Un exèrcit chachi piruli

Durant la mili, una de les activitats més frikys que vaig fer, va ser editar un vídeo d’avions de guerra. Dit així pot semblar quelcom… espectacular? La realitat va ser molt “cutre”. En primer lloc, vaig haver d’anar a la casa del capità que volia fer el vídeo per enregistrar fotos d’avions amb una càmera domèstica (parlo de l’era pre-escàner). Encara recordo aquell zulo de pis (la veritat és que les casernes dels exèrcits no són precisament mansions de Beverly Hills). Però el pitjor de tot va ser veure com el capità tractava la seva dona. Només li faltava dir: ¡Firmes, ar! ¡Hazme la cena, ar! ¡Descansa, ar! Quin paio, més masclista!

Al dia següent, vam començar a editar el vídeo. No cal dir que el militar no tenia ni la més remota idea de llenguatge audiovisual o de les possibilitats del muntatge. Però el més friky va ser haver de fer servir el lèxic militar: mi capitán, ¿cortamos aquí?, mi capitán, ¿quiere que funda a negro a partir de este frame? Fundiré la música, a sus órdenes. Per sort, mai he hagut de postproduir un vídeo en una situació tan estranya.

Ara resulta que l’exèrcit vol gastar-se 470.000 euros en publicitat. Molt adient, sí senyor. Tanquen quiròfans i escoles mentre els senyors de les bombes volen dedicar gairebé mig milió d’euros en cantar les excel·lències de l’exèrcit. Cal? Ja t’ho dic: NO!!! Si volen captar el seu públic potencial només els caldria anunciar-se en un programa de Tarot (o millor encara, de tarats). I és que tant se val si el teu coeficient intel·lectual s’assembla al d’una ameba perquè tens treball segur. Encara recordo les classes de teoria que em van impartir a la mili. Vergonya aliena! T’imagines un claustre de professors format per Pepe, Sergio Ramos, Belén Esteban, Núria Bermúdez i Mario Vaquerizo de cap d’estudis? Doncs, això. Potser ara són supermegaprofessionals chachi piruli però el que vaig conèixer va ser una estirp d’Alcohòlics Anònims. Tanmateix, ara ho han deixat. L’anonimat, vull dir.

Àlex

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Un exèrcit chachi piruli
  1. Oriol López ha dit:

    Queda clar que ens estan enganyant, que de diners, pel que volen, en tenen: per a l’exèrcit, per a reflotar bancs, etc; no en tenen per a la sanitat ni per a l’educació perquè volen acabar amb la sanitat i l’educació públiques, amb l’excusa de la “crisi”.

  2. yeagov ha dit:

    Com deia aquell “esto es España, coño, es España”. Potser Rajoy vol passar a la història per una altra “hazaña bélica” com la de la Batalla de Perejil, gran batalla que ja ha estat inclosa a tots els manuals de tàctica militar. Quin país, no tenen remei.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: