Digue’m com és la teva tele i et diré qui ets

La final de la Supercopa espanyola continuarà portant cua uns quants dies més. A la vergonya aliena amb què el món es mira les males maneres del Madrid, com a club i com a equip, ara hi hem de sumar –dissortadament– la constatació d’un fet periodísticament gravíssim: TVE, la cadena pública estatal, manipula descaradament (de nou).

Suposo que si no han estat vostès aïllats i aïllades en un búnquer antinuclear els darrers dos dies, hauran vist les imatges de la patètica agressió que Mourinho perpetrà sobre Tito Vilanova, segon entrenador culer. Parlen per si soles: se li acosta per l’esquena, traïdor i covard com una gallina plomada, i li fot el dit a l’ull. Quan en Tito se n’adona, reacciona i li clava un calbot al mal educat portuguès. Observin-ho, si és que encara no ho han vist, al següent vídeo.

I ara em faran el favor d’observar què és el que mostra i el que diu TVE sobre l’agressió. Tinguin en compte que contràriament a les imatges d’aquí dalt, de TV3, les de TVE són les d’un noticiari muntat a posteriori, un cop acabat el partit i revisades totes les seqüències per mostrar les més significatives.

Crec que no val la pena ni tan sols de comentar-ho, les imatges són prou eloqüents per si mateixes. Ara bé, sí que m’agradaria emfatitzar que això, per desgràcia, no ha estat quelcom que m’hagi sorprès desmesuradament; Televisión Española també va manipular –aquella vegada en viu i en directe– les imatges de la final de la Copa del Rey del 2009 entre el Barça i l’Athletic Club, per fer veure que tant bascos com catalans són tots molt bons espanyols. No és exagerat afirmar que això que ens mostra la cadena pública espanyola és clarament simptomàtic de l’actual degeneració política de l’Estat.

I afegeixo, a partir d’un tuit del senyor @oscarjulia en resposta a tot plegat, que amb aquest apunt m’agradaria denunciar la manera de fer de TVE, una tele que paguem entre tots, però això no vol dir, tanmateix, que elogiï les maneres de fer de TV3. Són diverses les vegades que m’he queixat també de que la nostra, molt sovint però per motius diferents als expressats aquí, no és a l’alçada. La darrera vegada, el mes passat.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Altres
7 comments on “Digue’m com és la teva tele i et diré qui ets
 1. muzzol ha dit:

  els mevs uys!

  diga’m != digue’m

 2. Oriol López ha dit:

  Si manipulen les imatges d’aquesta manera quan es tracta d’un tema esportiu, què no faran quan es tracta d’un tema amb contingut polític?

 3. FLORI PEREZ PEREZ ha dit:

  menos mal que lo vi en directo y en tv3,aunque yo se que la filosofia del barça no permite obrar a ningun operativo de la plantilla asi y a mou le diria que quien siembra tormentas recoje tempestades.El barça deberia denunciarlo por que mou esta haciendo mucho daño a la imagen del futbol y todavia, mas si cabe, al real madrid.
  Esta claro que ha venido a vengarse del Barça por que no lo aceptemos como entrenador cuando aun no habia debutado como tal ¿que se puede esperar de una persona que se alimenta de rabia y rencor?
  ¿que decir de tve?desde el famoso ccoo que perdio toda credibilidad,pero bueno yo creo que esto escasea en la caja tonta,ultimamente soy muy reacia a ver television,prefiero hacer cosas mas creativas

  • Oriol López ha dit:

   Flori, a mi també cada cop m’és més difícil encertar bons programes i informació mínimament creïble a la tele, que segur que n’hi ha, però es veu que no a les hores a les quals jo ho he estat provant… De moment prefereixo Internet, on m’és més fàcil trobar bons continguts i contrastar les informacions, a l’hora que vulgui.

 4. Álex Ribes ha dit:

  A les 4 hores i 22 minuts de la matinada han demanat disculpes. Tenien menys audiència que els títols que ha guanyat el Madrid darrerament.

  • Oriol López ha dit:

   Estic convençut que ho han fet expressament per complir amb el tràmit legal de rectificar la informació manipulada, però a una hora que pràcticament ningú ho veiés, per a que així la gent es quedi amb la idea que han difós amb les imatges manipulades… Impresentables!

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: