La barra de tasques de l’Ubuntu

Escriptori Gnome de l'Ubuntu 17.10

Escriptori Gnome de l’Ubuntu 17.10

Una de les primeres coses que, a nivell visual, ens criden l’atenció de l’Ubuntu als usuaris que venim del sistema operatiu Windows és la ubicació de la barra de tasques, o acoblador, a l’esquerra de la pantalla.

Hi ha qui s’hi acaba adaptant, i ho prefereix, i qui, com jo, no s’hi acaba de sentir còmode i opta per canviar-la de posició a la part inferior de la pantalla i per fer-la també una mica més petita.

És molt fàcil fer aquests canvis des de l’eina de configuració Paràmetres que incorpora l’Ubuntu, similar al Tauler de control del Windows, com podeu veure a la imatge següent, seleccionant a la secció de paràmetres de l’Acoblador la “Position on screen” a Inferior i, pel que fa a la Mida de les Icones, jo l’he reduïda a 24, la meitat de la mida original:

Paràmetres

Podeu obtenir l’Ubuntu 17.10 des de la pàgina d’Ubuntu a Softcatalà. Per als primers passos, a part del propi sistema d’ajuda d’Ubuntu, pot ser-vos d’utilitat la Guia d’Ubuntu en català i, per a un suport més avançat, la comunitat d’usuaris Ubuntu.cat.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: