La nit dels imbècils ignorants

Llegia ahir a la nit tot un seguit de tuits –la majoria retuitejats per @unitatVSracisme– amb què diversos tuitaires es feien ressò d’una de les noves propostes del partit racista “Plataforma per Catalunya” (PxC), concretament de la seva secció terrassenca. Observin la següent imatge:

D’aquest escrit, redactat –no hi ha dubte– per una persona extraordinàriament erudita, se’n desprèn una alta dosi d’odi, ràbia i violència contra els imams i els “moros de mierda”. Com era d’esperar, a més a més, també s’hi entreveu la típica ignorància i el típic desconeixement flagrant de la Història, de la qual, irònicament, volen servir-se per catalogar les seves malifetes. Si no fos això –si no fos evident que es tracta de gent ignorant i semianalfabeta– la cosa tindria el seu què, car seríem davant d’una mena de guerra civil entre membres del mateix partit. Suposo que ja saben de què parlo.

Què és “La nit dels ganivets llargs”?

S’anomena així a la nit del 30 de juny a l’1 de juliol de 1934 quan, per ordre expressa del führer Adolf Hitler, foren executats o arrestats els principals dirigents de les SA (Sturmabteilung), les “tropes d’assalt” del règim nazi sense l’ajuda de les quals Hitler difícilment hagués ascendit al poder. L’objectiu d’aquesta purga era aniquilar totalment l’ala més “esquerrana” (per dir-ho d’alguna manera) del nacionalsocialisme, ja que les SA, formades majoritàriament per obrers anticapitalistes, ostentaven més poder del que el führer creia adient.

La nit dels ganivets llargs és, doncs, un assassinat massiu de nazis a càrrec de nazis; una purga dins d’una mateixa organització amb la finalitat d’anorrear una tendència ideològica que el líder suprem creia equivocada.

És això el que proposen des de PxC – Terrassa, amb “otra NOCHE DE LOS CUCHILLOS LARGOS”? Volen eliminar l’ala esquerrana del seu partit? Té ala esquerrana, PxC? O bé és que es plantegen d’acabar amb el seu líder suprem, en Josep Anglada (de qui tothom, segurament, ja en coneix els objectius)? És evident que no. És evident que, definida la ideologia i mesurada la intel·ligència infrahumana de la major part dels seus membres, el més assenyat és pensar que al que es referia realment l’erudit del Facebook era a La nit dels vidres trencats.

Què és “La nit dels vidres trencats”?

Es coneix així a la nit del 9 al 10 de novembre de 1938 quan les SS (Schutzstaffel), l’organització policial i penitenciària més poderosa del règim nazi, van organitzar i executar un pogrom contra la població jueva a la que, com és conegut, culpaven de bona part dels problemes de la població alemanya. Van destruir comerços, incendiar sinagogues, i arrestar i assassinar ciutadans i ciutadanes.

La nit dels vidres trencats és, doncs, una acció violenta massiva dels nazis contra els jueus, executada per motius racistes i amb nocturnitat i traïdoria, tal com segurament somnien d’actuar una bona part dels “demòcrates” de PxC.

 

El meu consell per a tota aquesta gentalla semianalfabeta de PxC és que estudiïn. Primer de tot Història, segurament amb un parell de classes de primer d’ESO ja en tindran prou, si més no per aprendre a distingir dos fets tan rellevants com els d’aquí explicats. Després, podrien continuar per les classes més bàsiques d’Ètica o potser d’Educació per a la Ciutadania, amb què probablement es desempallegarien de tots aquests infundats prejudicis i de tota la fal·laç ideologia pamfletària que els emmerda el cervell. En acabat, si han aconseguit reanimar la neurona i activar el pensament racional, els aconsellaria que passessin per la Universitat, encara que només sigui per fer d’oients. Qualsevol carrera d’Humanitats i Ciències Socials serviria.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
8 comments on “La nit dels imbècils ignorants
 1. Álex Ribes ha dit:

  Déu n’hi do amb els nazis. Què fa l’Audiència Nacional? Si aquest partit fos basc ja estaria il·legalitzat fa temps.

 2. Oriol López ha dit:

  Jo també em pensava que la incitació a la violència estava penada per la llei. Deu ser el que diu l’Àlex, que com no són bascos, sinó espanyolistes, la cosa canvia.
  Al respecte dels dèficits culturals als que al·ludeix el Bixo, de sempre el feixisme s’alimenta de la ignorància i no hi ha res que destorbi més la propagació de la seva diguem-ne ‘ideologia’, que el coneixement i la cultura; per això el govern democràtic republicà va esforçar-se tant en la difusió del coneixement i, per això també, un dels costums habituals dels règims feixistes, com el franquista, és la destrucció i crema de llibres. Sobre aquest tema tracta ‘Fahrenheit 451 a Catalunya’:
  https://desdelamediterrania.cat/2011/08/22/fahrenheit-451-a-catalunya/

 3. Rafael Balaguer ha dit:

  Contra l’estupidesa, els propis Déus, lluiten en va…

 4. yeagov ha dit:

  Segurament aquests cretins han confós la nit dels ganivets llargs amb la dels vidres trencats. Mentre que en el primer cas van exterminar als principals dirigents de les SA, o tropes d’assalt, és a dir, va ser una operació de purga contra una de les principals organitzacions nazis, durant l’1 de juliol de 1934. Amb aquest acte es va voler acabar amb una organització que anava guanyant adeptes dins del nazisme i que representava una nosa per altres faccions. La nit dels vidres trencats va ser un progrom contra la comunitat jueva.
  Suposo que els borinots de PxC no tenen intenció de purgar la seva organització, pel que veig en el seu text el que pretenien era més aviat un progrom.

  • elbixo ha dit:

   Sí, això precisament és el que deia (o pretenia dir) a l’apunt.

   • yeagov ha dit:

    Segurament als de PxC els sonava d’alguna cosa això de “la nit de”, encara sort que no diguessin que convocaven una “nit toledana”.

 5. “La nit dels imbécils ignorants” tal com diu el títol, está malament… perque no es pot ser imbécil únicament de nit… ja que els imbécils, son gent “natural” com la mateixa vida… i neixen imbécils fins a la seva mort. Tans estudis com es fan al mon, a totes las facultats i per tots els erudits i savis, i no en trovo cap, que determini amb un marge d’error no gaire gran, quin es el percentatge d’imbécils que patím al nostre voltant, i en quantes categoríes es poden clasificar, en funció de la seva gravetat… M’agradaría veure-ho publicat algún día. Potser sería una tesi per Nóbel…

 6. yeagov ha dit:

  Tampoc podem demanar gaire a un partit del que recentment van saber que dos regidors de Salt de Plataforma tenien parelles estrangeres malgrat defensar les tesis d’un partit racista i xenòfob.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: