La fi del món és a prop

Ahir vaig anar a l’exposició del fotògraf britànic Martin Parr que organitza el CCCB de Barcelona. Aquest membre de l’agència Magnum destaca sobretot pel seu sentit de l’humor. En l’exposició la seva mirada s’atura en tot allò estrany i grotesc, relacionat especialment amb el món del turisme de masses. Es tracta, en definitiva, d’un recorregut divertit per l’estètica dels souvenirs, d’aquelles horteres fotografies d’estudi fetes amb Photoshop, dels menús d’hotel de platja, de panxes desmesurades que prenen el sol sense complexos… Però de tot el recorregut hi va haver una fotografia que em va sorprendre molt. Faig esment a la que permetia veure una platja artificial japonesa. Aquesta mena de piscina enorme, amb sorra i decorat estil “El show de Truman”, massificada, plena de tovalloles disposades en un trencaclosques complex, em va deixar fora de joc. A l’arribar a casa vaig tenir ganes de buscar més fotografies d’aquesta mostra de que la fi del món és a prop. Us deixo la meva petita recerca, sobretot per recordar que la soledat d’una platja deserta o un metro buit en el fons tenen un valor incalculable.

Àlex

http://societatanonima.wordpress.com/

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “La fi del món és a prop
  1. Oriol López ha dit:

    Com més uniformitat, més massificació, el resultat es pot veure en aquestes fotos.

  2. Maria Boix ha dit:

    Quina angoixa! I jo que em queixava del Metro de Barcelona… Se suposa que la gent va a la platja a relaxar-se…

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: