El País de mai més

Posted on 18 febrer 2011 per

3


És difícil no relacionar l’antidemocràtica, barroera i dictatorial apagada definitiva de TV3 amb el perfil dels responsables. O del màxim responsable: Francisco Camps, el ninot de fira còmic, ninot de falla hiperbòlic i patètic. Mentider patològic. I representant genuí d’una casta dretana autoritària, banal i ancorada en un conservadorisme de barraqueta i escena costumista. A anys llum del liberalisme i el centrisme que prediquen amb una ganyota satisfeta.

Falsos liberals. Molt falsos. D’un cinisme còsmic. Per a ells l’espai col•lectiu és terreny de saqueig econòmic, manà de recursos desviats i malbaratats. Diners procedents de l’esforç comú embrutits, tacats de l’estigma corrupte. I terreny de saqueig cultural i social. Deixant de banda el pervers ús que en fan de RTVV, capítol a banda, al mateix temps que amputen TV3 omplin l’espai catòdic de tedetés infames de tarots, amables festes i tradicions i serveis polítics a la causa. Paradetes insostenibles apuntalades amb diners públics. La resta és material fungible. La discrepància no es tolera: es persegueix i es castiga. Pam a pam. Amb una constància metòdica i despietada capaç de sortejar la nostra castigada capacitat de sorpresa i d’aguantar els embats.

La xarxa bull. Això està bé. Però mentre airegem la nostra indignació convé que no oblidem que el camí de la laminació de les minories es construeix sobre la complicitat o la indiferència de les majories. La impunitat dels vots fa actuar sense complexos, sense miraments i sense fre. O entenem que estem en un estat d’emergència o no farem més que rebre punyades en el mateix punt de l’esòfag. Fins que caiguem rebentats per dintre, farts i cansats. Ho vaig entendre el dia que Esteban González Pons, el cínic de guàrdia, l’aspirant a fallera major, empentava els ciutadans valencians a omplir les places, com a Egipte, exigint un canvi de règim. Es referia a ZP, és clar. Però gràcies per la idea.

Xavier Aliaga

sotalacreueta.blogspot.com

About these ads
Etiquetat: ,