Carta a Antonio Moreno, cap superior de la PPolicia de València

Benvolgut, o no, Antonio Moreno:

Quina festa us heu muntat a València, oi? Es queixen per no tenir calefacció i aneu vosaltres a escalfar l’ambient! A això se li diu “tasca social”. És la “tasca social” de la PPolicia.

Tot i així, el que resulta sorprenent, és que a uns estudiants d’ESO els qualifiquis “d’enemics”. Ei, Toñejo, tinc moltes preguntes per a tu: quantes pel·lícules del Rambo t’has empassat perquè et sentin tan malament? Qui et robava el bocata al pati del teu col·legi perquè ara surti aquest trauma freudià? Per què encara segueixes dirigint les teves tropes en la guerra que portes al teu malaltís cap i ningú amb seny t’ha enviat a una clínica mental abans que vulguis envair Polònia? Et diu alguna cosa la música de Wagner?

Com sou els polis! S’ha de ser molt valent per agredir a estudiants de secundària i a ancians que passen pel carrer. Ah, que no és cert? Deixa de treure brillantor a la teva porra i dóna un volt pels vídeos i fotografies que hi ha a la xarxa. Per les imatges que hem pogut veure es tractava d’una manifestació hiperviolenta (ah, que a Canal 9 no s’ha vist res? Quina sorpresa!). Es possible que a algun policia se li caigués una lentilla i tot.

Potser són imaginacions meves però crec que heu volgut donar tota una lliçó d’història als joves. M’equivoco? Ja no serà necessari que vegin vídeos al YouTube de les càrregues dels grisos als anys setanta. Perquè evolucionar democràticament no és que hagueu evolucionat molt. Tècnicament, sí. Sembleu una mena de Robocops amb excés de testosterona en sang. Per cert. Què esmorzeu? Perquè aquesta agressivitat no és normal. Potser els guinyols del Canal+ francès haurien d’oblidar-se del doping dels esportistes espanyols i començar a parlar una mica de la policia.

 

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
9 comments on “Carta a Antonio Moreno, cap superior de la PPolicia de València
 1. josep112 ha dit:

  Collons, Àlex… Avui t’has superat. I mira que, al meu entendre, tenies el llistó alt!
  Has pensat mai seriosament a presentar-te a les eleccions per a president de la Generalitat? Un vot (el meu) el tens assegurat.

 2. josep112 ha dit:

  La inteligència al poder: Àlex for president!

  • Àlex Ribes ha dit:

   No sóc tan intel·ligent com tu. Si ho fos, hauria captat la ironia adscrita al teu comentari.

   • josep112 ha dit:

    No n’hi ha d’ironia en el meu comentari. Tan sols admiració. Molta admiració (barrejada, potser, amb una certa enveja que ja coneixes, per la teva facilitat d’escriure).

 3. Oriol López ha dit:

  Veient això, em pregunto si tindran fills aquests policies?

 4. yeagov ha dit:

  Aquestes imatges si fossin en blanc i negre s’assemblarien a les que es veien pels meus barris cada 11 de setembre els primers anys de la democràcia cap a les 7 de la tarde.

 5. Maria Boix ha dit:

  Molt ben dit, Àlex! Espero que no tinguin fills, però, si en tenen, no crec que vagin a cap escola privada, és clar que tenint uns pares així, per fred que passin a l’institut, no crec que surtin al carrer. Per desgràcia hi ha vídeos molt més forts i històries que esgarrifen. No les afegiré perquè avui només em faltaria veure més desgràcies, però al Twitter de fa uns dies hi havia coses horroroses. El que més em preocupa és si ho podrem aturar o tornarem enrere, de debó, em fa molta por com estan anant les coses i com ho encobreixen.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: