Carta al coronel Alamán

Estimado, o no, coronel Alamán:

Vaya por delante que a mí el único coronel que me cae bien es el coronel Sanders, el fundador de Kentucky Fried Chicken. Y es que en esta vida hay tres cosas que es necesario mantener muy lejos: los acreedores, los tactos rectales y los militares (y no sé si por este orden). Lo que sucede es que cuando un militar habla, muchas veces da la impresión de ser el cobrador del frac en busca de una próstata enferma.

Para los que estudiamos un poco de historia resulta una experiencia igual de traumática el hecho de escuchar a un coronel opinando sobre cuestiones políticas. Ya se sabe cómo arregláis vosotros las cosas cuando se os hinchan los cetmes. Que si un golpe de estado, que si otro golpe de estado… originales, lo que se dice originales no lo sois mucho. Sí, es cierto, tenéis las armas. Pero yo te pediría que reflexionases un poco acerca de esa jubilación forzosa que te quieres aplicar. Porque, cuando dices que la independencia de Catalunya se producirá sobre tu cadáver, ¿estás realizando una promesa? Me explico, ¿tanto nos quieres a los catalanes que serías capaz de sacrificar tu vida con tal de no ver que Catalunya se transforma en un estado reconocido por la comunidad internacional? Házmelo saber porque soy capaz de pagarle los carnets del Barça a tu descendencia. Es lo mínimo que puedo hacer como contribución a tu mesiánica causa.

En fin, estimado coronel Sanders (perdón… Alamán), te deseo muchos años de vida para que puedas cruzar cuanto antes tus fronteras mentales. Al fin y al cabo, si te apetece darte un bañito en la Costa Brava nadie te pedirá pasaporte (es lo que tiene pertenecer a la Unión Europea).

Àlex

http://societatanonima.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
8 comments on “Carta al coronel Alamán
 1. Tomàs ha dit:

  Una part d’Espanya no ha canviat, ni canviarà al respecte d’aquest tema. De tant en tant hi ha salvapàtries que toquen les trompetes de la guerra. Aquest coronel és un perill. Espero la reacció del Ministre de Defensa (malgrat per una altra part m’importa molt poc).

  Ara bé, el més important és disposar del suport intern i extern per a que el procés cap a la independència sigui possible.

  Acabo d’escriure sobre el mateix, més el tema de la declaració de Durao Barroso sobre la hipotètica independència de Catalunya.

 2. Jaime ha dit:

  yo conozco un bombero que piensa lo mismo.

 3. Maria Boix ha dit:

  Una altra notícia d’ahir ben sucosa:
  http://fb.me/1CmZwmkbD

  Ja fa mesos (no aconsegueixo trobar la notícia), crec que era el defensor del poble, va dir que si ens independitzàvem, enviaria els tancs a Barcelona.

  Espero que la resta del món ens ajudi…

 4. Un Ganxó ha dit:

  Primer de tot, penso que aquest individu és un ignorant (especialment en història), com moltíssims col·legues seus. En un comentari fet a un fòrum, a aquest ximplet, perquè altra cosa no és, el vaig titllar com “El Colonel Tapioca”, fa més gràcia i és més còmic. A mi les seves paraules m’han indignat perquè veig que el franquisme viu i perviu en aquest pais on hem de compartir per desgràcia la nostra existència. Però el que més em preocupa, és saber quina serà la reacció dels que pensen com ell, aquells que no ho diuen, sinó que s’emplenen la boca tot mentint, de que estem en “un estat de ple dret”, i que en el fons, segur que comparteixen les seves paraules, mostres n’han donat i segeixen donant. I estic parlant perquè quedi clar, d’aquells que manen a la península, excepte Portugal. Aprofitant l’avinentesa, vau llegir les declaracions de la fatxa Rosa Diez, en motiu del noliejament de dos trens per anar a la manifestació del dia de la Diada ??. És una mostra més de que Escanya és incurable i de miracles ja no se’n fan.

 5. Maria Boix ha dit:

  Aquí en teniu un altre:

  http://fb.me/1SUda2kRc

  A més, no veuen que com més amenacin, més gent s’apuntarà al carro de la independència?

 6. Un Ganxó ha dit:

  Havia oblidat esmentar que, el cognom d’aquest individu, li escau. Alaman, nom d’un poble bàrbar del nord d’Europa que van lluitar contra els romans, entre d’altres pobles, entre els anys 400 i 500 si no vaig errat. Poble que com podeu imaginar, eren mancats de cultura perquè tampoc aquesta estava a l’abast de tothom. Només sabien guerrejar i jalar per sobreviure. En aquest cas, el d’aquest Colonel Tapioca, mai hauria estat tan ben triat l’origen del cognom, perquè com diu l’articulista o se sobreentén, el seu cervell el tenen als cetmes, canons i tancs. Penós, llastimós, perquè a Escanya totes les riqueses se’n han anat amb guerres total per a res. De l’Imperi aquell on mai es posava el sol, només n’han quedat les engrunes com cel·lúles cancerígenes, les quals s’alimenten de les sanes fins que les han asfixiat. Llavors, és quan el cos mor. Per això no ens deixen marxar. Però si hem de ser clars, no tota la culpa la tenen els espanyols, a Catalunya, dintre de casa mateix, tenim els principals enemics del poble català.

 7. Sophia Blasco ha dit:

  L’exèrcit espanyol ja fou derrotat per una editorial del New York Times el 24 de gener de 2006, López Tena ens ho explica:

  L’editorial del New York Times que provocà la dimissió del Teniente General Mena: Army Troglodytes in Spain

 8. Oriol López ha dit:

  Fem via i deixem-los amb les seves amenaces, encara alguns militars es pensen que són al segle passat. Un cop Catalunya s’independitzi, s’hi hauran d’acabar resignant, com ho van haver de fer amb Portugal i amb les ex-colònies.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: