Webs falses i donacions

Money , de 401(K) 2012, al Flickr

Algunes orgamitzacions admeten donacions económiques i expliquen a la seva web com fer-les o hi donen el número de compte on fer la transferéncia corresponent.

Pot haver-hi webs falses que aparentin ser la web de l’organització.

Quan algú confon la web falsa amb la web autèntica de l’organització i segueix les indicacions que s’hi donen per fer una donació, pot estar donant els seus diners a qui no té res a veure amb l’organització o, en el pitjor dels casos, fins i tot a qui treballa en contra de l’organització o els seus objectius i projectes.

Per això és essencial, abans de fer una donació seguint les indicacions de la web, d’assegurar-nos que som a la web original de l’organització. Això ho podem fer tenint-ne controlada l’adreça, o com a mínim, controlant que el domini, la primera part de l’adreça, pertany a l’organització en qüestió.

Algunes organitzacions certifiquen el seu servidor web de manera que els usuaris podem, abans de fer cap donació, comprovar que som a una web certificada i accedir al certificat de la web per a assegurar-nos que som a la web original de l’organització.
La web certificada presenta el protocol https// i una imatge d’un cadenat junt a l’adreça web en comptes de l’http// sense cadenat que presenten les webs no certificades.

Oriol López

Advertisement
Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Arxivat a Ciència i Tecnologia

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: