Crisi i oportunitat

Quan vam entrar en crisi vaig afartar-me de sentir que, en japonès, la paraula crisi pot significar tant perill com oportunitat. És aquesta última accepció de la paraula a la qual hom s’hauria d’aferrar per mirar de tirar endavant quan les condicions li són totalment adverses. Això, però, esdevé pràcticament impossible quan dia a dia s’ha d’enfrontar a diverses empreses, dignes d’ésser mencionades en qualsevol bon manual d’esclavatge, que també miren de cercar la seva oportunitat per enriquir-se a costa de la precarietat i la pobresa d’altri.

És el cas de “Novodistribuciones.com”, entitat que va fer arribar a algú molt proper a mi, la següent oferta laboral:

http://www.scribd.com/embeds/75540653/content?start_page=1&view_mode=list&access_key=key-d8357raocw9ot8cwvph&secret_password=1nlwtc62r8cg7lwmyvkb

Sí, senyores i senyors, 75 cèntims d’euro per articles de 800 caràcters. Jutgin vostès mateixos. No és cap broma ni cap acudit. I això sense comptar la resta de condicions abusives, com ara la de no cobrar a final de mes si no es tenen acumulats, com a mínim, 300 euros, o el fet de supeditar el pagament dels articles als seus controls d’ortografia, semàntica i expressió. Bravo, bravíssim. Això és buscar l’oportunitat i la resta són ximpleries.

Afortunadament, ja hi ha qui ha posat fil a l’agulla per denunciar aquesta “empresa” i em comenten que han retirat, ara per ara, la impresentable oferta.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
3 comments on “Crisi i oportunitat
 1. Oriol López ha dit:

  Estic segur que d’ofertes de feina abusives com aquesta n’hi ha moltes, el que té especial valor d’aquest cas és que s’hagi arribat a denunciar públicament. Si hi haguessin més denúncies com aquesta, potser les condicions de contractació millorarien per a tots.

 2. yeagov ha dit:

  Sabia que algunes empreses contractaven gent per entrar als blocs, des del twitter o facebook i deixar comentaris especialment si parles d’ells. Fins i tot, havia escoltat que això ho feien els partits polítics. Però aquí ja parlem d’escriure articles lloant els productes d’aquesta empresa. Ho paguen barat però no és nou que es pagui a gent per defensar o atacar el que calgui. El lloguer de plomes, avui seria lloguer de teclats d’ordinador, no és una cosa d’avui. Fins i tot hi ha hagut il·lustres plomes que s’han llogat per escriure defensant unes idees i les contràries. I això avui és aplicable a defensar un producte.

 3. Tomàs ha dit:

  Sempre hi ha hagut espavilats, el que passa és que això que expliques va molt més enllà. Hi ha qui aprofita la Crisi per abusar directament de persones que necessiten una feina i estan disposades a explorar quasi qualsevol possibilitat de trobar-ne una.

  És insultant i indignant.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: