RAJOY I CATALUNYA

10544333_928638063892378_8212962268579357516_nEl president d’ Espanya, Mariano Rajoy, ha manifestat avui diferents punts sobre els resultats de les eleccions passades del 20D. No podia faltar que el seu partit ha estat el guanyador, i la resta han han perdut, i que el PP ha de governar l’estat espanyol. Respecte de Catalunya ha manifestat  frases com “És molt complicat – i no ho faré- parlar de suport amb partits que volen trencar Espanya”, o indirectament “la defensa de la unitat d’Espanya, la sobirania nacional, la igualtat dels espanyols”. A més a més, ha fet referències a la recuperació econòmica,  la lluita contra el terrorisme etc.

Aquest home no s’adona del que va la cosa. Quan parla de partits que volen trencar Espanya deu voler dir CDC, ERC, CUP, PNB etc,. però els que realment han trencat Espanya, ha estat el PP, amb moltíssim casos de corrupció,  canviant lleis de l’avortament, el divorci, el matrimoni del mateix gènere o  amenaçar amb l’exèrcit. Respecte a la unitat d’ Espanya, Rajoy vol dir “supremacia de Castella sobre la resta de nacions i regions”. D’igualtat d’espanyols no n’hi ha cap: la diferències socials cada cop són més grans, i poden arribar a situacions dramàtiques, si no s’hi posa remei.

Per tant aquest home, que té més pinta de despistat que mai, que ha aparegut a la premsa amb molts titulars com aquest “Rajoy proposa liderar un govern que generi estabilitat”,  quan diu “liderar” es refereix a governar, i en el seu vocabulari és “manar”. Això m’ho crec, però d’estabilitat no en generarà cap. Ni econòmicament, ni política, ni en cap aspecte. Rajoy avui ha tornat a fer bones les paraules de l’escriptor basc, però en llengua castellana Pío Baroja: “En todas partes, el hombre, en su estado natural, es un canalla, idiota y egoísta.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: