La Independència de Catalunya, Durao Barroso i Alamán Castro

Que la idea de la Independència a Catalunya està calant, ja no és només una notícia d’interès intern. En les darreres 24 hores hi ha hagut dues notícies d’impacte. D’aquelles que en podem dir històriques.

Per una part, el President de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha admès per primera vegada que “en l’hipotètic cas de la secessió de Catalunya” la solució s’hauria de trobar i de negociar en el marc legal internacional. És a dir, els ciutadans del nou Estat quedarien protegits durant el procés pel marc legal internacional.

Fins ara Brussel·les sempre s’havia negat a parlar d’aquest hipotètic cas, dient que era un tema intern de l’Estat espanyol i que s’havia de solucionar amb la legislació interna de l’Estat.

Durao afegeix que l’Estat Català no seria immediatament un nou Estat de la Comunitat Europea, però si que es podria negociar.

És a dir, per primera vegada es parla del tema i es parla d’una manera clara i meridiana i qui ho fa és una primera autoritat  europea.

Tota moneda té dues cares. Si la cara ha estat la Comissió Europea, el cul o la creu (com preferiu) ha estat el Coronel de l’exèrcit espanyol, Alemán Castro, que ha deixat unes quantes perles en una entrevista al diari digital “Alerta Digital” on, entre d’altres coses ha dit què:

Si Catalunya proclama la Independència serà per sobre del seu cadàver.

Que la base del nacionalisme català és l’odi a Espanya.

Què l’ambient és com el de 1936 però sense sang.

Què encara que el lleó sembli adormit, que no provoquin gaire el lleó, perquè ja ha donat proves sobrades de la seva ferocitat al llarg dels segles.

A la dècada dels 70, abans de l’intent de cop d’estat de 1981 (mai fins ara explicat del tot), ja hi havia hagut “avisos” des de l’exèrcit a la societat civil, al Govern de torn i als partits polítics. Ara un nou Salvapatries surt a la palestra. Això és com una broma de mal gust. És un déjà vú.

Vull pensar que el que passa a Catalunya comença a prendre’s de manera seriosa a Brussel·les, on ja s’ha entès que no és un parlar per parlar. El camí que moltes persones han anat fent des de fa molts anys està començant a traspassar fronteres. A Espanya sempre li ha interessat i li ha preocupat el que es deia a Catalunya al respecte de la Independència, sempre fan veure que no, però tots sabem que si.

A aquest coronel li agradaria que tornés el so dels sabres. Doncs no senyor, en aquí no farem les coses al seu gust, ni al seu estil. Hi ha d’altres maneres de dir i de demostrar el que un poble vol ser quan hi ha suficient consens i cohesió interna.

Pas a pas, recavant suports, explicant el que calgui i les vegades que calgui i on calgui, però ni una passa enrere davant aquesta gent que amenaça, que vol espantar des de la talaia de l’exèrcit.

I no senyor Alemán, si és, no caldrà que sigui per sobre del seu cadàver, no cal. No volem ni una gota de sang en aquest procés, volem voluntat, consens, convicció, seny, joia i valentia.

Un somni no es pot perseguir per sobre de la sang de ningú.

Tomàs Ramos

http://trt2009.wordpress.com

 

Quant a

Andròmina semiorgànica arribada de l'espai exterior per conèixer-vos millor. Interessat en tot. He d'omplir la meva base de dades.

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
333 comments on “La Independència de Catalunya, Durao Barroso i Alamán Castro
 1. yeagov ha dit:

  Ja tenim el circ carpetovetònic complet. Fins ara teníem fatxes com Vidal-Quadras, Curry Valenzuela, etc., i teníem els militars dient que estan disposat a salvar-nos de nosaltres mateixos. I qui faltava per completar aquest circ de tres pistes?. Si, la Conferència Epìscopal s’ha posicionat en contra del dret a l’autodeterminació de Catalunya.

  http://societat.e-noticies.cat/els-bisbes-prenen-partit-68635.html
  “Cap dels pobles o regions que formen part de l’Estat espanyol podria entendre’s, tal com és avui, si no hagués format part de la llarga història d’unitat cultural i política d’aquesta antiga nació que és Espanya”.

  • Tomàs ha dit:

   Fixa’t però que de totes les declaracions és de les que trobo d’un to més baix. Diuen el que diuen però també reconeixen drets generals.

   Vull dir que dins de tot, no és el pitjor que s’ha dit i que hem escoltat o llegit.

   • yeagov ha dit:

    Si, però, tot i que no és la primera vegada que la Conferència Episcopal es pronuncia sobre la indivisibilitat de la Nación española, no deixa de sorprendre que veiem els mateixos protagonistes de la imatge més decimonònica d’Espanya: polítics conservadors, capellans i militars colpistes. Sembla que estiguem en el segle XIX. També és cert que és el més suau, aquests podrien haver convocat una guerra santa en nom de la Santa Constitució contra els heretges catalans.

    • Tomàs ha dit:

     Tens raó en que si els posem de costat o un darrera de l’altre, composen la foto mil vegades vista, aquella de “las fuerzas vivas”.

     Catalunya en 3 setmanes ha sacsejat l’arbre d’Espanya com no ho havia fet ningú des de fa anys i anys. Espanya en aquests darrers 40 anys ha passat per moments políticament difícils, però crec que el que més els ha espantat és la possibilitat de que Catalunya segueixi caminant cap a la Independència.

     • yeagov ha dit:

      Així és, des de la manifestació de la Diada tothom s’ha mostrat com era. Les crisis solen fer caure les caretes, encara que ja sabíem que Vidal-Quadras era un feixista.
      El que segueix sorprenent-me és que el Parlament europeu segueixi sense condemnar les seves declaracions. També m’agradaria que des del Parlament Europeu hi hagués una advertència clara a l’Estat espanyol, quan les amenaces que s’estan fent aquests dies des de l’exèrcit i des dels polítics són tan greus el Parlament Europeu no pot dir que això és un assumpte intern.

      • Tomàs ha dit:

       Des de que vares fer aquest comentari, sortosament, el Parlament Europeu ja ha parlat,si més no alguns càrrec significatius, i el que han dit no ha agradat a Espanya.

 2. Maria Boix ha dit:

  Què ha de dir l’església? Amb la quantitat de diners que rep… No paga IBI, que no paguin l’IBI de les esglésies, té un passi, però de les altres propietats?

  • Tomàs ha dit:

   Esperava un estirabot més brutal, més radical.

   Pel que fa a l’IBI tens raó, però l’església i els Governs tenen vergonyes que tapar-se mútuament i per això no hi ha gaires canvis i tampoc cap govern vol entrar a denunciar el Concordat amb la Santa Seu.

 3. Maria Boix ha dit:

  Jo, ho sento si a algú li molesta el que diré.
  Qui pot creure-hi després del franquisme? Fent costat a en Franco… Un dels deu manaments diu: “NO MATARÀS”. L’església fa massa temps que està podrida.

  Canviant de tema:
  Vidal-Quadras diu que va fer seves polèmiques declaracions “en clau irònica” http://ow.ly/ee83U

  No us recorda algú altre? Aquests es pensen que som imbècils,,, I quina casualitat que no ho aclareix fins que
  http://bit.ly/T67kIP

  Raül Romeva i Rueda ‏@raulromeva
  Dos col.legues (un suec i un finlandès) se m’acosten esverats, en conèixer declaracions Vidal-Quadras: “What is he doing. Is he mad?”

  • Tomàs ha dit:

   L’església és un fenomen tant extraordinàriament complex que costa molt fer-ne un judici de valor global. En general n’estic molt en contra, tot hi reconèixer que hi ha persones extraordinàries.

   Bàsicament per a mi l’església no té credibilitat. Hi ha tants i tants exemples que mai acabaríem de criticar-los prou. Malgrat tot, allà segueixen.

   Crec que té els mesos comptats en Vidal-Quadras al Parlament Europeu. Hi ha hagut clares crítiques i molts polítics s’hi han posicionat en contra. Ho el fan de costat a Europa o la pròpia Camacho se’l carrega. Són enemics polítics i pot aprofitar això per acabar d’enfonsar-lo.

   Si, és el que deia. Al cap d’unes hores de silenci, membres importants del Parlament Europeu han deixat sentir la seva veu i han estat molt crítics amb el subjecte de les declaracions. En especial el president del Parlament que diu als catalans que tenen les urnes per expressar el que pensen (ho diu aprofitant que el proper 25N hi ha eleccions), com dient, que ningú voti al PPC.

   Els eurodiputats Catalans han hagut de sentir de tot. No he llegit gaire cosa però estaria bé poder sentir-los en directe i que ens expliquessin tot el que han sentit i el que els han dit.

  • yeagov ha dit:

   No és nou, Maria, que l’Església no compleix amb els Deu Manaments, amb cap d’ells. No només han beneit el règim franquista i la guerra civil qualificant-la de “croada”. I fa uns dies la Conferència Episcopal espanyola va pronunciar-se en contra de la independència i en favor de la unitat de la nació espanyola, que ara ja no és només un assumpte relacionat amb la Constitució sinó també s’ha convertit en un assumpte pseudoreligiós. Les teves paraules, Maria, almenys a mi no em molesten perquè malauradament són certes.
   Alejo ara diu que el que va dir és una ironia?. Quina barra. Cal dir que primer va reafirmar-se en les seves paraules i ara quan veu que el critica tothom s’escusa en un argument que no creu ningú.

   • Tomàs ha dit:

    No, no ens el creiem nosaltres, ni tampoc cap altra persona.

    Porta anys dient barbaritats, n’ha dit tantes que pensa que tot està permès i ni tant sols ja sap valorar el que diu, ha perdut els límits, està sobrepassat i acabat.

 4. Maria Boix ha dit:

  Gràcies, Yeagov! Puc ser tafanera? Què representa el teu sobrenom? Em té intrigada!
  Respecte l’Alejo, estic farta ja d’aquesta gent. El Peces Barba, l’Alejo, el Juanjo Armas Marcelo http://ow.ly/eig2X … i, segurament, molts d’altres que no recordo tenen un sentit de l’humor… per a mi, són gent que van a fer mal i quan veuen que la cosa pinta malament donen excuses barates. Em fan tanta pena!
  Avui al twitter he llegit això: “catalan de mierda no es insultar, es una manera de hablar”
  No tenen aturador…

  • yeagov ha dit:

   Yeagov és Jaume en hebreu, jo em dic Jaume, sovint signo com Yeagov.

   Encara que ara Armas Marcelo digui que el seu famós article era una broma, cosa que em sembla l’excusa més pobre que podia donar, l’article d’aquest senyor té un clar tuf a antisemitisme, de fet els seus arguments sobre els catalans però fent referència als jueus vans servir des de l’Edat Mitja fins ben entrat el segle XX per atiar l’antisemitisme. No havent a Espanya una comunitat jueva fàcilment identificable les ires s’han dirigit contra aquella minoria que es diferencia per la seva idiosincràsia peculiar, els catalans.

   • Tomàs ha dit:

    No ho sabia això del teu nom. No sabia si significava alguna cosa o no.

    Els Jueus també estan acostumats a ser esbatussats, no cal dir-ho. Ara bé, amb el temps s’han convertit en un Estat que està intentat trobar l’encaix en una zona molt i molt conflictiva i amb una història mil·lenària.

    • yeagov ha dit:

     Han hagut d’aprendre a defensar-se perquè saben que només sobreviuran si ells mateixos es defensen, nosaltres hem de pensar que només depenem de nosaltres mateixos.

     • Tomàs ha dit:

      He llegit sovint sobre la creació o recuperació de l’Estat per part d’Israel, però en realitat en se poc del que en allà passa. El que se és el que llegeixo a Internet, premsa o TV.

      No hi he estat a Israel,ni conec ningú que sigui hebreu.

      Ara bé, el que està clar és que s’han sabut fer forts.

      • yeagov ha dit:

       És un tema que segueixo llegint la premsa israeliana, especialment els diaris. S’han fet forts perquè s’hi juguen la vida.

       • Tomàs ha dit:

        La vida i l’existència com a País. Estan en una zona “calenta” i en allà no hi ha bromes que valguin.

        • yeagov ha dit:

         Crec que va ser Golda Meir qui va dir que quan Moisès va treure els jueus d’Egipte els va portar a l’únic lloc de tot l’Orient Mitjà on no hi ha ni gota de petroli, i per això s’han hagut de buscar la vida. I és cert, Israel té pocs recursos naturals, a diferència dels seus veïns, però té una cosa que val més que tot el petroli del món, la seva gent, i això sempre m’ha recordat el fet que Catalunya tampoc té grans recursos naturals però té la seva gent.

         • Tomàs ha dit:

          Si Israel, a més, tingués Petroli, seria imbatible perquè no dependria tant dels ajuts econòmics dels EEUU o dels lobbies jueus dels EEUU. No oblidem tampoc el poder militar i atòmic d’Israel.

  • Tomàs ha dit:

   Posa’ls a la col·lecció d’insults i improperis.

   Espero que algun periodista els estigui col·leccionant i faci un llibret i un estudi, formarà part de la Història de la nostra Independència.

   • Maria Boix ha dit:

    També hi ha hagut aquest cap de setmana passat l’etiqueta #culécabrónespañaestunacion i una noia en anglès va dir que no era estrany que els catalans volguéssim marxar.
    Són tan macos i ens estimen tant! ;(

    • Tomàs ha dit:

     Arribarem a sentir que ens estimen. Avui la Chacón ja ha dit que ens hem de mantenir units a Espanya per Fraternitat!!!

     • Maria Boix ha dit:

      PSC i PPC no són partits catalans, no ho demostren, són titelles de PSOE i PP.
      Atenció a la darrera idiotes del PSC. Deien que sí a un referèndum legal? Mireu què diuen avui http://ow.ly/el7Zz
      El PSC va molt perdut i està fent el ridícul.
      Tomàs, NO VULL EL SEU AMOR, VULL LA NOSTRA LLIBERTAT!

      • Tomàs ha dit:

       Si, una vegada més (de fet totes fins ara) han votat el que els ha dit que votessin el PSOE. Aquesta vegada l’excusa ha estat dir que la proposta era oportunista. Dic jo que per marcar sigles podrien, com a mínim, haver-se abstingut.

 5. Maria Boix ha dit:

  Tens tota la raó. Jo recordava aquest mot. Tinc un germà teòleg que ens ha ensenyat moltes paraules en hebreu.

  Respecte als jueus, mira què he trobat:
  http://www.elplural.com/2012/10/07/se-publican-los-documentos-que-demuestran-que-franco-fue-complice-del-holocausto-nazi/
  La darrera frase, em provoca una repugnància!
  De debò, tinc tantes ganes de marxar…

  • yeagov ha dit:

   Com deus saber quan la guerra civil pràcticament estava arribant a la seva fi i les tropes franquistes avançaven molta gent va haver de fugir, van entrar a França on els van posar en camps de refugiats, quan els nazis van ocupar França aquests espanyols i catalans fugits del franquisme van caure en mans dels nazis. Hitler va preguntar si volia que li tornessin els seus espanyols, Franco a través del seu cunyat Serrano Suñer va comunicar a Hitler que aquelles persones havien perdut la seva nacionalitat, això les convertia en apàtrides, i això va segellar el destí de molts espanyols i catalans que fugint de Franco van caure en mans de Hitler, un destí que eren els camps d’extermini.

   • Tomàs ha dit:

    Un tiet meu que treballava a la Generalitat va haver de marxar a França, quan varen arribar els nazis, va tenir la sort de poder marxar a Mèxic, d’on ja no va tornar mai.

    • Maria Boix ha dit:

     Deu ser horrorós haver de fugir de la teva terra per salvar la pell. Ho sento!

     • Tomàs ha dit:

      Jo no el vaig arribar a conèixer, només per foto. Va haver de deixar tot en aquí, casa, família, amics, diners…És una passada pensar en aquestes coses.

    • yeagov ha dit:

     El meu avi va treballar al servei cartogràfic de la Generalitat durant la guerra.

     • Tomàs ha dit:

      Moltes històries molt properes que alguns voldrien que tornéssim a viure amb tota la cruesa. No tenen perdó.

      • Maria Boix ha dit:

       Digues-me malpensada, però jo crec que molts espanyols voldrien no estar a la UE per poder-nos exterminar.
       Per què no poden entendre aquesta frase?
       VIU I DEIXA VIURE!

       • yeagov ha dit:

        Només cal llegir algunes barbaritats al Twitter dient que s’han de tirar bombes a Catalunya o enviar els catalans a les cambres de gas. Hi ha gent que fa por però per sort això que desitgen no poden arribar a posar-ho en pràctica.

        • Tomàs ha dit:

         Encara no utilitzo Twitter i no n’estic al corrent, però és preocupant això que expliques. Una cosa és debatre, dissentir i fins i tot discutir aferrissadament, una altra és fer comentaris nazis.

         • yeagov ha dit:

          Entra a la pàgina d’Apuntem. Ells fan un recull de piulades d’aquesta mena.
          http://apuntem.cat/

          Mentrestant Rosa Díez vol aprovar que la celebració d’un referèndum sigui considerat delicte. Rosa Díez cada vegada actua d’una manera més semblant a Milosevic. http://www.europapress.es/nacional/noticia-upyd-da-primer-paso-congreso-recuperar-delito-referendum-votara-despues-catalanas-20121005124930.html

          • Tomàs ha dit:

           Acabo de llegir 10 o 12 comentaris (per posar-hi un nom) i estic fastiguejat d’una manera molt profunda.

           Una pregunta: aquestes coses es poden dir, sense més?

           Pel que fa a Rosa Díez crec que la que parla és una doble, ha estat abduïda i un alien parla per ella.

          • yeagov ha dit:

           El codi penal espanyol recull l’apologia de l’odi, del genocidi i el racisme com delicte, ho vaig comprovar, però molt poques vegades s’ha condemnat algú per aquests delictes a Espanya. Recorda el cas de la Llibreria Europa, la justicia quasi sempre ha justificat que el que es fa en aquella llibreria és un exercici de llibertat d’expresió.

           Em sembla que el que li passa a Rosa Díez és que vol poder i ha vist – o creu – que la demagògia la farà presidenta del govern espanyol.

          • Maria Boix ha dit:

           Crec que SI després de l’incendi de l’Alt Empordà ho va denunciar, el que no sé és com ha acabat la història. Els comentaris feien por, jo, actualment llegeixo alguna repiulada però no puc mirar aquesta pàgina, ara l’he mirada i Tomàs, són fluixes, n’hi ha de pitjors.
           Respecte a aquesta dona i tants d’altres, jo crec que s’estan tornant bojos. No sé com acabarà la història… Tant costa d’entendre el significat de DEMOCRÀCIA?

       • Tomàs ha dit:

        Sortosament estem a Europa i al 2012, d’altra manera les coses s’haguessin complicat molt. Si en les actuals circumstàncies hem d’escoltar el que escoltem i alguns poden dir el que diuen i els surt gratis, no vull pensar que passaria en un altre moment històric i en unes altres circumstàncies democràtiques.

 6. Maria Boix ha dit:

  Sí, ho sabia i m’esgarrifa pensar-hi, pobra gent!

  Saps què és el que em fa més por?
  Si Catalunya marxa, segurament Espanya haurà de sortir de Comunitat Europea i, per la gent que governa, vull dir PP, que tornin a treure aquella mentalitat, bé, en part ja l’han treta. Només cal veure com actua la policia a les manifestacions i el govern els defensa, Si dins d’Europa actuen així, què poden arribar a fer fora?
  Ahir van penjar aquesta foto pic.twitter.com/7mo6w6MO primer vaig pensar que era un muntatge, però no. Que jo sàpiga, ja no t’has de disfressar d’aquesta manera. Tornant 60 anys enrere?

  • yeagov ha dit:

   Començaré per la foto. No és cap muntatge i té una explicació. El protocol marca que les dones espanyoles – de cert rang – quan visiten el Vaticà han de vestir com van vestides Soraya i Cospedal. I tens raó, sembla una imatge de fa 60 anys però no és la primera vegada que veiem a la senyora Cospedal vestida així.

   Anem al segon paràgraf. Bé, sobre això he escrit avui i ho penjaré demà o demà passat, podria succeir, i per això hi ha tanta por a Espanya, que independitzant-se Catalunya segons el dret internacional no es creés un nou Estat sinó dos. De fet, Espanya perdria pes al Parlament europeu, ja que la representació depèn de la població de cada país, però també podria succeir que segons el dret internacional es considerés que el Regne d’Espanya resultant de la independència de Catalunya fos considerat un nou Estat.

   La gent del Ripollès estan molt enfadats pels vols rasants de dos F18 espanyols per aquelles valls.
   .

   • Tomàs ha dit:

    També he llegit algun article teoritzant sobre la possibilitat que els dos nous Estats (Catalunya i Espanya) es podessin quedar a Europa perquè ambdues serien nous Estats. La veritat és que no ho sé i tampoc se si alguna persona ho sap del cert.

    Segurament quan ens apropem al moment, s’aniran saben les coses del cert, perquè ningú pensa que es pot anar a votar una cosa tant seriosa sense la informació certa i a l’abast de tothom.

   • Maria Boix ha dit:

    Posats a esperar el teu escrit, penja’l divendres. Així hauràs treballat el dia 12, RES A CELEBRAR!

    • Tomàs ha dit:

     Hi ha empreses públiques catalanes que estan preguntant a les seves Unitats/Oficines si tenen previst algun acte per al dia 12. Fins ara no ho havien preguntat mai, el dia 12 era festiu i ja està.
     Això no es notarà gaire, perquè no hi ha temps material, però imagino de per al 2013 això també canviarà.

     • Maria Boix ha dit:

      Jo, l’any passat ja vaig anar a treballar i aquest any també ho faré (i no ho cobro).

      • Tomàs ha dit:

       Jo no aniré a treballar però aprofitaré el dia per escriure algun post sobre la temàtica o sobre alguna de les bestieses que han estat fent contra Catalunya, si més no em farà pensar que estic fent alguna cosa a favor nostre.

  • Tomàs ha dit:

   Vaig veure la foto i vaig pensar el mateix que amb aquella altre de 3 membres del Tribunal Constitucional a la plaça de toros de Sevilla dies abans de dictar la sentència de mort de l’Estatut. És l’Espanya de sempre.

   Ahir el Ministre de Justícia no sé si va mesurar bé les seves paraules, però va dir el que és un secret a veus: Espanya sense Catalunya potser no és viable com a país.

   • yeagov ha dit:

    Pot ser un intent de canviar la tàctica, les amenaces, inclosos els avions del Ripollès, només aconsegueixen convèncer més gent de la independència, ara ens diuen que tenen por que aquest procés els acabi fent miques a ells i no a nosaltres.

    • Tomàs ha dit:

     Han passat d’ignorar de manera deliberada el que passava (ho sabem perfectament), a preocupar-se de veritat.

     Es veu que ahir, després de la conferència de premsa del Gallardón, membres del seu entorn van parlar extra-oficialment amb la premsa i els van mostrar la seva sorpresa per l’actitud dels empresaris que varen estar amb el Ministre al Cercle Equestre. Es veu que els empresaris li varen fer entendre que això no era cap broma i que Mas no era Pujol. Això no s’ho esperava de cap manera el Ministre.

     • Maria Boix ha dit:

      Que els primers dies es pensessin que era una manera de coaccionar, m’ho puc creure, però divendres farà un mes i la cosa ha anat prenent forma. A més, aquest cap de setmana han demanat a la Comissió Europea l’opinió de tots els membres respecte d’una Catalunya independent http://bit.ly/R0cDob
      Suposo que ara sí que s’ho prenen seriosament.

      • Tomàs ha dit:

       Efectivament, sembla que han canviat els missatges i ara ja deixen veure “en públic” el seu malestar, la seva por i la seva preocupació.

       Espero que Europa no doni de moment resposta, hi ha temps, no cal còrrer. Els Eurodiputats catalans han demanat al Parlament Europeu que marqui un camí clar i legal per a qualsevol regió o nació que formant part d’algun país membre de la CE vulgui la Independència. Per tant, la CE té sobre la taula unes quantes preguntes i ja les contestarà en el seu moment.

 7. yeagov ha dit:

  “Primer t’ignoren, després es riuen de tu, després t’ataquen, llavors guanyes.”, Gandhi.

  • Tomàs ha dit:

   Crec que entremig veurem autèntiques mostres d’amor fraternal (com diu la Chacón). Veurem de tot. Ahir Gallardón va estar tant transparent que encara no m’ho crec. Imagino que en arribat a Madrid algú li haurà clavat una bona “colleja”.

 8. yeagov ha dit:

  Dos F18 han fet vols rasants pel Ripollès. El famós diari digital ultra Alerta Digital deia que els independentistes havien fugit a França en veure els avions, però la realitat és que els ripollencs no estaven cagats sinó més aviats molt emprenyats.

  • Maria Boix ha dit:

   Divendres passat, un conegut tornant de Madrid es va trobar 6 tancs venint cap aquí. Tranquils, que pagaven peatge https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/46311_4616685216832_74957553_n.jpg
   Ahir dos F18.
   Jo crec que s’estan passant i, com molt bé dius Yeagov, estaven molt emprenyats, twitter bullia i els alcaldes s’han queixat.

   • Tomàs ha dit:

    És que ja està bé, no? Estan superant la meva capacitat de sorpresa, els avions, els tancs, ahir en Gallardón…, demà, una nova sorpresa!

    • Maria Boix ha dit:

     És que mira que som exigents! Diners i estructures no ens en donen però disgustos… (MODE IRÒNIC ON)

     • Tomàs ha dit:

      Si, malauradament hi ha tota una retòrica, una manera de fer i de dir que està molt instaurada a Espanya i això no hi ha qui ho canvii. No hi ha ganes i tampoc hi ha temps.

      • Maria Boix ha dit:

       Jo crec que una paret reaccionaria abans que un espanyol.

       • Tomàs ha dit:

        Crec que senzillament no hem d’esperar res de res. Ni comprensió, ni ajuts, ni suports, res de res. En tot cas, entrebancs, joc brut i mentides de tota mena.

        Nosaltres hem de fer el nostre camí. Si hi ha alguna bona notícia per part d’algú, benvinguda, però no cal que esperem res perquè no vindrà i tampoc els ho podem demanar. Pensen de manera molt diferent i no canviaran perquè no en tenen voluntat.

   • yeagov ha dit:

    Ara al Twitter, crec que tu també ho deus haver vist, denunciaven que un regiment, més o menys uns 500 soldats feien exercicis per Barcelona. Per cert, el tema dels tancs no ens ha de preocupar gaire, Espanya ha hagut de llogar un tanc per la desfilada del 12-O. En realitat malgrat aquestes accions intimidatòries hi ha diverses raons per les que no podrien utilitzar molt del material militar contra Catalunya, especialment armament gros (tancs i avions): Els F18 són de fabricació nord-americana i els Estats Units no autoritzarien el seu ús en territori europeu. Una part dels tancs d’Espanya són nord-americans i n’hi ha que són d’origen alemany, com els Leopard, encara que es fabriquin a Espanya amb autorització. Un exemple és que el govern espanyol va signar un contracte amb Aràbia Saudita per vendre’ls Leopard’s i els alemanys han dit que no.

  • Tomàs ha dit:

   Emprenyats i indignats. Un exemple més de què pensen que tot val, tot és pot fer.

   Cada vegada tinc més ganes de marxar i espero que hi hagi a cada segon més persones que pensin com jo.

   • Maria Boix ha dit:

    Jo crec que cada vegada som més i a més, mireu aquesta notícia http://bit.ly/UDVQxT SORPRESA!
    Tomàs, jo no és que tingui més ganes de marxar, és que JA NO VULL SER-HI!

    • Tomàs ha dit:

     La notícia és significativa. Si aquest membre del PP ho fos del PP del País Basc, en allà no hauria d’haver dimitit, en allà tot veuen bé i defensen aferrissadament el seu Pacte Fiscal. De totes maneres “chapeau” per aquest senyor.

     Una vegada vaig sentir que un independentista català deia: No soc espanyol, ESTIC espanyol, sempre m’ha fet molta gràcia i ho utilitzo.

     • Maria Boix ha dit:

      Jo primer dic catalana i quan em miren malament dic espanyola, per desgràcia! Quan empleno un qüestionari a internet busco catalana, m’emprenyo perquè no la sé trobar, reacciono i busco espanyola, l’altre dia en un vaig trobar catalana i em vaig emocionar molt!

      • Tomàs ha dit:

       Viure en espanyol és molt més fàcil que fer-ho en català. Així i tot, en els darrers anys s’han fet molt bones passes en aquest sentit i hi ha importants marques internacionals que ja inclouen el català en el seu catàleg de serveis. No cal dir-ho que resta molt de camí per còrrer, però som una comunitat molt activa i això ho saben les empreses i els països que ens miren.

 9. Tomàs ha dit:

  Tota la raó en el tema de la llibreria Europa. Qui diria que al barri de Gràcia hi pot haver una cosa com aquesta!

  Estem en un país en que no es pot Consultar als ciutadans, però aquests poden fer comentaris nazis de manera repetida sense cap problema. El poc que he llegit és bestial. la gent està molt penjada.

  A Rosa Díez sembla que li va prou bé fora de Catalunya amb la seva tàctica.

 10. yeagov ha dit:

  La llengua catalana està entre la 10 i 15 posició del rànquing de llengües a Internet, un fet que demostra que és una llengua molt activa en el món de l’activisme cultural i cibernètic, tot i els entrebancs en el món real.
  Això a gent com Wert els deu preocupar i per això ens surt ara parlant-nos de “españolizar”. És indigne que un ministre de cultura digui coses com aquestes:

  • Maria Boix ha dit:

   Sí, per desgràcia ja ho he llegit aquest matí i m’han amargat el dia. Aquesta gent no té aturador. No entenc la seva tàctica.

   • yeagov ha dit:

    Creuen que així aconseguiran aturar la secessió, crec que el ministre de cultura hauria de tornar a estudiar història, li recomanaria el període que va del 1880 fins el 1900, centrant-se en els processos que van conduir a les independències de Cuba i Filipines, i de rebot Puerto Rico.

    • Maria Boix ha dit:

     Al pas que va, hi haurà molts independentistes, encara ens estan fent un favor. El que passa que tants disgustos seguits, no sé com els aguantaré. Potser que li enviem al Junqueres com a professor, vés a saber quins llibres d’història pot aconseguir.

     • Tomàs ha dit:

      No et disgustis tant. Ho entenc perfectament, perquè jo també m’emprenyo, però hem de saber portar aquesta situació que és canviant dia a dia.

      No ens adonem perquè hi ha notícies importants cada dia, però demà que torna a ser dia 11, només ha passat un mes des de la Diada.

      Mirem enrrere i donem-li valor al que ha passat. Espanya ha patit un bon ensurt que està esdevenint en pànic.

      • Maria Boix ha dit:

       Tomàs, sóc així però tranquil que aguantaré,malgrat que el dolor és intens, sempre ho he fet, ara hi ha esperança i aquesta esperança a mi em dóna molta força.

  • Tomàs ha dit:

   Avui quan al migdia he fet una mirada a la premsa digital no em podia creure el que ha dit aquest senyor. Després l’he escoltat per la TV.

   Crec que s’han tret les màscares i ara ja fan i diuen el que pensen en realitat.

   Van a per totes i pensen que ja no els hi cal amagar res.

 11. yeagov ha dit:

  No sé si t’ho he recomanat però et proposo que escoltis aquesta ucronia del Nas de Cleòpatra: Si Catalunya aconseguís la independència http://www.catradio.cat/audio/115034/Si-Catalunya-aconseguis-la-independencia
  Si t’hi fixes en el plantejament inicial que fan, i aquest programa és de l’any 2007 s’ha anat acomplint quasi fil per randa.

  • Tomàs ha dit:

   Molt i molt bo. He escoltat els 3 primers minuts i m’ha semblat sensacional. Em guardo la resta del programa per al cap de setmana que tinc més temps.

   Això de mantenir Felip com a Rei comú també ho he llegit com a possibilitat teòrica en algun diari. Tot està obert i encara hi ha moltes incerteses, però només fa 30 dies des de la Diada.

   • yeagov ha dit:

    Cal dir que mantenir el rei espanyol com a comte de Barcelona, i per tant com a cap d’Estat de Catalunya es basa en el model britànic, la reina d’Anglaterra ho és d’Escòcia, Gales, Anglaterra, Austràlia, Nova Zelanda i Canadà, encara que aquests últims tres països ara són Estats totalment independents del poder britànic. I de fet seria recuperar la situació de Catalunya i Aragó a l’Edat Mitja.

    El rei i l’abat
    Conta una llegenda que durant un viatge a Barcelona, el rei Felip I d’Aragó va passar la nit a Arbeca. Tal i com era costum, va enviar un missatger al lloc on dormiria la nit següent, en aquella ocasió el Monestir de Poblet, per tal d’avisar el seu amfitrió. Quan va arribar el missatger, va demanar per l’abat de Poblet, en aquells dies Francesc Oliver de Boteller (en aquell moment president de la Generalitat de Catalunya). Quan li va comunicar que venia de part del rei d’Espanya, li digué: “No el conec!”. El missatger no entengué res, com gosava un monjo enfrontar-se amb el monarca més poderós del món? Novament li comunicà que l’endemà arribaria el rei, però l’abat Oliver novament exclama: “No el conec!”. El missatger retornà a Arbeca, on s’ajornava Felip II. El servent entrà a la cambra reial i, amb la mirada baixa i temorosa, explicà al rei els fets succeïts amb l’abat de Poblet. El rei Felip es limità a dir: “Demà, de bon matí, torna-hi i anuncia l’arribada del comte de Barcelona”. L’endemà el missatger trucà a la porta de Poblet i va demanar per l’abat, al qui li digué: “Us anuncio l’arribada per demà de Sa Majestat el comte de Barcelona”. L’abat respongué solemnement: “Les portes del monestir s’obriran de bat a bat per rebre’l amb tots els honors que li corresponen”. L’abat Oliver feu recobrir els poms de la porta amb or, és per això que se l’anomena Porta Daurada.

    • Maria Boix ha dit:

     Gràcies per la història! Ja la coneixia i m’ha anat bé refrescar la memòria. No sé quina és la manera de pensar del Príncep Felip, però crec que no és massa bona idea. Jo crec que hauria de ser algú català i amb sentiment català encara que, és necessari un rei o un comte?

     • yeagov ha dit:

      Quan arribi el moment de negociar la secessió, i estic segur que Espanya haurà d’asseure’s a negociar i haurà de cedir en algunes coses, i Catalunya podria ser que també, de fet, aquest és un dels punts que proposa la ucronia, que Catalunya i Espanya comparteixin la Corona, és a dir, que Felip sigui comte de Barcelona amb el títol de Felip VI, encara que, i això ho comenten a la ucronia, a Catalunya Felip hauria de ser V i no VI.
      Crec que us pot ser interesant llegir aquest document:
      PREGUNTES 8 RESPOSTES si fosim independents
      http://sdrv.ms/RxebGQ

      • Maria Boix ha dit:

       El tros que dius, l’he escoltat. Respecte al document, ja fa dies que llegeixo coses semblants, però per separat. Gràcies per les recomanacions.

      • Tomàs ha dit:

       Sense haver llegit aquest comentari, he contestat més amunt sobre el mateix tema de Felip V i Felip VI.

       • yeagov ha dit:

        Espanya a l’hora de nomenar els reis segueix la cronologia castellana, no la aragonesa ni la catalana, en el cas dels Felips nosaltres no vam tenir el primer Felip, per tant aquell que nosaltres anomenem Felip V segons la nostra cronologia hauria de ser Felip IV, i si Felip de Borbó arriba a regnar algun dia ho farà com a Felip VI però a Catalunya se l’hauria de dir Felip V.

    • Tomàs ha dit:

     Jo no coneixia la història.

     El que no tinc clar és si Felip I d’Aragó era el mateix Rei que Felip II de Castella. Ho dic perquè crec que el Felip I de Castella o va ser solament de Castella i no d’Aragó. per aquesta mateixa regle de tres, hi ha qui diu que si l’actual fill del Rei (Felipe) fos Rei de Catalunya i d’Espanya, a Catalunya seria Felip V i a Espanya seria Felipe VI.

  • Maria Boix ha dit:

   Gràcies per la recomanació, faré com en Tomàs, veig que és força llarg.

  • Maria Boix ha dit:

   Ho he escoltat aquest matí, hi ha moltes coincidències, vols dir que no ho ha escrit un vident? ;)
   Gràcies per la recomanació, he passat una bona estona. Si me’n vols fer més, endavant!

   • yeagov ha dit:

    El Nas de Cleòpatra de Catalunya Ràdio, te’ls pots descarregar i escoltar-los quan vulguis. Plantegen sempre els temes així, que passaria si un determinat fet històric s’hagués produit d’una manera diferent.
    Hi ha una altra sèrie de Catalunya Ràdio que també te la pots descarregar: “Tornarem a vèncer”. Si tens cap problema per descarregar-la m’ho dius.

    • Maria Boix ha dit:

     Gràcies per les recomanacions. Amb l’ordinador, no em cal descàrrega. Ja veurem amb el telèfon. Serà una bona manera de distreure’m quan surto a caminar.

  • Tomàs ha dit:

   Molt interessant l’article del cap d’informació econòmica d’un diari com Teh Daily Telegragh. Europa té molts fronts oberts i ara Catalunya n’és un d’aquests, no com a problema, sinó com a constatació del que ja saben. Va haver un moment en que Europa va haver de decidir sobre quins fonaments es construïa, si sobre les Regions o sobre els Estats Polítics. El pes d’aquests darrers es va imposar i això ha deixat sense solucionar els debats territorials pendents, un d’ells el de Catalunya.

   És molt instructiu llegir el que pensen fora d’aquí, amb opinions menys contaminades.

   Pel que fa al PP, doncs imagino que un cop passades les eleccions de Galícia i del País Basc posaran “toda la carne en el asador” a Catalunya. imagino que cada dia hi haurà 2 ministres per aquí dient que fora d’Espanya no hi ha res i que som collonuts.

  • yeagov ha dit:

   Comentari del primer article: És cert que la UE no permetrà un acte de força dins de la UE, aquesta és la principal raó per la que no han entrat a la UE ni Turquia ni Sèrbia encara. La UE vol construir una unió d’Estats plenament democràtics. La UE va aprovar l’ingrés d’Espanya, Grècia i Portugal quan aquests països van posar fi a les seves respectives dictadures, i la UE garantitza que aquests països no tornin enrere. La majoria dels països que han anat ingressant a la UE aquests últims anyshan estat països que sortien d’una dictadura comunista, mentre que els que ho van fer els anys 80 provenien de dictadures d’extrema dreta. Turquia és poc probable que entri a la UE.

   Comentari del segon article: No és nou que cada vegada que se celebren les eleccions els dos partits majoritaris espanyols enviin tots els seus tòtems. Això ho he criticat sovint perquè crec que només haurien de participar a les campanyes electorals els candidats. Però fixeu-vos que a les campanyes d’Euskadi i Galícia no deixen de parlar de Catalunya. I això ho fan els que diuen que només s’ha de parlar del que interessa la gent, però el PP i el PSOE parlen de Catalunya a Euskadi i Catalunya en lloc de parlar de solucions als problemes d’Euskadi i Catalunya.

   • Tomàs ha dit:

    M’han semblat molt interessants les reflexions que has fet al respecte del primer comentari.

    Pel que fa a les eleccions Gallegues, Basques i Catalanes, no vull ni pensar que llarg s’em farà el temps fins el proper 25N. Escoltarem tanta basura i tanta mentida que ens vindran basques.

    Catalunya és el focus d’atenció mediàtic, sociològic i polític del moment. I ho serà al llarg dels propers anys. Això ens diu que el tema passades les eleccions s’ha de calmar una mica, ja que ningú sobreviurà a l’actual nivell i ritme dels aconteixements.

 12. yeagov ha dit:

  Aquests dos articles dels quals heu posat els enllaços tenen en comú allò que ja hem comentat, la mentalitat d’aquesta gent no ha evolucionat gens.
  Avui dia tots podem llegir qualsevol diari, i certament, Maria, les xarxes estan ajudant a conèixer el conflicte més enllà del nostre país. Vint anys enrere ho hauríem tingut molt més difícil perquè no era tan fàcil fer arribar una filmació a dviersos mitjans de comunicació per correu tradicional, però ara tots tenim un mòbil amb càmera a la butxaca, càmera digital i ordinador. Et posaré un exemple, Maria, si davant de casa teva es crema un autobús és poc probable que ens assabentèssim si això s’hagués produit fa 20 anys, ara, tu veus que es crema l’autobús, graves amb el teu mòbil i ho penges a la xarxa. D’aquesta manera, un fet aparentment irrellevant arriba a tot el món, depenent d’on pengis el vídeo.
  Que 1,5 milions de persones es manifestin pacíficament pels carrers de Barcelona demanant la independència ha estat gravat i fotografiat per milers de persones i des de la consulta d’Arenys de Munt la premsa internacional s’ha fixat en Catalunya perquè aquí està passant alguna cosa molt important.

  • Maria Boix ha dit:

   Yeagov, pel que estic comprovant, twitter és una manera molt ràpida de fer que les notícies donin la volta al món, Fet que els del PP semblen ignorar. Ahir en parlava amb el meu germà i em va comentar que al 2004 va ser gràcies a les xarxes socials que la resta d’Espanya es va assabentar de com anaven les coses. Jo no ho sé, encara no fa dos anys que tinc ordinador.

   Ara en to de broma i seriós alhora, si es crema un autobús davant de casa meva, més que una notícia, seria un miracle. Visc al Barri Vell d’un poble i està prohibit.

   • yeagov ha dit:

    I el teu germà té raó. La xarxa va posar en evidència les mentides del govern en l’assumpte de l’atemptat de l’11-M. Mentre el govern i alguns mitjans afins al PP deien que era ETA la premsa d’altres països ja informava quasi des del primer moment que havia estat un atemptat islamista, i només calia connectar-nos a les webs d’altres governs donaven una versió molt diferent de la del govern Aznar.

    Doncs si que seria una notícia però bé, només tractava de dir que ara tu amb el teu mòbil pots convertir un fet que presenciïs en notícia, una notícia que anys enrere hauria passat desapercebuda. Per això hi ha pàgines com la del 3cat24 de periodisme ciutadà i d’altres semblants.

    • Maria Boix ha dit:

     Yeagov, també TV3 va fer una bona feina i, gràcies a ells i als ordinadors, vàrem poder passar informació. El meu germà coneix gent de bona part d’Espanya i del món.Ja veig que tu ets una persona molt ben informada i t’agraeixo que m’expliquis tan bé les coses.

     He entès perfectament el que volies dir, és només que se me’n va una mica l’olla i quan he llegit això de l’autobús, m’ha sortit així. Actualment, qualsevol persona pot aportar una gran notícia, només cal ser al lloc apropiat en el moment adequat i compartir.

  • Tomàs ha dit:

   Estem d’acord en que el procés i els esdeveniments importants s’han d’externalitzar i d’internacionalitzar tant com sigui possible.

   Per si no ho coneixeu, us passo el següent enllaç: http://www.nationcatalane.blogspot.com/

   Hi ha qui va pensar que en anglès ja hi ha algunes webs molt bones que expliquen el que passa a Catalunya, però que en Francès no n’hi havia i fa pocs dies que la varen obrir. S’hi pot participar.

 13. Maria Boix ha dit:

  Hi ha gent molt il·luminada a Espanya: http://bit.ly/V24lD6
  Perdoneu, però no reacciono.

  • Tomàs ha dit:

   És un escrit molt estrany, oi? A partir del moment en que diu ARTURO Mas, l’escrit va caient en tot un seguit de postulats cada vegada més estranys.

  • yeagov ha dit:

   Aquest diari és el mateix que l’altre dia deia que els independentistes estaven fugint després del vol rassant dels F18. Començo a pensar que és un diari humorístic, però a mi l’humor espanyol em costa d’entendre.

   • Maria Boix ha dit:

    Yeagov, jo no sé com és l’humor espanyol però el que si sé és que ells van dient animalades, cada cop més fortes i després diuen que és humor. És el mateix que passa amb els insults que vaig comentar l’altre dia. Van a fer mal i després s’excusen. Són uns impresentables.

   • Tomàs ha dit:

    Encara estem en la fase ascendent. Fins que no s’hagin fet les eleccions catalanes això no s’aturarà. Després vindrà el moment en que amb discreció, amb molta discreció, voldran pactar.

 14. Maria Boix ha dit:

  Això ja és massa! http://pulse.me/s/ejtVk Jo no pertanyo a cap moviment, és un sentiment. Aquest s’hauria de dir Menor Cerebro!

  • Tomàs ha dit:

   L’argument de Mayor Oreja és que ETA no és només un grup armat, sinó que s’ha confabulat amb PNB i CiU per destruir Espanya d’una manera coordinada. No cal afegir-hi gaires comentaris més. Pura paranoia.

   • Maria Boix ha dit:

    Comença a ser hora que aquesta gent es mediqui… ja s’ho trobaran!

    • Tomàs ha dit:

     Maria, no hi ha medicament per a les ànimes negres!!!

     • Maria Boix ha dit:

      Bona idea, Tomàs! però té un problema, hauràs de posar algú que ensenyi com funciona un “tablet”.

      És tan simple com OPEN YOUR MIND. Suposo que us vàreu assabentar de la castellanització del Google Maps. Jo vaig estar mirant el poble on visc i posava Calle de José Placita i va resultar ser Carrer d’en Josep Pla. Vaig riure molt però alhora em vaig emprenyar molt. Si ara es tornés a posar en castellà, perjudicaríem als catalans que no sabríem trobar el nostre carrer. Una vegada als FGC una senyora va pujar al tren i em va preguntar si anava a San Baudilio. Vaig començar a mirar les estacions i quan li vaig dir que no em va dir “bueno, Sant Boi”. I jo em pregunto, què fan quan van a un altre país? Van de víctimes.

      • Tomàs ha dit:

       Els castellans sempre els ha estat molt còmode i molt fàcil viure a Catalunya totalment en Castellà, som els que parlem Català als que ens ha estat més difícil fer-ho en Català.

       Després diuen que el Català discrimina el Castellà. Fan pena!

     • Maria Boix ha dit:

      Coneixeu algun farmacèutic? És urgent. Jo els diria que comencessin per les Flors de Bach, això sí, el tractament els pot durar segles

   • yeagov ha dit:

    Tomàs, te’n recordes del famòs contuberni de Múnic del que tant es parlava durant el franquisme i de la famosa conspiració judeo-masònica?. Sembla que el senyor Mayor Oreja continua amb aquelles tesis franquistes només que ara els conspiradors són bascos i catalans.
    Atents a les paraules d’Isabel Sansebastián: A Catalunya no es pot reciclar perquè les instruccions estan en català: http://youtu.be/Stc7f9cyKtw

    • Maria Boix ha dit:

     Això ja és buscar-li tres peus al gat. El problema més greu dels espanyols és la ment tancada, si més no amb el català. Vidre-Vidrio, Paper/Cartró-Papel/Cartón, Plàstic-Plástico, Matèria Orgànica-Materia Orgánica i Matèria Inorgànica-Materia Inorgánica.

     En basc potser sí que pots tenir problemes, però gallec i català…

     • Tomàs ha dit:

      Per a la propera selecció d’empreses que s’encarreguin de la recollida selectiva els haurem de demanar que incloguin en cada contenidor una “tablet” amb un “translate”.

      • yeagov ha dit:

       Sovint aquesta gent té uns arguments cutres, en aquell documental de Telemadrid que pretenia demostrar que els castellanoparlants estaven sent perseguits van treure imatges dels indicadors de la ciutat de Barcelona i al·legaven que aquests indicadors provocaven que la gent es perdés perquè estaven en català. Cal dir que els indicadors que van mostrar estan al costat de casa meva i que em sembla ridícul que afirmin que si un indicador posa “Plaça Catalunya” sigui la causa que la gent no trobi la Plaça Catalunya perquè busquen la Plaza Cataluña.

       • Tomàs ha dit:

        Quan no hi ha arguments prou sòlids, es cerquen exemples anecdòtics i se’ls dona molta importància.

        Tenen entès que l’únic idioma que compta és el Castellà, i la resta molesta. No tenen respecte cultural, ni curiositat intel·ligent, ni són prou oberts per entendre-ho.

    • Tomàs ha dit:

     En Mayor Oreja és un perill perquè el seu cas és el d’aquelles persones que han arribat a creure’s allò que diuen per apartat de la realitat estigui. En el cas que jo estigui equivocat i ell és plenament conscient del bé i del mal i el que diu ho diu des de la reflexió, llavors és que és una mala persona. En aquest cas, encara seria més perillós que en la primera opció.

     Pel que fa al vídeo de la Sansebastián ha estat una de les coses més bones que he escoltat. És delirant, arriba un moment en que sembla que en Fofo no s’hagués mort, amb la diferència que aquest pobre feia humor blanc i el d’aquest és humor repugnant.

     • yeagov ha dit:

      Fa riure que digui que la gent no pot reciclar a Catalunya perquè els contenidors tenen les instruccions en català. 1) La gent no és tan imbècil com la senyora Sansebastián creu. 2) Quan van posar aquests sistema de contenidors van repartir un fulletó que explicava on anava cada cosa.

      • Maria Boix ha dit:

       A més, si preguntes, la gent t’ho explica. Ella es refereix a la gent nouvinguda a Catalunya. En aquest cas, només és canviar o afegir lletres o accents. Si jo fos espanyola, em preocuparia molt més que aquesta gent em tracti d’idiota. També he de dir que encara veig gent reciclant malament.

      • Tomàs ha dit:

       Són ganes de crear soroll. Ara els ha donat per això, abans d’ahir era una altra cosa i demà en serà una altra.

       Això encara no s’ha acabat. Caldrà esperar fins el 26N.

 15. Maria Boix ha dit:

  Mira què passa per dir el que et sembla!
  http://www.diarioprogresista.es/los-jueces-contradicen-al-gobierno-y-niegan-que-exista-delito-en-17790.htm
  I que un dels que amenaci sigui el Ministre de Justícia… incompetència al límit.
  No els podem fer fora per incompetents?

  • Tomàs ha dit:

   Han amenaçat per terra, mar i tweeter!

   Alguna de les darreres amenaces és que modificaran el Codi Penal per “penalitzar” a qui convoqui un referèndum. Això ja ho va fer l’Aznar quan el Pla Ibarretxe, després en Zapatero ho va anul·lar…, ara hi volen tornar. És allò de posar la llei al servei del Govern, no al servei del Poble.

   Me n’alegro del que han dit des del CGPJ. Per a que hagin sortit ha dir això, podem imaginar les pressions que han d’estar rebent des del PP. Imagino que han sortit a dir això per rebaixar una mica la pressió i per marcar terreny.

 16. Maria Boix ha dit:

  Parlant d’amenaces al twitter:
  Un regidor del PP de Rubí retrata a Mas com un oficial nazi: http://www.ara.cat/politica/Jonatan_Cobo-regidor_PP-Artur_Mas-nazisme_0_793120848.html … …
  Una bona notícia:
  El Tribunal d’Estrasburg condemna Espanya per l’afer més important de censura periodística dels darrers trenta anys http://www.tribuna.cat/noticies//el-tribunal-destrasburg-condemna-espanya-per-les-tortures-a-martxelo-otamendi-16-10-2012.html

 17. Maria Boix ha dit:

  Estan molt malalts:
  http://ow.ly/evFPF

  • yeagov ha dit:

   L’error d’Ibarretxe va ser voler explicar la seva proposta al Congrés dels Diputats, hauria d’haver tirat pel dret, perquè si que és molt probable que llei espanyola en ma no sigui possible res, i que allò que seria possible negociant és impossible perquè no hi ha cap voluntat al costat espanyol per negociar res. El president Mas ha d’involucrar negociadors estrangers, que intervinguin, si la negociació és només Catalunya-Espanya fracassarà perquè a l’altra banda s’han tancat en banda.

   L’energumen aquest del PP de Rubí és un d’aquests galifardeus de Nuevas Generaciones del PP. El fet que després de fer aquest muntatge fotogràfic el seu partit no hagi pres mesures contra ell i al•leguen que ho ha fet exercint el seu dret a la llibertat d’expressió em sembla un disbarat. El PP és intolerant quan alguna cosa els ofèn a ells però molt tolerant amb els actes dels seus cadells.

   Respecte de l’últim enllaç que has posat Maria vull dir que aquesta gent està molt malalta, com molt bé has dit. Fa un parell d’anys recordo haver llegit un article on es denunciava que a els llibres dels estudiants de Castella-Lleó encara es considerava que el català era un dialecte del castellà. Que no ens parlin de manipular quan ells són els manipuladors, i ja té pebrots que Intereconomía denunciï que a Catalunya s’adoctrina, la cadena de televisió que fa apologia del feixisme i la catalanofòbia.

   • Maria Boix ha dit:

    Però, Yeagov, el simple fet que ho va esborrar juntament amb altres tuits que es veu que estaven molt passats de rosca, ja denota que sap que està mal fet, no com el capWERT que no només NO rectifica sinó que a més se’n vanta. En aquest cas, fixa’t que bé que va el twitter, algú ho va veure i ho va retuitejar o copiar i, així ho hem sabut. Tens raó, a ells (segons ells) se’ls ha de permetre tot. És com amb la independència i el referèndum, com que, segons ells hi ha gent que no vol, ens hem de fotre tots. No saben perdre.

    Mira si manipulen que s’han inventat la història, com molt bé vaig veient al twitter. També em va agradar molt aquell programa on el Junqueres va allisar al Marhuenda. No em sembla gens bé la permissivitat que hi ha amb el feixisme. El poble on visc està agermanat amb un poble alemany i un dia varen veure una pintada amb símbols feixistes i se’ls varen posar els pèls de punta i varen dir de tot.

   • Tomàs ha dit:

    Intereconomía i d’altres mitjans de premsa són empreses teledirigides per lobbies amb determinats interessos, un dels quals es carregar contra Catalunya de manera sistemàtic. El que diguin i la veracitat dels missatges i de les notícies són secundaris, el que compta és donar pals sense descans.

  • Tomàs ha dit:

   He llegit l’enllaç. Estic de volta d’aquest senyor. No és d’aquest món. Estic però, desitjant que els facin fora ja de la representació que te a la CE.

 18. Maria Boix ha dit:

  Mireu si són inconscients!
  Un coronel espanyol demana declarar l’estat de guerra a Catalunya http://www.vilaweb.cat/noticia/4047904/20121016/coronel-espanyol-demana-declarar-lestat-guerra-catalunya.html
  i, a sobre ho fa en una televisió holandesa!!!

  • Tomàs ha dit:

   De vegades em venen ganes d’haver declarat la Independència ja. El cor de vegades em domina i més quan hem d’estar suportant aquesta mena de missatges.

   No entrarem en el pim-pam-pum i a veure que la diu més grossa, penso però que entre Ells hi ha una clara competència per a veure a qui li donen la Medalla del que l’ha dit més grossa contra Catalunya.

   • Maria Boix ha dit:

    Tomàs, un consell que a mi em va molt bé. Agafat’ho pel cantó irònic i riu fins que te’n cansis. Riu de com n’arriben a ser d’ignorants, riu de la pena que fan… No vull que et pensis que tant me fa tot, ja t’he dit més d’una vegada que em fa molt de mal, però és una manera de sobreviure.

    • Tomàs ha dit:

     Si, si, això és el que intento, i en la immensa majoria de casos ho aconsegueixo. Hi ha persones però amb les quals no puc i a les que els tinc un fàstic especial, perquè el tema ja ve d’anys.

     • Maria Boix ha dit:

      Doncs amb aquests, imagina-te’ls amb orelles de burro, vestits de romans, deixa anar la teva imaginació,

      A mi ja fa temps que quan els veig em fan molt fàstic. Deu ser que l’espanyolització que vaig rebre està caducada. ;)

      • Tomàs ha dit:

       Jo tampoc vaig rebre la millor educació, però ho tinc aparcat com a efecte col·lateral d’altres temps. El que no podem permetre és que avui en dia des del Ministeri de Cultura es digui una bestiesa com aquesta.

       • Maria Boix ha dit:

        Ja ho sé, que m’ho prengui així no vol dir que perdoni i oblidi i molt menys que permeti. Digues-me què hi podem fer i m’hi apunto. Si fos tan senzill com anar allà i dir fora, ja ho hauria fet.

 19. Maria Boix ha dit:

  un altre homo illuminatus
  “Cataluña no tiene derecho ni a ser autonomía” http://tinyurl.com/9r4jusx

  • yeagov ha dit:

   Esperanza Aguirre ha reaparegut afirmant que Espanya té 3000 anys.

   He llegit la bajanada de Miguel Ángel Rodríguez via Twitter, confeso que m’ha sorprés descobrir que encara està al món dels vius.

   • Tomàs ha dit:

    Ja trobàvem en falta l’Esperança. No pot evitar les càmeres i els micròfons. És superior a ella. Quant a que Espanya té 3.000 anys es referiran al terreny que ara ocupa la Península, perquè els agradi o no, el concepte Espanya no pot tenir gaires anys més de 500, si és que arriba.

    MAR si que està en el món dels vius, però no dels vius de vida, sinó dels vius dels espavilats.

  • Tomàs ha dit:

   Fantàstic, ha ressorgit el maco del MAR. El que va ser portaveu de l’Aznar. En la seva època en el Govern ja va deixar unes quantes perles. Segurament ha pensat que no podia passar un dia més sense sortir al “ruedo” i dir la seva.

   Voleu dir que no hi ha una “porra” o un “concurs” del qual no ens hem assabentat en el qual tot això que passa i que es diu puntua d’alguna manera i dona premis?

   • yeagov ha dit:

    Va ser qui va comparar la Constitució amb una dona amb motiu del 18è aniversari, aquest cada vegada que obre la boca fa que pugi el preu del pa.

    No ho havia pensat però podria explicar que cada dia surti un d’aquests carallots dient una bajandad més grossa que l’anterior.

    • Tomàs ha dit:

     Una de les coses que més em va molestar, va ser quan va dir que els Catalans acabaríem volent jugar a les “canicas” , en els moments en que es reivindicava el tema de les seleccions nacionals. Reconec que em va fotre, però a la vegada em va reforçar amb les meves idees.

     Crec que és una persona que sobra en el debat polític seriós.

     • yeagov ha dit:

      He trobat la frase exacte que Miguel Ángel Rodríguez va dir per celebrar el 18è aniversari de la Constitució: “La Constitución ha cumplido 18 años: si fuera un hombre podría votar y si fuera mujer se vestiría de largo”.

      • Maria Boix ha dit:

       Si continuem a Espanya, em sembla que les dones perdrem tots els drets assolits. Ja em veig com aquestes pobres:
       http://ow.ly/exJwL

       • Tomàs ha dit:

        Això del menjar em recorda d’haver-ho parlat amb la meva àvia, que em deia que hi havia un cert costum a les cases en que l’home escollia primer del que s’havia cuinat. Hi havia el costum o la creença que l’home (en aquelles èpoques acostuma a sortir a treballar més l’home que la dona, la qual, normalment treballava a casa) al desenvolupar treballs més físics “mereixia” aquest tracte de privilegi.

        Sortosament aquests temps han passat.

        Ara bé, amb alguns comportaments i comentaris que ens arriben des de Madrid, un dubte de moltes coses.

        • Maria Boix ha dit:

         Per sort, els temps han canviat. Jo també tinc dubtes, Tomàs. Com és que cap dona del PP va dir res sobre les paraules del Bragaña? Tan submises són?

         • yeagov ha dit:

          No sé si ho recordaràs però fa, potser, un parell d’anys una regidora del PP gallega va denunciar que havia patit assetjament sexual per part de l’alcalde, que també era membre del PP. Crec que aquesta regidora va haver d’acabar marxant del poble, tota la direcció del PP incloses les dirigents dones del partit a nivell nacional van posar-se del costat de l’alcalde, no de la regidora. Les diputades i polítiques del PP em recorden a aquelles senyores de l’anterior règim que defensaven la submissió de les dones als seus marits.

          • Maria Boix ha dit:

           No, fa poc temps que torno a mirar notícies, des que vaig començar a llegir-vos. Actuar d’aquesta manera després del que ha costat que es valori una dona, és vergonyós. A més són beneites, quantes dones hi havia ficades en política durant el franquisme? D’aquí poc, totes a fer el soparet del marit.

          • Tomàs ha dit:

           Les coses han canviat molt en aquests darrers 40 anys a nivell social, i pel que fa a la igualtat de les dones encara més. Ara bé, encara trobem massa sovint, casos que desdiuen aquesta norma general de la societat. Encara hi ha persones que s’han de reciclar en aquest aspecte.

           Quan es donen casos d’aquests entre persones involucrades en política és quan ens costa més d’entendre ja que se suposa que aquestes persones són membres preparats de la societat i representen a les persones que els han votat.

         • Tomàs ha dit:

          El Partits acostumen a lligar molt lligats els seus membres, en el sentit de que la veu és única. Qui es mou no surt a la propera foto, i sortir a la foto vol dir estar a les llistes, i estar a les llistes vol dir tenir càrrec.

          • Maria Boix ha dit:

           Ja ho he anat intuint, però quin sentit té pertànyer a un partit que va en contra de la teva manera de pensar? Bé, crec, potser elles pensen que a les dones, pel fet de ser dones, se les pot violar. En aquesta vida, mai se sap i si tan submises són…

          • Tomàs ha dit:

           Una de les coses que no m’agraden dels Partits és això, que per a mi és un error, de la disciplina de vot, Fins i tot el nom que hi poden és molt sospitós.

          • Maria Boix ha dit:

           Doncs què voleu que us digui, sembla una dictadura. A mi m’ha arribat que un partit polític del poble on visc va prohibir als seus membres formar part de l’ANC, fins al punt que un ja hi era i en va haver de sortir. I m’ho ha comentat una membre de l’ANC i una altra del partit.

          • Tomàs ha dit:

           Ja t’ho pots creure perfectament. Amb aquest temes de l’AMI i de l’ANC hi ha partits que no transigeixen. No volen que entre els seus membres n’hi hagi que s’hi apunti per por que d’altres també ho facin.

          • Maria Boix ha dit:

           Si els partits funcionen així, què n’hem d’esperar si governen. Em costa tant d’entendre aquest món….

          • Tomàs ha dit:

           Els polítics són iguals que tu i que jo, no pensin ni per un moment que són éssers especials o estan imbuït d’algun poder extraordinari.

           Els partits són imperfectes, però cap s’atreveix a ser el primer a canviar.

          • Maria Boix ha dit:

           Doncs ja va sent hora que es produeixin canvis, ho veig tot molt podrit.

          • Maria Boix ha dit:

           Doncs sí, ja veig que ben preparats estan els del PP… (MODE IRÒNIC MOLT ON)

          • Tomàs ha dit:

           Crec que és un concepte antiquat i erroni que els Partits mantenen perquè els és molt còmode.

          • yeagov ha dit:

           I quan un diputat vota en un sentit diferent que el seu partit durant una setmana es parla de la falta d’unitat.

          • Tomàs ha dit:

           En això estic amb el sistema dels EEUU on cada congressista o senador sap que es deu als seus votants, als quals ha explicat el seu programa, dins el programa general del seu partit.

          • yeagov ha dit:

           I també a la Gran Bretanya, on els ciutadans saben com es diu el representant del seu districte. Aquí no sabem com es diu el nostre diputat o senador. Seria bo que els diputats fossin coneguts pels seus votants, això els obligaria a treballar per saber quins són els problemes dels seus conciutadans.

          • Maria Boix ha dit:

           Tindrem tanta feina! Espero que fem les coses més ben fetes.

          • Tomàs ha dit:

           N’estic convençut que seria millor. I també el sistema de llistes obertes. Per què no podem votar polítics de dos o tres partits si ens agraden, enlloc d’haver de votar una llista tancada de la qual potser només te n’agrada un?

          • yeagov ha dit:

           Per poder votar candidats de partits diferents el primer que aquests haurien de fer es trencar la disciplina de partit, el següent és que durant les campanyes cada candidat es presentés als seus electors. Ara mateix les campanyes electorals són campanyes de partit, i com estem veient sovint les campanyes no tenen cap relació amb el que s’ha de votar. Per exemple, ara se celebren a Galícia i Euskadi les eleccions als seus respectius Parlaments, però les estrelles d’aquesta campanya són Rajoy i Rubalcaba, no els candidats, i es fan moltes referències a Catalunya, no parlen de propostes per solucionar els problemes de Galícia i Euskadi.

          • Maria Boix ha dit:

           El PP gallec no té cap mena de lògica, varen presentar el candidat i enlloc hi posava PP i després resulta que Rajoy hi va a fer campanya…

          • Tomàs ha dit:

           Hi ha anat en Rajoy però molt al final. En Feijóo ha fet una campanya a banda del PP, tota la seva estratègia ha estat en presentar-se com el president que ha aconseguit que Galícia no necessiti diners del Govern. Com ja sabeu, això és del tot fals perquè Galícia rep quasi 5.000 milions d’Euros dels fons interregional.

          • Tomàs ha dit:

           Catalunya ha estat utilitzada en aquestes dues campanyes, pels millor, i pel pitjor.

           El més normal és que al votar una llista la gent conegui a molt pocs candidats a banda dels dos o tres que encapçalen la llista.

          • yeagov ha dit:

           De fet, Maria, el PP confia poc en els seus candidats locals, i el PSOE tampoc se’n refia gaire dels seus, per això hi van els caps del partit.

          • Maria Boix ha dit:

           Jo em pensava que no havien posat PP per por que no els votés ningú, per amagar que eren del partit de les retallades, de l’augment de l’atur… en definitiva, del partit que destrueix Espanya.

      • Tomàs ha dit:

       Això si que és una perla. Conté tantes facetes que analitzar i desqualificar, que més val ni començar-hi. Aquest senyor es defineix amb les coses que diu.

       • yeagov ha dit:

        Miguel Ángel Rodríguez, aka MAR, és d’aquells personatges que adoleix peca d’una total falta de credibilitat i que el tens davant i et ressulta molt desagradable. I aquesta frase on comparava les dones amb la Constitució va ser una de les perles per la qual més se’l recorda, encara que deia bajanades cada vegada que obria la boca. I ara reapareix al Twitter com si no hi haguessin prous trolls dient animalades per la xarxa.

        És cert, Tomàs, el costum era que la part millor del dinar era per l’home i si quedava alguna cosa de profit s’ho menjaven la dona i els fills.

   • Maria Boix ha dit:

    Jo ja fa temps que ho dic! Es diu: “Qui la diu més grossa?”

 20. Maria Boix ha dit:

  Nois, això ja és massa!
  http://www.ara.cat/politica/Vidal-Quadras-Reding-vulgui-lexercit-Catalunya_0_797320454.html
  Més val que no us digui tot el que em passa pel cap en aquests moments!

  • Tomàs ha dit:

   És un cínic com una catedral. Ara fa veure que no era tant passat de voltes el que va dir.

   A la CE, com en aquí, tothom es coneix. Ahir un eurodiputat flamenc li va dir que la carta que els va enviar semblava escrita pel mateix Franco. Tots es coneixen.

  • yeagov ha dit:

   Tots recordem, i sinó per això està el vídeo, el que va dir, ara no pot venir dient que no era el que va dir.

   Maria Badia eurodiputada del PSC-PSOE ha hagut de dimitir del partit per donar suport a la carta contra Vidal-Quadras, el PSOE ha donat suport a Vidal-Quadras.
   Un diputat flamenc va criticar molt durament Vidal-Quadras.

   • Tomàs ha dit:

    M’ha sabut molt greu això de Maria Badia. Això és el que pensen i volen en Rubalcava i el Pere Navarro. Bé, ja ho sabíem, ara ja no té tothom més clar. Votants del PSC, què heu de dir?

    • Maria Boix ha dit:

     Doncs com pensin igual que aquest parell…

     • Tomàs ha dit:

      Imagino que ara nomenaran algú del Partit, en el sentit espanyol del terme. Algú que opini solament el que ha d’opinar segons el corrent oficial d’Espanya.

      • yeagov ha dit:

       Sembla que Maria Badia ha dimitit del càrrec de secretària general al Parlament Europeu, però crec que no ha de deixar l’escó, però això significa que ara passa a segon terme.

 21. Maria Boix ha dit:

  Molt bo!
  http://youtube.googleapis.com/v/-0rJ87vIY5Y?hl=en&fs=1&autoplay=1
  L’acudit del rei del final és de traca i mocador.

  • Tomàs ha dit:

   Si no fos perquè és per plorar, faria riure.

   Aquest Anasagasti, amb la d’anys que porta en política té anècdotes per donar i per vendre.

   Molt bo el vídeo.

  • yeagov ha dit:

   També crec que és molt bo. Segueixo habitualment el bloc d’Anasagasti i és dels que parla molt clar.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: