Perdeu o Trobeu coses?

Segons La Vanguardia, l’any 2011, a l’Oficina Municipal de Troballes de Barcelona varen arribar més de 32.000 objectes. Entre el quals hi havia uns 600 telèfons mòbils, 57 càmeres fotogràfiques, 20 ordinadors, 13 rellotges i 32 entrades de diners en efectiu.

Aquesta Oficina recull els objectes trobats a la via pública de la ciutat, al metro, als autobusos i als taxis. Només el 2011, als Transports Municipals de Barcelona es varen trobar prop d’11.000 objectes i uns 12.000 a l’Aeroport del Prat.

La documentació dipositada a l’Oficina de Troballes i de la qual s’acaba coneixent el propietari, s’envia per correus certificat si el propietari està domiciliat a Barcelona. Si és de ciutadans d’altres municipis, la documentació és enviada a l’Oficina de Troballes d’aquell municipi. En el cas d’estrangers, l’enviament s’efectua al Consolat que correspongui. L’any 2011 es varen efectuar 7.000 d’aquests enviaments a Barcelona, 8.000 a diversos Consolats i més de 4.000 a d’altres Ajuntaments.

En el cas d’haver trobat un objecte i haver-lo dipositat en aquesta Oficina i passat el període de custòdia (6 mesos tant per a objectes com per diners) i si no ha estat reclamat pel seu propietari, la persona que el va trobar, disposa de 30 dies per poder-lo recuperar. Es pot recuperar qualsevol objecte excepte si són documents personals.

A la pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona s’indica el procediment per efectuar aquesta recuperació.

Els objectes no retornats i no reclamats, s’acaben donant a diverses ONG. Uns 4.500 en el 2011.

Tot això bé a que us vull preguntar si sou dels i de les què perdeu coses o més aviat dels i de les que en trobeu.

Jo soc dels que en perd. Paraigües i jaquetes són les coses que acostumo a perdre. El mòbil i les claus me’ls acostumo a deixar a qualsevol lloc, però al moment me n’adono i els puc recuperar.

Pel que fa a trobar-me coses, en el meu cas va a ratxes, poden passar anys sense trobar-me res i de sobte en una setmana trobar-ne més d’una cosa perduda.

Fa quatre anys (des de llavors no m’he tornat a trobar res), en dues setmanes seguides, i mentre passejava amb la gossa per la muntanya, em vaig trobar primer una cartera i després unes claus. La cartera duia documentació i la vaig poder tornar el mateix dia al seu propietari. Les claus anaven amb un clauer del “Dia” (el clauer duia uns números, i una inscripció que deia que si es trobava, es retornés a qualsevol supermercat de la cadena i que aquesta s’encarregaria de retornar-lo al seu propietari).

Tomàs Ramos

http://trt2009.wordpress.com

 

Quant a

Andròmina semiorgànica arribada de l'espai exterior per conèixer-vos millor. Interessat en tot. He d'omplir la meva base de dades.

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Perdeu o Trobeu coses?
  1. Oriol López ha dit:

    Jo, els paraigües, ja els adquireixo dels més senzills i econòmics i, almenys així, quan els perdo, no em sap tan de greu.

  2. Tomàs ha dit:

    Em passa el mateix, no recordo mai on he deixat els paraigües. També soc un desastre amb les jaquetes, els mòbils i les claus. Soc un perill.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: