Pel·leàs i Melisanda, de Maurice Maeterlinck

Pel·leàs i Melisanda, de Maurice MaeterlinckPel·leàs i Melisanda, de Maurice Maeterlinck (Bélgica, 1862- França 1949), Premi Nobel de Literatura el 1911 i principal exponent del teatre simbolista, és segurament una de les seves obres més conegudes per l’adaptació musical que en va fer Claude Debussy a la seva òpera homònima.

Tot i el llenguatge assequible que fa servir Maeterlinck, el text d’aquest drama té tal densitat simbòlica que un lector no avesat al seu teatre simbolista corre el risc de no apamar el veritable valor i abast de l’obra.

És per això que recomano molt especialment l’edició de Pel·leàs i Melisanda de Maurice Maeterlinck que en van fer Pagès Editors i la Universitat de Lleida el 1999, ja que incorpora una imprescindible i didàctica guia de lectura amb un estudi dels principals símbols que apareixen a l’obra. Tant la versió catalana del text de Maeterlinck com l’esmentada guia de lectura són obra de la professora Lídia Anoll.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: