“Los brazos del tren”

Eduardo Galeano, de Mariela De Marchi Moyano“Los trenes de Bombay [….] violan las leyes de la física: en ellos entran muchos más pasajeros que los pasajeros que en ellos caben.
[…C]uando ya ha partido cada tren repletísimo, hay gente que lo persigue corriendo, Quien pierde el tren, pierde el empleo. Y entonces, de los vagones brotan brazos […que] ayudan a trepar a los rezagados. Y esos brazos del tren no preguntan al que viene corriendo si es extranjero o nacido aquí, ni le preguntan qué lengua habla, ni si cree en Brama o en Alá, en Buda o en Jesús, ni le preguntan a qué casta pertenece, o si es de casta maldita, o de ninguna casta.”

Autor: Eduardo Galeano

El text anterior està extret de “Los brazos del tren” d’Eduardo Galeano, del seu llibre “Espejos. Una historia casi universal” (2008). Tant de bo a tot arreu es donés aquesta solidaritat sense discriminacions del tren de Bombay.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
6 comments on ““Los brazos del tren”
 1. Sophia Blasco ha dit:

  Gràcies Oriol!
  Vaig a fer-lo córrer a les xarxes!

 2. roser ha dit:

  El gran Galeano!! Dels seus llavis sempre brollen grans veritats. Quan l’escolto és com si una màgia m’envoltés… És d’aquelles persones que s’haurien de poder clonar, no creus, Oriol?
  Gràcies per compartir aquest bocí de text.

 3. Manuela ha dit:

  Crec profundament qu’el comportament dels humans, uns amb els altres, ha de ser aixís, com “Los brazos del tren”, i ens ensurtiriem molt millor.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: