La pau i els fills de puta

Abans d’ahir, a Sant Sebastià (País Basc) s’hi va celebrar una conferència per la pau per mirar de trobar una sortida satisfactòria al conflicte basc. Hi assistiren mitjancers de renom internacional com ara Kofi Annan (Premi Nobel de la Pau el 2001 i Secretari General de les Nacions Unides entre 1997 i 2006), Gerry Adams (President del Sinn Féin irlandès), Bertie Ahern (Primer Ministre de la República d’Irlanda entre el 1997 i el 2008), Gro Harlem Brundtland (Primera Ministra de Noruega en diverses ocasions i Presidenta de l’Organització Mundial de la Salut entre 1998 i 2003) o Pierre Joxe (ex-ministre d’Interior i de Defensa francès). Sospitosos tots ells, com qualsevol bon espanyol amb dos dits de front podrà imaginar, de treballar al servei de la “banda terrorista ETA. Com sempre, només la “premsa lliure” ha gosat dir a les coses pel seu nom. Uns exemples (facin clic per ampliar i gaudir-ho totalment):

 

Hi ha qui mai no abandonarà els aires imperialistes. I si els hi oposen resistència, més gallets es tornen. Ara que, ben mirat, és igual que hi hagi o no hi hagi armes pel mig. A Catalunya no en tenim pas, de grup armat, i el tracte que rebem és infinitament pitjor del que reben els bascos. Conclusió? Tornin a mirar les portades dels diaris i jutgin vostès mateixos. Creuen que algú que defeca sobre el pacifisme, el diàleg i la democràcia, mereix la pau? Ells no en fan de diàlegs, això és de mariquites; ells fan monòlegs en què exigeixen una vegada rere una altra que ETA abandoni la lluita armada sense cap contraprestació política. Què intel·ligents. Què llestos. Però si no es respecten els drets dels pobles no hi ha pau possible, cal que ho tinguin present.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Tagged with: , ,
Arxivat a Cultura i Societat
7 comments on “La pau i els fills de puta
 1. xavtim ha dit:

  Amb terroristes que maten sense cap mena d’escrúpol a més de 700 persones vols negociar de política? Primer que entreguin les armes, després que compleixin condemna per tot el que han fet i ja es parlarà de llibertat (sobretot la dels polítics que han d’anar amb seguretat per por a que rebin una bala al cap). A vegades s’ha de pensar quina seria la teva reacció si haguèssin matat una persona del teu entorn. Víctimes són 700 però familiars molts més.

  • elbixo ha dit:

   És un error parlar de condemnar els qui “maten sense cap mena d’escrúpol” en el marc legal i polític de l’Espanya actual. Li recordo que actualment hi ha franquistes i neonazis (Fraga, Sáenz de Ynestrillas, Josep Anglada…) que no només no han estat justament jutjats i condemnats, sinó que tenen via lliure per presentar-se a eleccions “democràtiques”. No cal dir res més.

 2. David Palau ha dit:

  Molt bon article! Hi donaria força amb la frase que va dir Winston Churchill sobre el valor de saber escoltar, que a més d’un li aniria prou bé aprendre a seure i descobrir què diuen els altres. Per descomptat no pas com a contrapartida que segueixin sense matar i a sobre donar-los les gràcies, per descomptat cal abandonar la violència totalment, però sí que els caldria veure i entendre la raò per la que s’ha arribat a aquest punt i veure com es pot sol·lucionar i sobretot evitar que tornia passar.
  Aquí l’aforisme de Churchill, i felicitats pel bloc:
  http://diccionaricultural.wordpress.com/2011/09/23/winston-churchill-el-valor-de-saber-escoltar/

 3. Tomàs ha dit:

  Jo soc dels que entén l’actual situació com una oportunitat veritable per acabar amb un problema que ha durat 44 anys i ha comportat la mort de més de 800 persones, a més dels centenars de ferits que hi ha hagut.

  No serà fàcil perquè no tothom pensa de la mateixa manera, però sempre arriba un moment en que tot s’acaba i ara sembla un bon moment per a que ETA entregui les armes.

  A alguna mena d’acord s’ha d’arribar. D’altre manera això seguirà enquistat.

 4. Sophia Blasco ha dit:

  L’entesa es pot aconseguir i amb un mitjancers com aquest pot ser més fàcil.

 5. Oriol López ha dit:

  Una oportunitat per a la pau que espanta alguns nacionalistes espanyols que no volen que la violència acabi perquè permet justificar la repressió cap al poble basc.

 6. yeagov ha dit:

  La fi d’ETA hauria de ser motiu d’alegria per part de tots els sectors, especialment les víctimes, i en canvi veig que les víctimes i la dreta mediàtica i política espanyola sembla que estiguin enrabiats.
  Deu ser la por a què ara ja no tinguin excuses darrera de les que amagar-se per parlar del tema de l’encaix basc a Espanya, sigui aquest el que hagi de ser.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: