L’avar, de Carlo Goldoni

El senyor Ambrogio, protagonista de la comèdia L’avar (1756) del dramaturg venecià Carlo Goldoni (1703-1793), ens mostra la seva avarícia tan aviat com comença l’obra:

L'avar, de Carlo GoldoniEn un any, des que morí el meu pobre fill, he estalviat dos mil escuts. Déu sap com m’ha entristit perdre l’únic fill que tenia al món, però si hagués viscut encara un parell d’anys, no n’entren prou, i el capital s’hauria estroncat. És gran l’amor d’un pare, però els diners canten. I encara gasto més del compte per culpa de la jove, que la tinc a casa. Me’n voldria desfer: però quan penso que li he de tornar el dot, m’agafen tots els mals.

Tres pretendents concorren a demanar-li la mà de la seva jove, però ell tan sols està disposat a concedir-la amb la condició de no haver de tornar el dot. La comèdia està servida!

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: