Lletres a Lucili, de Sèneca

Lletres a Lucili, SènecaLes vacances són un bon moment per fer una pausa en la nostra dinàmica quotidiana i per gaudir d’una bona lectura.

Avui us recomano la relectura d’un clàssic, una de les obres més reeixides de Sèneca (filòsof, escriptor i polític romà del segle I), les Lletres a Lucili.

La imatge que acompanya aquesta entrada correspon a la portada d’un dels quatre volums, el segon, de l’edició bilingüe (llatí-català) que en va fer la Fundació Bernat Metge.

Lletres a Lucili és, com el seu nom indica, d’un recull de cartes de Sèneca al seu amic Lucili, on el filòsof madur dóna consells de vida al seu amic. Hi parla de valors, de què és realment important i què no, què paga la pena perseguir en aquesta vida i en quines coses no convé que perdem el nostre temps perquè no tenen el valor que habitualment se’ls dóna.

Un bon moment, com deia, les vacances, per gaudir d’una bona lectura i per reflexionar amb l’ajuda d’aquesta sobre la nostra vida i veure si ja anem bé, o si hem de girar més o menys el timó per ajustar-ne o canviar-ne el rumb.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: