Només una advertència: no ens agrada treballar gratis

Els que pertanyem al món de l’audiovisual tenim una mena d’estranya feromona capaç d’atraure a uns éssers molt especials. Són persones que passen els controls dels aeroports, no estan en cap llista dels terroristes més buscats, ni tan sols són amigues del Mourinho. Tanmateix, aquestes persones tenen un defecte molt important: es pensen que els que fem vídeos som gilipolles. No hi ha cap altra explicació. Es tracta d’un defecte, en vés a saber quin cromosoma, que els provoca la idea de que la producció d’audiovisuals és una tasca tan senzilla que indefectiblement estem disposats a treballar sense cobrar (o a cobrar molt menys del que pot cobrar una persona no qualificada en un país on l’esclavitud no sigui legal). Suposo que, com elles són capaces d’encendre una merdeta de càmera i prémer el botó de REC, pensen que nosaltres podem fer qualsevol audiovisual com qui se’n va a prendre una estoneta el sol.

A continuació podeu veure un petit gag que escenifica perfectament aquesta situació. Ah, se m’oblidava. Si voleu que us editi un vídeo, que enregistri la vostra boda o que us doni classes d’Adobe Premiere, Avid Media Composer o Final Cut, hauríeu de saber que m’agrada cobrar (excepte que us digueu Spielberg, Scorsese o Tarantino). Ja n’estic una miqueta fins els pebrots del morro que li posa la gent. 

Problemas laborales

Àlex

http://societatanonima.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Només una advertència: no ens agrada treballar gratis
  1. Sophia Blasco ha dit:

    Un vídeo és fantàstic!

  2. Oriol López ha dit:

    Això, Àlex, no passa tan sols en el món de l’audiovisual…

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: