El fals miraguà, una planta perjudicial de gran proliferació

Araujia sericifera, d'Ettore Balocchi, Flickr

Araujia sericifera, d’Ettore Balocchi, Flickr

El fals miraguà, miraguà de jardí, o miraguà bord, de nom científic araujia sericifera, és una planta nativa d’Amèrica del Sud que fou introduïda a Europa durant el segle XIX com a planta ornamental quan encara no se’n coneixien els efectes perjudicials.

S’emparra als arbres ofegant-los fins que els mata, i cal anar-hi molt en compte perquè la seva saba, en contacte amb la pell, és irritant.

És molt habitual de trobar-la a les tanques i als espais abandonats sense cultivar i és fàcil d’identificar pels seus fruits en forma de pera com el de la fotografia que contenen multitud de llavors que s’escampen amb el vent i que són la causa de la seva gran proliferació, malgrat que des que es coneix que es tracta d’una planta perjudicial la seva tinença, cultiu i comercialització estan prohibits.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “El fals miraguà, una planta perjudicial de gran proliferació
  1. didaclopez ha dit:

    Fa uns anys semblava més estesa per Barcelona que no pas ara. Suposo que han aplicat mesures per mantindre-la a ratlla. Per cert, si us voleu llegir la descripció originària, del 1818: http://biodiversitylibrary.org/page/758617

    • Oriol López ha dit:

      Suposo que ara hi ha més consciència sobre els seus efectes perjudicials i ja no se la usa com a planta ornamental als jardins com s’havia fet anys enrere, però encara és molt present al camp i en solars i altres zones urbanes abandonades. Gràcies, Dídac, per l’interessant enllaç que ens aportes i pel teu comentari.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: