Un mòbil sense Android? No, gràcies!

Logo Android

L’Android és la plataforma de programari més estesa per a telèfons mòbils.  És per això i per les facilitats que proporciona als desenvolupadors d’aplicacions que la majoria d’apps es creen per a Android i, després, en alguns casos, també per a alguna de les altres plataformes. De manera que com a usuaris ens interessa que el nostre mòbil incorpori l’Android per assegurar-nos que qualsevol nova app que aparegui i que ens pugui interessar la tindrem disponible des del primer moment per al nostre mòbil.

Un avantatge addicional és que Android no està lligat com d’altres plataformes a cap marca concreta, per la qual cosa tindrem la possibilitat de triar entre diversos fabricants i models el que més bé s’adapti al nostre pressupost i als nostres requeriments.

Un mòbil amb Android teòricament hauria de poder-se configurar en català sense problemes, però no sempre és així ja que el fabricant del mòbil i/o l’operadora poden introduir personalitzacions al programari del telèfon que restringeixin aquesta possibilitat i podem trobar-nos amb alguna sorpresa desagradable si no hem verificat aquest punt abans de comprar-lo. Softcatalà ha elaborat una Guia d’aparells en català que ens pot ser molt útil per saber quin és el grau de suport al català d’una determinada marca i model de mòbil.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: