Manifest de la comunitat universitària i de recerca de Catalunya en relació a l’1 d’octubre

"Microscope", de Kiran Foster, Flickr

“Microscope”, de Kiran Foster, Flickr

Uns 1.800 membres de les institucions universitàries i de recerca de Catalunya s’han pronunciat i han expressat la seva opinió al respecte del referèndum de l’1 d’octubre, signant conjuntament el manifest següent:

“La comunitat universitària i de recerca de Catalunya manifesta el suport al referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre i la voluntat de votar SÍ. La possibilitat de participar en la construcció d’un nou estat, l’estructura del qual ens permeti desenvolupar més satisfactòriament les nostres potencialitats individuals i col·lectives, ens il·lusiona. L’alternativa, si hi renunciem, és continuar subordinant les nostres vides a l’arbitrarietat d’un estat que ens és majoritàriament hostil.

Volem contribuir que l’ educació i la ciència, aquesta gran força transformadora de la humanitat, siguin fonamentals en la construcció del nou país. Volem que Catalunya se situï al costat de les nacions més avançades científicament i tecnològica, les quals, amb el seu esforç, contribueixen a fer del món —de tot el món— un lloc millor per viure.

Demanem als nostres conciutadans que, per tal de construir un futur millor per a nosaltres i per als nostres fills, ignorin les amenaces d’aquells que tenen com a únic argument l’ús irracional de la força i el dia 1 d’octubre votin SÍ perquè Catalunya esdevingui una república independent.”

Modestament, crec que tenen tota la raó i per això em faig ressò de l’esmentat manifest. Evidentment, tothom és molt lliure de votar en un sentit o en un altre, o de no votar, si no ho vol fer, però penso que en democràcia les coses s’han de resoldre votant i que dificultar que qui vulgui votar pugui anar a votar és una actitud profundament antidemocràtica que perjudica tota la ciutadania de Catalunya i la pròpia democràcia.

Oriol López

Font: Uns 1.800 professors i investigadors firmen un manifest a favor del “sí” l’1-O Uns 1.800 professors i investigadors firmen un manifest a favor del “sí” l’1-O

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: