Si nosaltres callem, qui parlarà?

Si nosaltres callem, qui parlarà?
Miquel Martí i Pol,
del poema Per a tots nosaltres

L'Eulàlia Tort entrevistant la Teresa ForcadesVilaweb entrevistà la Teresa Forcades, metgessa i doctora en Salut Pública,  teòloga i monja benedictina, autora de diversos llibres i entrevistes sobre temes candents.
A l’entrevista, Teresa Forcades, entre altres, ens proposa:

 • Reaccionar pacíficament i amb contundència.
 • Desmantellar el marc actual i conformar un nou marc que posi al centre les prioritats de les persones.
 • Qüestionar la voluntat dels qui promulguen acceptar rescats sense fi.
 • No acceptar el deute, com ha fet el President de l’Equador, ja que el deute extern aboca a destinar tota la producció a pagar interessos eternament.

Al vídeo, hi ha un extracte de l’entrevista (5:02 minuts):

.

El vídeo amb l’entrevista íntegra (47:23 minuts):

Poder també t’interessaran:
#NoVullPagar Importantíssim!
Com recórrer les multes de #NoVullPagar
El discurs que TV3 ens va censurar
L’Economia del Bé Comú, un model possible
“Hay alternativas”, el llibre censurat de la trilogia
Indigneu-vos! d’Stéphane Hessel. Descarrega-te’l!
El llibre Converses amb Teresa Forcades, de l’Eulàlia Tort, editat per DAU

Sophia Blasco Castell
Receptes per Viure Bé!

Compartir és estimar, de Jose Mondo

Coach personal

Arxivat a Cultura i Societat
8 comments on “Si nosaltres callem, qui parlarà?
 1. Julian ha dit:

  Reblogged this on Para mis amigos… Blog and commented:
  Siempre que habla esta señora, dice grandes verdades !

 2. Un ganxó ha dit:

  La gran llàstima és que, quan persones com aquesta monja intervenen en situacions com les que estem vivim, llurs paraules se les emporta el vent. El dubte està en si aquesta mena de persones han d’intervenir en aquests afers o s’han de dedicar a la religió. De totes maneres i aprofitant l’avinentesa, jo mateix tinc el dubte de saber on és la crisi: Mentre els partits de futbol estiguin a vessar, tant si es fan a casa com a Vladivostok, on gran nombre d’aficionats es desplacen amb els equips, que als concerts de rock o sense rock dels quals se’n fan a tothora (especialment de gent jove, la qual diuen que és el col·lectiu més afectat per l’atur) s’hi esgotin les entrades fins i tot abans de l’esdeveniment, quan els caps de setmana als restaurants s’hagi d’encomanar la taula si vols menjar-hi, especialment els cars, que a les rebaixes hom s’hi compri compulsivament i que a les revetlles ningú s’estigui de res, llavors el títol de l’article per a mi hauria de ser: “si nosaltres callem,….. continuarem igual”. Fins que les classes mitjanes no comencin a rebre les patacades que rebem els jubilats, obrers, disminuïts físics, disminuïts intel·lectualment, i afectats per les retallades sanitàries, sense posibilitat de l’alternativa d’una mútua privada, el silenci serà el nostre company de viatge. La manipulació a través de cadenes de televisió, emissores de ràdio i la gran premsa escrita especialment, està fent el seu efecte anestesiador i anorreador, que és allò que cerquen els politicastres.

 3. Oriol López ha dit:

  Em sembla una actitud valenta per part de la doctora Teresa Forcades que s’hagi mullat en aquesta entrevista a Vilaweb dient què en pensa ella de la “crisi”.

  • Un ganxó ha dit:

   Benvolgut Oriol, És cert, és una actitud valenta la d’aquesta monja. Això no obstant, continuo estant en el dubte si a Déu li hem de donar allò que és d’ell, i a la política allò que és propi dels polítics i dels afectats per la mateixa. Salutacions cordials

 4. Tomàs ha dit:

  La Teresa Forcades sembla una persona interessant, amb opinió formada sobre molts temes. Us recomano el darrer programa “Singulars” on va ser el personatge invitat.

  • Sophia Blasco ha dit:

   El programa Singulars del 26 de juny de 2012 el trobarem a: http://www.tv3.cat/videos/4149710/Teresa-Forcades-El-capitalisme-no-es-etic
   La Teresa Forcades, al programa, va explicar que la situació mundial és deguda a la dictadura financera que, en els darrers anys, ha segrestat la democràcia i a l’estat espanyol, està desmantellant l’estat del benestar, ens cal adoptar mesures pacífiques per defensar els nostres drets i els nostres interessos, ella ens proposa fer una vaga general indefinida.

 5. […] Poder també t’interessaran: #NoVullPagar Importantíssim! Guia Fàcil per NO pagar l’€uro x Recepta Si nosaltres callem, qui parlarà? […]

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: