EL PETÓ DE PUIGDEMONT

homenaje-bandera1El president de Catalunya, Carles de Puigdemont, en el seu viatge a Dinamarca, que tenia previst acudir a una reunió amb diputats danesos, se li ha acostat un jove mentre estava en un centre comercial de Copenhague, amb la bandera espanyola, i comença a gravar un vídeo  en què diu frases com: “hacer besar la bandera española a Puigdemierda”, i li diu  mentre li ensenya la bandera “Sé que te gusta”. A tot el qual el MH li contesta “no tengo ningún problema con España,” i  la besa dues vegades.

Abans que res, donar la meva enhorabona al legítim president de Catalunya, per la bona intervenció en la reunió a Copenhague, en què ha esta força lúcid. També diria que és bo evitar als provocadors, com és el cas d’aquest espanyol, que s’ha identificat com Víctor, però li retrec que hagi besat la bandera del país que de fa segles, té el peu al coll de Catalunya, i en tots els cicles possibles: democràcies, dictadures, repúbliques, monarquies etc. aquí i en això, no ha estat encertat el nostre president, un català no pot estimar ni mostrar estima cap allò espanyol, mentre que tot allò que és català, és ple d’insults per part dels espanyols. Perquè com va escriure Antoni Navarro: “Or, sang i fulgor de ginesta, i ocells encantant la floresta, i estrofes de l’aigua i el vent…; la Pàtria prepara la festa gloriosa del ressorgiment.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
6 comments on “EL PETÓ DE PUIGDEMONT
 1. Daniel Ribera ha dit:

  La meva opinio es que ha resolt la situacio molt be.
  Ha demostrat el que els espanyols no farien mai.
  Com ell diu : ” no te cap problema amb espanya ” . pero espanya si que el te amb ell.
  Un cop mes l’astucia venç la probocacio.
  Ben fet, President..

  • Si el President legítim del nostre país, no hagués volgut besar la bandera, no hi hauria hagut cap daltabaix, es besa allò que s’estima, que s’honora, i que per tant es mereix estima i honor, però Espanya, per la seva actitud amb Catalunya, no s’ho mereix pas
   I això que dius que l’astúcia venç la provocació, no val en aquest cas, sinó que seria allò “pruïja legalista dels catalans”, voler quedar sempre bé, i de fa segles, no ho van de bé, per a Catalunya.
   Gràcies per la teva aportació, i que no sigui la última.

 2. Jordi Camps i Vergés ha dit:

  Guaiti Francesc, jo ja tinc el peu al coll dels 80 anys. Vull dir doncs que vaig fer la mili obligatòriament i obligatòriament vaig haver de fer un petó a aquella bandera. El cas de Puigdemont no és el mateix, però en certa manera té un grau de semblança amb el meu, doncs va venir obligat a fer-ho atès les circumstàncies actuals que estem vivint i no ofendre encara més, aquells que viuen a Catalunya, els qual potser per conveniències mil, han votat independència però que així i tot no poden obviar els seus arrels.
  Us imagineu la caverna amb quina fúria, ràbia, ira i còlera s’hagués alçat en el cas d’haver-se negat a fer aquell petó? No creu Vostè que les coses haguessin empitjorat, més del que ho estan ara, avui i aquesta hora?
  Per tant, coincideixo plenament amb el comentari que m’ha precedit

  • Jo crec que a tu et van obligar a besar la bandera espanyola, i a Puigdemont no el van obligar, perfectament podia haver contestat, o ignorat aquella persona, i si no hagués volgut besar-la, la bandera de l’estat que el vol empresonar, per exemple, no hauria passat res.
   Estic d’acord amb tu que la caverna s’hauria enfadat molt si no l’hagués besat. Gràcies per la teva aportació, i que no sigui la última

 3. Oriol López ha dit:

  Jo crec que hi ha més gent que no ens pensem que se sent alhora catalana i espanyola pel seu origen o el de la seva família, i que està treballant honestament i amb il·lusió per la construcció de la república catalana, que podria sentir-se ofesa per la imatge que acompanya aquest article.
  També crec que tothom hauria de ser lliure de besar o no la bandera que volgués i que ningú no hauria de forçar a ningú altre a fer-ho.
  La manca de respecte de la persona que va “forçar” que en Puigdemont besés la bandera espanyola es contraposa amb la imatge de respecte d’en Puigdemont, en besar-la, cap a aquelles persones que se senten catalanes i espanyoles.

  • En referent a la imatge que acompanya aquest article, no té perquè ofendre ningú i si algú es pot sentir ofès, que es prengui til·la igualment com molts catalans hem d’aguantar imatges que ofenen Catalunya.
   Tens raó que tothom és lliure de besar la bandera que vulgui, però el més coherent, és besar la teva pròpia, perquè sents dintre teu quelcom que et commou, i besar la bandera que representa a tots aquelles que ofenen el teu país, o és covardia, o és hipocresia.
   Ningú va obligar al meu president a besar la bandera espanyola, no fent cas del “provocador”, tot hauria acabat així.
   Tema “persones que se senten catalanes i espanyoles”. Aquí hi cabria aquella cançó de la Trinca que diu “com es pot estimar dues pàtries si no estàs toca de l’ala, corasón loco…” Jo em sento català i no espanyol, i és a partir d’aquí, que es pot construir un nou país: modern, europeu i sense cap prejudici, català.
   Gràcies per la teva aportació, Oriol, que ets una gran espasa en les discussions.

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: