Sigmund Freud, segons Sigmund Freud

Tot i que moltes de les idees del doctor Sigmund Freud, el pare de la psicoanàlisi, hagin estat fortament qüestionades, continua plenament vigent la seva proposta de basar la teràpia en el diàleg entre el pacient i el terapeuta.

Així ens explicava el propi doctor Freud la seva trajectòria i el seu treball, en una entrevista a la BBC, l’any 1938:

Sigmund Freud

Sigmund Freud

Vaig començar la meva activitat professional, com a neuròleg, tractant d’alleujar els meus pacients neuròtics, sota la influència d’un vell amic. I, amb el meu propi esforç, vaig descobrir alguns fets importants al respecte de l’inconscient de la vida psíquica, el paper dels impulsos sexuals, i més. Després d’aquestes troballes, es va desenvolupar una nova ciència, la psicoanàlisi, una part de la psicologia. I un nou mètode per al tractament de les neurosis. Vaig haver de pagar cara aquesta mica de bona sort. La gent no va creure en els meus fets, i va considerar les meves teories ofensives. La resistència va ser forta i tenaç. Al final, vaig tenir èxit, amb deixebles, construint l’Associació Psicoanalítica Internacional. Però la lluita encara no ha acabat. A l’edat de 82 anys em vaig veure obligat, com a conseqüència de la invasió alemanya, a abandonar la meva llar a Viena, i vaig venir a Anglaterra per a acabar la meva vida en llibertat. El meu nom és Sigmund Freud.

Sigmund Freud

Al vídeo següent, corresponent a la gravació de l’esmentada entrevista, podeu escoltar-ho explicat en anglès del propi Sigmund Freud (1856-1939), amb subtítols en castellà:

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: