Era tan fàcil!

Aquesta nit és la nit de Reis. De petit sempre em deien que me n’havia d’anar a dormir d’hora, que si no els Reis Mags no vindrien i no tindria regals. Es veu que aquests Reis d’Orient són molt tímids i han d’entrar a les cases de la gent quan ja tothom dorm. Mai no ho he acabat d’entendre massa, però el fet és que a les deu de la nit ja era al llit. Me’n cuidava prou, això sí, que els pares deixessin ben preparat, damunt la taula del menjador, tot un assortit de torrons, neules i copes de cava, per quan vinguessin aquests mags portadors de regals. Ah! I aigua pels camells, que sempre em feien certa pena quan pensava que havien de voltar per tot el país, de nit i amb el fred que fa, carregant damunt del llom tants i tants paquets. Ves a saber, potser és aquesta la llavor de la meva consciència animalista.

El dia següent a les vuit del matí ja era dempeus. Caminava sense fer soroll fins a la sala d’estar i m’apropava a la porta del menjador, sempre tancada. No tenia collons d’obrir-la tot sol. ¿I si els Reis s’havien entretingut, amb tota aquella teca que els havíem preparat, i encara eren allà fotent-se l’endrapada? O potser casa meva era l’última de la llista de repartiment d’aquella nit i encara no havien vingut a portar els nostres regals. Les vuit del matí eren per a mi gairebé com si fos de matinada. ¿Què diria si obria la porta i me’ls trobava allà, jalant, amb els camells, els patges i tota la pesca? Ni tan sols pensava que això era del tot impossible. El menjador de casa és molt petit; allà no hi podien cabre tots ni de conya. Segur que la màgica comitiva reial havia d’idear un sistema de torns per poder entrar ordenadament a fotre’s els torrons, el cava i l’aigua pels camells. Sigui com sigui, no tenia pebrots d’obrir, i passava de llarg tot atansant-me a l’habitació dels pares. Me’ls mirava de la porta estant, i si no dormien, m’apropava al seu llit i els apressava per a que es llevessin; si dormien, en canvi, per poder-los apressar em veia obligat a despertar-los primer. Quan ja els tenia dempeus, ens aprovàvem tots tres a la temuda porta del menjador. El germà gran, que havia sentit l’enrenou, també s’adheria a l’expedició. Va, obre-la! A poc a poc, l’anava obrint i mirant, poruc, cap endins. Oooohhhhhh!!!! Quan la porta quedava definitivament oberta i encenia els llums, l’estància s’omplia d’exclamacions de sorpresa i admiració cap aquells personatges que havien curullat la casa de regals. Damunt la taula on anit vam deixar els torrons, les neules i el cava, hi havia ara una majestuosa pila de regals, tots ben embolicats i etiquetats amb el nom dels destinataris. N’hi havia fins i tot per al gat. I en un raconet hi havia els plats amb el torró i les neules que havien sobrat. No s’ho havien acabat tot. És clar, com que a cada casa els deuen deixar manduca, ja devien venir mig tips. Els camells sí que s’havien acabat gairebé els tres bols d’aigua, pobrets.

Desembolicats tots els regals per a la gent de la casa, tocava apressar de nou els familiars per a que esmorzéssim tan aviat com fos possible i anéssim a fer una visita a cals iaios i els tiets, que els Reis passen per tot arreu! Encara faltaven moltes coses de les que havia inclòs a la carta.

Era tot tan fàcil!

Nota per als nens i nenes culers: avui segurament us costarà moltíssim això d’anar a dormir d’hora; el Barça juga a les deu de la nit i el fan per la tele. Segur que molts no ho aconseguireu. Tot i així, us he de dir que no patiu, que sé de bona tinta que els Reis saben esperar i que no us quedareu pas sense regals. Feu-los confiança, que són mags i res no els és impossible!

Bixo.

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Era tan fàcil!
  1. Oriol López ha dit:

    Per si de cas, avui anirem a dormir d’hora…

    Oriol López

  2. Magnífic el teu relat d’aquests records d’infantesa que amb més o menys variants tots hem pogut viure.
    Et felicito pel post i per la graciosa il·lustració dels tres Reis Mags

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: