Automatització industrial. Dels PLC als PAC

Tradicionalment es disposava, a l’hora d’automatitzar una màquina o un procés, de dues opcions: l’autòmat programable o PLC, i l’ordinador industrial. Les dues opcions tenien els seus avantatges i inconvenients.

Mentre el PLC guanyava a l’ordinador industrial en qüestions com resposta en temps real, robustesa i adaptació a l’entorn industrial, l’ordinador industrial guanyava en capacitats de càlcul i tractament de dades.

A mesura que ha anat avançant la tecnologia, els PLC de les games més altes han anat incorporant també capacitats i funcionalitats pròpies dels ordinadors industrials. A aquests PLC avançats, per distingir-los dels PLC convencionals, sovint se’ls anomena PAC (“Programmable Automation Controller”, o controlador d’automatització programable).

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: