Com aprofitar l’espai gratuït per a les imatges

Disposem d’espai gratuït a internet per a desar-hi les nostres fotos i altres imatges, com l’espai de fotos de Google o l’espai web de WordPress. Aquests espais gratuïts estan limitats, encara que, si en necessitem més, hi ha l’opció de comprar espai per ampliar-los.

Les càmeres i el telèfons mòbils fan fotografies d’alta resolució i d’uns mides de diversos megabytes. T’interessa reduir-ne la mida per a optimitzar l’espai gratuït de servidors de blogs, de Google Fotos, etc

També el temps de càrrega del blog o de la nostra web es veu alentit per la mida de les imatges que incorpora si aquestes fan una mida gran.

T’interessa reduir-ne la mida per a que facin entre 100 a 200KB, com a molt.
Eines gratuïtes i senzilles d’utilitzar com PicSizer ens faciliten aquesta tasca.
Utilitzar PicSizer és molt senzill, tan sols has de seguir aquestes passes:

Si no el tenim instal·lat al PC, ens el podem baixar i instal·lar des de la web dels creadors de PicSizer: AxiomX.

Pantalla de treball de PicSizer

En executar PicSizer, ens apareixerà una finestra com la de la imatge que acompanya aquesta entrada. Per a redimensionar la imatge cal seguir les passes següents:

1) Obrir la imatge que volem modificar fent clic al botó “Load”.

2) PicSizer permet canviar les dimensions de la imatge. Per fer-ho, sols cal especificar-ne la mida horitzontal Width, la vertical s’ajustarà a escala. Amb una mida horitzontal entre 600 / 800 píxels és més que suficient.

3) Si l’únic que volem és reduir la mida de l’arxiu, en desar-lo des de PicSizer ja obtindrem un fitxer amb una mida més reduïda. El desem fent clic directament al botó “Save As”, ens apareixerà una finestra per a seleccionar la ubicació, el nom i el format/tipus del nou fitxer. Ens interessa triar com a format/tipus el JPG.

4) Apareixerà una finestra “JPG Compression” amb un cursor que permet ajustar la qualitat desitjada de la imatge final. Et recomano, almenys al principi, deixar l’ajust que per defecte et proposa PicSizer.
La qualitat a la carta l’obtenim desplaçant el cursor a la dreta per aconseguir més qualitat, més fidel a l’original, però amb menys reducció de mida de l’arxiu i, a l’inrevés, desplaçant el cursor a l’esquerra obtindríem un arxiu de menor mida i una imatge de menys qualitat.
Fent clic al botó “OK” de l’esmentada finestra ja tens el redimensionat de la imatge fet.

Les reduccions de mida dels arxius grans d’imatges que s’obtenen amb l’ajust per defecte de la finestra “JPG Compression” solen a ser bones i amb una pèrdua de qualitat imperceptible, però, de totes maneres, si el resultat que obtens no et satisfà del tot, sempre pots jugar amb aquest ajust i anar fent proves fins a obtenir el resultat desitjat.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Arxivat a Ciència i Tecnologia
1 comments on “Com aprofitar l’espai gratuït per a les imatges
  1. joantalarn6fda6c53af ha dit:

    Hola Oriol, És una bona suggerència per reduir les imatges, però el Sr. Google em diu que és un lloc web poc segur i m’ha bolquejat la baixada de Axiomx. És segur aquest lloc? No m’entraran coses estranyes a l’ordinador?Gràcies

Els comentaris estan tancats.