CAMINAR PER LA PLATJA: CONSELLS, PRECAUCIONS I BENEFICIS

Ara que ja som a l’estiu és habitual sortir a passejar per la platja, i tot i que sempre hem sentit que és bo caminar per la sorra, quins beneficis ens aporta? Quina diferència hi ha entre caminar per la sorra seca i la sorra mullada?
El primer benefici que podrem notar en trepitjar la platja és la sensació de relaxació. La remor de la mar, l’aigua fresca als peus, el pessigolleig de la sorra a cada passa i el sol ponent-se a l’horitzó…  És cert, que ens trobarem nens corrent per allà, ens convertirem en uns espontanis en una trepidant partida de pales i haurem de sentir crits de gent que troba l’aigua molt freda o que és comunica amb el seu amic de l’altre punta de la platja, però tot i això podrem oblidar l’estrès del dia a dia, aquell client tant pesat i tota la tensió que portem acumulada.
A més, segons els científics per la planta del peu passen molts nervis relacionats amb les funcions vitals de l’organisme i el fet de caminar per la sorra té un efecte beneficiós per aquests nervis.Un altre benefici molt important afecta directament al sistema cardiovascular, ja que el contacte de la pell de la planta del peu amb la sorra fa que es renovi el flux sanguini. Això és ideal per prevenir els turmells inflats i l’aparició de varius.
Tampoc podem oblidar el fet que caminant per la sorra tonificarem i enfortirem els músculs relacionats amb la marxa molt més que si ho fem en superfícies dures com l’asfalt. Aquest fet es produeix  degut a que hem d’aplicar més força als músculs per contrarestar  la resistència que ens ofereix aquest medi. Igualment en ser un terreny inestable ens ajuda a millorar notablement la propiocepció (equilibri)
I tot aquests beneficis pel sol fet de caminar per la platja? Doncs si, però ho hem de fer de forma progressiva. Començarem caminant per la sorra molla i en una zona amb poca inclinació i quan ja portem uns quans dies podem combinar-ho amb una estona caminant a la sorra seca (ofereix més resistència al caminar) o també podem caminar amb l’aigua fins als genolls, fet que farà augmentar la resistència i augmentarem la tonificació de músculs com quàdriceps, glutis i la musculatura del turmell.
Si es segueix aquesta progressió s’aconsegueix que el cos s’adapti al medi i no hi hagi tants riscos de patir dolors i cruiximents (les famoses “agulletes”).
Per acabar unes recomanacions de sentit comú, com és evitar sortir a caminar per la platja als migdies i a les hores de més calor. I també sempre sortir a caminar amb protecció solar i gorra.
Sergi Garcia
Tècnic esportiu a Bendhora
Quant a

Guia de muntanya

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “CAMINAR PER LA PLATJA: CONSELLS, PRECAUCIONS I BENEFICIS
  1. Oriol López ha dit:

    Caminar és un dels millors exercicis que podem fer. També diuen que és bo per prevenir l’osteoporosi.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: