Fotodenúncies ciutadanes

La col·laboració ciutadana és “fundamental para combatir el terrorismo y la delincuencia organizada” explica el Ministerio del Interior de l’Imperio que ens regenta, mentre ens anima a col·laborar amb les forces de la llei i l’ordre. Esgarrifança i pèls de punta a part –lògica conseqüència de l’insòlit fet d’imaginar-me col·laborant amb les forces de repressió–, he de dir que això de la “col·laboració ciutadana”, ben entesa i executada, podria resultar quelcom molt beneficiós per a la ciutadania en qüestió. Un bon exemple: Fotodenuncia.org.

La idea d’aquest original web no consisteix en delatar el veí que té el GolTV piratejat a casa seva, sinó en fotografiar i publicar “denúncies” a peu de carrer i si s’escau, fer-les arribar a l’Administració competent per a que en tingui constància. O més ben dit, per a que tingui constància que en tenim constància; que no ens passa per alt.

Un bon exemple seria el cas d’una vorera esberlada que l’Ajuntament no ha arreglat en dos anys o el d’un pas de vianants les línies del qual a penes són visibles damunt l’asfalt. També trobo encertadíssim denunciar l’incompliment de les normes més bàsiques de convivència i d’ètica ciutadana, com ara el d’aquesta fotografia, que delata el maltractament continuat i il·legal que practiquen determinades parades de la Rambla de Barcelona contra els animals, que són venuts, tractats i exhibits com si de souvenirs es tractessin.

A més, com que vivim cada dia més immersos en un món més immediat, dinàmic i 2.0, un dels avantatges de Fotodenuncia és que si disposem d’un iPhone o similars podrem fer la fotografia i enviar-la, a  l’instant, per a que sigui publicada. L’aplicació per fer-ho –no se m’espantin– és gratuïta.

Si fan un volt per l’esmentat web veuran que encara no hi ha massa “fotodenúncies” vigents. Ignoro si és que fa pocs dies que està en marxa o si, senzillament, és que no a tothom li ha semblat quelcom tan interessant i potencialment útil com m’ho ha semblat a mi. Donem-li una mica de temps.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
5 comments on “Fotodenúncies ciutadanes
 1. Tomàs ha dit:

  Espectacular.

  Espero que se’n faci bon ús. Pot ser d’utilitat o pot caure en la denúncia fàcil o la persecució. a Suïssa els veïns es denuncien per baixar les escombraries minuts abans de l’horari permès.

  Que sigui per bé.

 2. Oriol López ha dit:

  Com diu en Tomàs, una molt bona iniciativa si s’utilitza bé.

 3. Caram! no havia vist aquest article fins ara :) M’ha sorprés i agradat molt llegir-lo, espero que us sigui útil l’Aplicació. De moment la fa servir força gent a diari, espero que aguanti així força temps :) A veure si m’animo i trect la nova versió ben aviat.

  Moltes gràcies, salutacions!!!

  Albert,
  http://lafruitera.com

  • elbixo ha dit:

   Doncs moltíssimes felicitats per la idea i per la feina de desenvolupament d’aquesta aplicació, senyor Nadal. Tal com ja he comentat a l’apunt, trobo que pot arribar a ser molt i molt útil, si tots plegats en fem un bon ús. Així doncs, l’encoratjo des d’aquí per a que tregui aquesta nova versió de què parla i per a que continuï amb aquesta boníssima feina.

   Salut,

 4. […] FotoDenuncia.org | Envia fotodenúncies amb el mòbil directament al teu ajuntament! desdelamediterrania.cat/2011/04/24/fotodenncies-ciutadanes/  per turmix fa 11 segons […]

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: