Sistemes de supervisió i control SCADA

SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) és un sistema que s’utilitza per al control i la supervisió gràfica de màquines i processos automatitzats, que integra i gestiona els diferents elements implicats: ordinadors, xarxes de comunicacions, panells d’operació, pantalles gràfiques de visualització, sensors, autòmats programables, variadors de velocitat, etc.

Permet la recollida de les dades dels sensors i les ordres que els operaris donen des dels panells corresponents, la representació gràfica a les pantalles de l’estat de la màquina o del procés, i coordina el funcionament dels diferents actuadors o els seus dispositius de control, d’acord al programa de funcionament establert.

S’utilitza també per a la recollida i subministrament d’informació a d’altre programari de supervisió o de suport a la presa de decisions.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: