma del full de ruta o de la moció que aprovarem dilluns. Si en 18 mesos com a molt no som independents, aleshores sí que ja es poden calçar!”. I així doncs, juntspelsiaires, els asseguro que no els tindria pas rancúnia si surten vostès a la palestra i ens diuen “mirin, benvolgudes i benvolguts, n’estem fins al capdamunt dels antisistema aquests que ens fan xantatge. D’aquesta gent que prefereix abocar-nos a unes noves eleccions abans que empassar-se el nostre President. Així que en proposarem un altre. Perquè callin. Ara bé, pobres d’ells que se saltin mitja coma del full de ruta o de la moció que aprovarem dilluns. Si en 18 mesos com a molt no som independents, aleshores sí que ja es poden calçar!”.

No sé exactament quines probabilitats hi ha que puguem acabar sentit algun dels dos discursos que un servidor proposa humilment aquí (bé, o almenys algun que s’hi assembli). Però diuen que mentre hi ha vida hi ha esperança i que jo sàpiga, ningú ens ha convocat encara de nou a les urnes.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Tagged with:
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Indiscretament alçats
  1. Joan Llopis ha dit:

    Estic d’acord en el que comentes. Jo vaig votar a Junts Pel Sí i vull que el Mas sigui el president però si els de la CUP no volen i tenim que contar amb els seus vots, més val triar una altre persona que sigui del agrat de tots. Si no es fa així i s’engega tot a fer punyetes molt em temo que els que passaran a la historia com els dolents de la película seran els de Junts Pel Sí per no haver sigut capaços de consensuar qui té que ser el president. Perquè ells només proposen a una persona tan si es vol com si no. I per la força no es tenen que fer les coses avui en dia.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: