Davant el dolor dels altres

Davant el dolor dels altres, de Susan SontagDavant el dolor dels altres, de Susan Sontag (1933-2004), escriptora nord-americana i corresponsal de guerra el 1968 a la guerra del Vietnam, és un llibre que ens convida a reflexionar sobre les imatges del dolor aliè i en particular sobre les que ens mostren els horrors de les guerres, quin ús se’n fa d’aquestes imatges i quines reaccions ens susciten.

Ens parla de com poden servir aquestes imatges per estimular el nostre rebuig a la guerra o com poden ser curosament seleccionades, manipulades i explicades amb l’objectiu de fomentar el nostre odi al presumpte enemic i el nostre desig de venjança i, per tant, el nostre suport a la perpetuació de la guerra.

Un llibre que recomano de totes totes als que encara no l’hagueu llegit.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: