El Nordic Walking beneficia els pacients d’insuficiència cardíaca

Aquest mes de Maig, el fisioterapeuta Andrzej Lejczak, va presentar al congrés d’Insuficiència Cardíaca, cel·lebrat a Belgrad (Sèrbia) una investigació on es conclou que el Nordic Walking és beneficiós per persones que pateixen insuficiència cardíaca.

Partint de la base d’altres investigacions que han provat que l’exercici aeròbic és beneficiós per persones amb insuficiència cardíaca (Millora la qualitat de vida, la capacitat aeròbica, la condició física i redueix el nombre de vegades que són ingressats a l’hospital), Lejczak i el seu equip van investigar el potencial benefici de la marxa nòrdica ja que no és fàcil trobar un exercici segur per pacients amb insuficiència cardíaca.

Per al seu estudi, Lejczak i el seu equip van convidar 12 pacients amb insuficiència cardíaca i 12 adults sans a fer dos proves de marxa en una cinta a una velocitat constant de 5 km/h durant 6 minuts.
Els 24 participants tenien una prova de caminar amb bastons de nordic walking i una altra de caminsar sense els bastons.

Els investigadors van trobar que en el grup sa, durant la pràctica de marxa nòrdica el consum d’oxigen es va incrementar una mitjana del 37% (per valor de 4,9 ml / kg / minut), i va donar com a resultat un quocient respiratori superior, amb un augment mitjà del 5%, en comparació a caminar sense bastons.

A més, el seu ritme cardíac màxim, la pressió arterial i els nivells de fatiga també van ser més alts quan es camina amb els bastons.

En els participants amb insuficiència cardíaca, els investigadors van trobar que durant la marxa nòrdica el consum d’oxigen es va incrementar una mitjana de 14,7% (2,9 ml/ kg/ minut), i el quocient respiratori també va augmentar un 18%.

Ni el personal de salut ni el grup d’insuficiència cardíaca van mostrar signes d’isquèmia cardíaca, ni tampoc hi va haver cap símptoma significant d’arítmia durant les proves.

Lejczak i els seus companys van concloure que el marxa nòrdica és una forma d’exercici que permet tant a persones sanes com a persones amb insuficiència cardíaca obtenir més beneficis cardiorespiratoris de manera segura.
L’equip d’investigadors també va dir que els resultats suggereixen que és segur incloure el noric walking en programes de rehabilitació cardíaca per als pacients amb insuficiència cardíaca.

Sergi Garcia i Gisbert
@gagis86
Tècnic esportiu a Bendhora

www.bendhora.com

Quant a

Guia de muntanya

Arxivat a Ciència i Tecnologia
3 comments on “El Nordic Walking beneficia els pacients d’insuficiència cardíaca
  1. Oriol López ha dit:

    Cada cop hi ha més estudis que reforcen que fer exercici moderat és molt bo per a la salut. Caminar 30 minuts al dia, per exemple, ja reporta molts beneficis.

  2. didaclopez ha dit:

    Fa uns anys, a Alemanya, en una passejada de cap de setmana pel bosc, em vaig trobar algunes persones que anaven amb aquests bastons. De primer, vaig pensar que potser havia de fer mitja volta, ja que el terreny que tindria davant (era el mes de maig) seria ple de fang. No era el cas. Efectivament, molta gent, en els països nòrdics i no tan nòrdics, sap que mantenir un ritme de caminada òptim per a l’exercici (els 5 km/h, per comptes dels 4 km/h més habituals), els bastons són un ajut excel·lent. I, a més, ajuden a trescar entre el fang, la fullaraca o la neu.

  3. Tomàs ha dit:

    Cada vegada es veuen més persones que fan caminades amb l’ajut dels bastons. Jo no li veia la utilitat fins que he llegit el teu post.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: